Išaiškėjo, kaip tiksliai „Kaspersky“ antivirusinė programa padėjo vogti JAV paslaptis ir kodėl Jevgenijus Kasperskis dėl to kaltina pačią JAV žvalgybą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2017-10-12 15:01
Nelabai aišku kodėl būtent šitas užkliuvo, o ne bet koks kitas. Lyg ir visi AV turi opciją "tikrinti cloude" ar pan. vos ne visur įjungta by default, ir ji reiškia jog įtartinus failus (jais galima paskelbti bet ką, pvz dokumentus su tam tikru headeriu) jie iškeliaus "analizams".
vanduo4 2017-10-12 15:34
- Čia jau seniai aišku, kad tokio technologinio lygio kopanija niekada neveiks Rusijoje jeigu nesuteiks priėjimo spec. tarnyboms. Rusijoje tai neįmanoma; - Rusijoje uždaromos visokios nepelno užsienio organizacijos, o va šita ėmė ir spec. tarnyboms pasakė NE. - Pvz.: JAV kad ir kaip buvo kovojama dėl vartotojų teisių ir duomenų apsaugos, teismas priėmė spendimą jog Apple privalo teikti duomenis JAV spec. tarnyboms apie galimus teroristus. O va Rusijoje nebuvo jokio teismo, nes jo tesiog nereikia. - Beje, Kasperskis aptiko STUXNET ir kitas įpatingas šnipinėjimo programas, bet niekada neaptinka Rusijos šnipinėjimo programų, tą padaro užsienio kovotojai su virusais.
lindemann 2017-10-12 16:57
Įdomu, kiek pas mus biurokratų naudoja Kaspersky Anti-Virus, juolab rusai mėgsta dalinti "trojos arklius" kaip dovanas visokiems aukštas pareigas užimantiems užsienio šalių atstovams. Nors nereikia nei įsilaužimų ir informacijos perėmimų, patys viską gražiai, kaip ant lėkštutės atiduodame (migracijos departamento atvejis).
uogautojas 2017-10-12 17:39
O tai niekam neįdomu ką Israelis veikia kitos šalies korporacijos tinkluose? madness
vanduo4 2017-10-13 12:47
- Tai gi straipsnyje aiškiai pasakyta jog jie stebėjo Kasperskio nusikaltamus veiksmus iš organizacijos vidaus. Kompiuterinė infiltracija, kad įrodymus surinkti. - Jeigu agentai infiltruojasi į nusikalstamą organizaciją, tai dar nereiškia jog jie patys yra nusikaltėliai, nors vardan infiltracijos jie turi atlikti nusikalstamus veiksmu. Bet tai yra pateisinama rizika vardan rezultato. - Taip pat ir su savigyna - tu gali nužudyti žmogų jeigu šis tikrai bando nužudyti tave ir liksi išteisintas.
amas 2017-10-13 14:24
http://m.technologijos.lt/cat/1/article/S-47855 Patys prirašot tokių nesamonių...