Turėjo būti dešimtmečio anonsas, o gali būti ir visiškas fiasko? „Apple“ vertė akcijų rinkoje krenta, o nauji telefonai pirkėjų nedomina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ili0v8 2017-10-23 18:10
Apple- žodelis tapo ne išskirtinumo ! O neadekvačios kainos sinonomu ! Manau šia kompanijai reikia galvoti apie naujo prekės ženklo sukurima ! Kuris užimtu tarpine pozicija kuria užima vidutinės kainos gamintojai.
FtBall 2017-10-23 19:16
Tie vidutinės kainos gamintojai... tai Samsung, Google ir kiti? Paleidimo į prekybą metu visi vienodai kainuoja. Huawei, Xiaomi? Ar ką nors naujo nors vienas iš "kinietiškų" gamintojų yra sukūręs? Šiaip gal ir būtų sukūrę, bet dabar kažkaip nė vienas gamintojas nieko naujo nesugalvoja. Ko gero paskutinė įdomesnė naujovė buvo pirštų antspaudų skaitytuvas - o visa kita - tai tiesiog palaipsniui tobulinami procesoriai.
ili0v8 2017-10-23 19:52
Inovacijos tik pardavimu skatinimo priemonė ! Ir kai skirtumai tarp gamintoju sumažėjo.Mažesnės kainos gamintojai igavo automatiškai pranašuma !
aurimokas 2017-10-24 13:12
Nauju iPhone niekas nebegriebia, nes nebeiseina jais pasipuikuoti jau. Jeigu prie Jobs'o galima buvo is isvaizdos askirti koks modelis, tai dabar sudejus viena prie kito uzverstus 6, 6S, 7, 8 modelius net nelabai pasakysi kuris yra kuris (neskaitant ausiniu lizdo, bet ir tai galesi tik pasakyti kurie yra is 6 serijos). X modelis yra tiesiog neadekvaciai brangus, del to daug kas irgi neperka jo. Apple tiesiog stagnuoja siuo metu, nes matyt dizainerius istiko kurybine krize
Eič 2017-10-24 17:21
Nebūtinai. Galbūt Apple nori, kad visi jų telefonai turėtų tą firminį bendrą vaizdą. Aišku, tokiu atveju reikėtų leisti telefonus ne kasmet, o kas 4 metus (Gi geras telefonas turi „atlaikyti“ 4 metus, ne? ).
Berserkas 2017-10-24 17:38
O ką Apple gero sukure? Įdomu dėl ko sau iPhone X berėmis?
FtBall 2017-10-24 18:03
Apple nelabai ką naują ir kuria. Jie tiesiog iš esamų technologijų jas padaro tinkamas naudoti. Touchscreen'ų mobiliuose įrenginiuose pradžia man rodos yra 1993 metai, bet kažkodėl vistiek iPhone'as yra "pirmas" telefonas liečiamu ekranu. Pas Apple bendra ekosistema yra gera. O jei žiūrint konkrečiai į telefonus - niekad perdaug ir neišsiskyrė ypatingomis funkcijomis. Šiaip kaip ir nebėra tikslo atsinaujint iš 6s į naujesnį. Paprastas 6 tai teturi 1GB ram, tai mažoka, bet jei imant 6s su 2gb - turėtų pilnai užtekti visokiems feisbukams ir t.t.
Vytox 2017-10-25 00:11
X modelis dar nepardavinėjamas, jei ką. O 8 mažiau perkamas dėl to, kad kaina beveik tokia pat kaip 7, kuris nedaug prastesnis už aštuntuką. Simple.
AP0323 2017-10-25 08:37
Darbas nupirko iphone 6s (kas turi elektroninį paštą keičia visiems, tokia politika), niekad neturėjęs apple telefono ar kito gaminio - pastebėjimai po android 4 metų naudojimo (samsung, asus ir paskutinis xperia m4 (2 metai)) - pliusai: 1. Pakankamai sklandus veikimas (visgi buvo užstrigęs keletą kartų žaidžiant NFS unlimited), 2. baterija laiko gerai, lyginant kiek mAh, 3. kamera ir jos veikimas (po atnaujinimų pasirodė lyg suprastėjo veikimas, o atnaujinimų per mėnesį buvo gal 4-i.). Minusai - 1. Telefono vidinė atmintis kaip ir nepriklauso tau, o apple - pajungus usb prie PC, negali įrašyti filmų, įsikelti dokumentų, tai turi daryti tik per icloud ar fotografuojant 2. Viską reikia pirkti, OS nelanksti - 1 valandą praleidau, norėdamas pasidaryti SMS ir skambinimo garsus, kuriuos naudoju 10 metų - registruojies prie icloud, itunes, prisijungi telefone, kompiuteryje, įkeli į icloud mp3, pažymi 30 sekundžių pradžią ir pabaigą skambėjimo tono, konvertuoji į acc lygtais formatą, pervadini į kitą ringtone formatą, sinchronizuoji su telefonu, tada gali jau pasikeisti, aišku yra paprastesnis varijantas - pirkti. 2. kontaktų ištrinti po kelis negali pažymėjęs, turi po vieną trinti. 3. edit funkcija kaskart atsiranda vis kitoje pusėje - tai dešinėje, tai kairėje. 4. didžiausias minusas yra neadekvati kaina - virš 500 eurų. Mano subjektyvia nuomone, jo vertė atmetus brendą ir psichozę šiai dienai - 300 eurų. Jei būtų mano pasirinkimas, perki xperia xa1 už ~300 eurų ir 200 lieka
sub 2017-10-25 13:14
Įsirašai Zedge appsą ir problemos nematai, nebent kažkokius itin retus garsus ar dainas mėgsti. Kai turėjau Iphoną aš ir taip dariau, karpiau kėliau ir t.t., tada įsirašiau Zedge ir skambėjimo bei žinučių melodijos atkrito. Muziką klausau per Spotify, nekeliu nelegalaus (piratinio) turinio. Vaizdai/filmai - Netflix.
sub 2017-10-25 13:26
Manau, kad Apple stagnuoja. 8 ir 8+ visiška 7 ir 7+ kopija, nebent su pagerinta geležimi ir kamera. Ištikro, tai nuo 6 jau nelabai verta updatint, jei turi 64/128 gb modelį, nes mažiau atminties turinčius modelius visiškai neapsimoka pirkt. Iphone X iš to, kaip pristatė Apple ir kaip jis atrodo, jau dabar jį į vietą dėda Samsung, Xiaomi, LG ir net Essensial. Ta viršutinė sensorių juosta visiškai sugadino viską ir nors ant ekrano juodo fono atrodo gerai, kai įeisite į kitus appsus, tas pusapvalis stačiakampins pradės atsibost. Kažkaip nebeliko inovacijų be Jobso. Neliko susižavėjimo, kai pirmi 5 modeliai buvo iš esmės skirtingi ir vis siūlė skirtingą dizainą ir galimybes. Dabar stagnuoja.
Paprastas_zmogus 2017-10-25 13:28
Kažkodėl žmonės bando įrodyti kaip viskas ant iOS nelankstu ir nepatogu naudodami vieną ir tą patį pavyzdį - ringtonus. Nu taip, užknisa, nepatogu. Ar tai yra esminis operacinės sistemos naudojimo scenarijus su kuriuo susiduriame kasidien? Ne. Ar tai įrodo, kad ant iOS “viską reikia pirkti”? Irgi ne. Ką dar “reikia” pirkti? Programėles? Nemokamų programėlių app store yra kalnai. Filmus? Nenori iš Apple filmų pirkti, žiūrėk Netflix ir panašius servisus arba tiesiog įsikelt savo filmų. Muziką? Nenori pirkti iš Apple, pirk iš Amazon, rippink savo CD, įsikelk savo “neaiškios kilmės” mp3, naudok Spotify galų gale. Knygos? Naudok Audble, Kindle arba įsikelk savo... Tai gal kas gali man paaiškinti kur čia tas “viską reikia pirkti”?
Ar_as? 2017-10-25 14:30
Eilinis apsimetinėjimas durniumi. Taip, su obuoliu viską padaryti galima. Daug ką daryti tenka per antrą galą. Niekada nesupratau ir nesuprasiu, kodėl negalima padaryti ir paleisti elementaraus drag&drop. Tai yra aukščiausio lygio a)idijotizmas (nes nedaroma iš principo) arba b) sistemos ribotumas (padaryti negalima). Visi daug "patogesni būdai" yra patogesni bukam vartotojui, negalinčiam elementariai suvokti failo, folderio, disko prasmės, t.y. tipiniam storam amerikonui, kuris be pagalbos negali atskirti savo nešvarių triusikų dėžės nuo KFC kibirėlio. Taip, kartais daug patogiau "be laidų ir pan.", tačiau krūva atvejų prisijungimas prie kompo, folderio atsidarymas ir permetimas krūvos failų į usb, nežiūrint jų dydžių, formatų, pavadinimų ir t.t. yra tai ko reikia ir kas leidžia naudotis nepriklausomai nuo įrangų suderinamumo, ryšio prieinamumo ir kt. Nepatogumo beveik nejauti, jei susikraustai visu 100 proc. į apple ekosistemą, t.y. savanoriškai pereini į monopolinę rinką, kur suknistas laidukas gali būti aukso vertės ir jį dar nusipirkti galėsi ne bet kur. p.s. labai atsiprašau, jei po mano paskutinio susidūrimo apple savo telefonų/tabletų atmintį, kaip buvo teisingai parašyta, atidavė tų telefonų savininkam, t.y. galiu paprastai, ne per programėles, chu...bėles trinti failus, naudoti copy+paste, drag&drop. Tokiu atveju tikrai pagalvosiu apie iphone kaip apie sekantį telefoną.
Paprastas_zmogus 2017-10-26 20:03
Man tiesą sakant jokio skirtumo koks bus tamstos sekantis telefonas. Diskutuoju ne tam, kad “parduoti” ar “atversti”.
abetern0 2017-10-26 21:30
Tu, kaip etatinis pasireiškėjas prie kiekvieno apple straipsnio diskutuoji gal ir ne tam, kad atvesti ar parvesti ir parduoti kažkam kažką, bet kad pats pasijaustum geriau būdamas apple auka (nepabijokime taip išsireikšti). Toks vaizdas, kad tau dreba kūnas, kai kas nors, tavo galva, „netinkamai“ pasisako prieš apple dėl kažko ir tu šoki krūtine į priekį ir aiškini teksto paklodėm, kad tai ne tiesa, nes tau visada buvo kitaip. Ar nepavargai?