Aiškėja, ką „Microsoft“ nutylėjo apie naujausią „Windows 10“ atnaujinimą ir kodėl tai nepatiks sukčiaujantiems žaidimuose  (3)

Korporacija „Microsoft“ pradėjo platinti „Windows 10“ operacinės sistemos atnaujinimą „Fall Creators Update“, kuriame atsirado naujų „maišytosios realybės“ funkcijų bei galimybė į užduočių juostą įsegti reikalingiausius kontaktus. Svarbiausios šio atnaujinimo naujovės yra aptartos ir daugeliui žinomos. Bet yra ir tokių, apie kurias nebuvo garsiai kalbama, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis interneto leidinys nurodo, kad „Microsoft“ į savo operacinę sistemą pridėjo kovos su sukčiavimu kompiuteriniuose žaidimuose funkciją.

Pirmą kartą apie tokią naujovę operacinėje sistemoje sužinota liepą, kai ji atsirado bandomojoje „Windows 10“ versijoje. Dabar aiškėja, kad „Microsoft“ dokumentavo savo naująjį „TruePlay“ kovos su sukčiavimu funkcionalumą, kurio paskirtis – leisti žaidimų kūrėjams apsisaugoti nuo tokių nesąžiningų žaidėjų niekšybių, kaip priemonės matyti kiaurai per sienas ar automatiškai nusitaikyti (angl. wallhack ir aimbot).

Naujoji funkcija renka duomenis žaidimų viduje ir žaidimo platintojams siunčia įspėjimą jeigu pastebi ką nors neįprasto. Platintojai informaciją gauna tada, kai „TruePlay“ nustato, kad vyksta kažkas itin nedoro.

Šiuo metu atnaujintoje „Windows 10“ versijoje „TruePlay“ yra išjungta, tačiau „Microsoft“ pradeda kurti žaidimų kūrėjams skirtą įrankį, leidžiantį pasinaudoti šia funkcija.

Žaidimų kūrėjai „TruePlay“ galės naudoti tik žaidimuose, kurie platinami per „Microsoft Store“ programėlių parduotuvę. Tiesa, jų asortimentas šiuo metu yra ganėtinai menkas – iš rimtesnių žaidimų čia galima rasti nebent „Forza“ serijos žaidimus, „Cuphead“, kitus „Microsoft Studios“ kūrinius. Tačiau „Microsoft“ bando suvilioti žaidimų kūrėjus naudoti „Xbox Play Anywhere“ sistemą, leidžiančią platinti tuos pačius žaidimus ir „Xbox One“, ir „Windows 10“ naudotojams. Tad ateityje ši funkcija gali būti labai naudinga tačiau kol jos naudojimas ribojamas tik „Microsoft Store“ esantiems žaidimams, iš esmės ji neturi galimybių kaip nors paveikti žaidimus, kuriuose šiomis dienomis sukčiaujama dažniausiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(8)
(5)

Komentarai (3)