„Kamaz“ didžiuodamasi atskleidė naują vilkiką su „visais patogumais“ - „Mercedes-Benz Actros“ kopiją  (2)

Komercinio transporto parodoje „Komtrans 2017“ sunkvežimių gamintojas „Kamaz“ pristatė naujos kartos modelį. Galvoti pavadinimus niekas nesivargina, o vilkikas tiesiog įvardintas nauju skaičių deriniu – 54901.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašoma gamintojo tinklapyje, tai yra vienas svarbiausių projektų, kuris gali nulemti kompanijos ateitį. Oficialiai šis modelis kol kas įvardinamas kaip koncepcinis, tačiau iki serijinės gamybos – vos vienas žingsnis.

Kabinoje – visi patogumai

Didžiulė problema „Kamaz“ iki šiol buvo tai, kad ilgų nuotolių pervežimams skirtų vilkikų rinkoje rusų gamintojo produkcija buvo nekonkurencinga. Kompanija tikina, kad artimiausioje ateityje tai pasikeis, kadangi 54901 pasižymės geresne ergonomika, stilingu dizainu ir turės šiuolaikiškus mazgus.

Tokiam vilkikui itin svarbi yra kabina – ji turi būti erdvi ir suteikti vairuotojui visus patogumus. Viduje atstumas nuo grindų iki lubų siekia 1980 milimetrų, o plotis – 2270 milimetrų. Visi prietaisai nuo vairuotojo nutolę ištiestos rankos atstumu, įrengtos dvi sėdynės su plačiomis reguliavimo galimybėmis, o už jų dvi miegamosios vietos.

Bus netgi nemenkas 10 colių įstrižainės centrinis ekranas. Taip pat įrengtas šaldytuvas, daugybė dėtuvių ir USB maitinimo lizdų. Buferyje integruoti priešrūkiniai žibintai galės būti montuojami su posūkių apšvietimo funkcija.

Legali rusiška kopija

Visi šie privalumai – ne „Kamaz“ inžinierių nuopelnas. Kabiną su didžiąja dalimi jos įrangos rusų gamintojas pasiskolino iš ketvirtos kartos „Mercedes-Benz Actros“ vilkiko.

Tai padaryta visiškai legaliai, kadangi 15 proc. rusų kompanijos akcijų priklauso „Daimler“. Rusų žurnalistai pažymėjo, kad vietiniam sunkiojo transporto gigantui labai pasisekė, kadangi „Daimler“ koncernas į šio „Actros“ projektą kadaise investavo 1 mlrd. eurų.

Bus montuojamas naujas „Kamaz“ inžinierių paruoštas 12 litrų darbinio tūrio, 6 cilindrų variklis, kurio galia priklausomai nuo versijos sieks nuo 380 iki 550 AG. Su šiuo motoru bus montuojama robotizuota pavarų dėžė. „RCI News“ skelbia, kad rusiška naujos kartos „Mercedes-Benz Actros“ versija bus nuo 15 iki 20 proc. pigesnė už originalą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(7)
(5)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: