Įdomiausios ir keisčiausios transporto inovacijos, pristatytos 2017-ais metais (Video)  ()

Kiekvieni metai inovacijų pasaulyje atneša kažką naujo ir išskirtinio. Kai jau atrodo, kad viskas yra atrasta, mokslo ir verslo bendradarbiavimas mus nustebina naujai sukurtais produktais ir paslaugomis. Ne išimtis ir transporto pramonė. Tobulėjant technologijoms, gimstant naujoms idėjoms, į mūsų gyvenimą įsilieja naujos transporto inovacijos, kurios tikrai nepalieka abejingų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį kartą pristatome Jums tris įdomiausias 2017-ųjų transporto inovacijas.

Oru skriejantis motociklas – tai viena iš naujausių transporto inovacijų šiais metais, kurią galima įsigyti kiekvienam.

Šis motociklas išsiskiria iš kitų ne tik savo unikalia išvaizda, bet ir galimybe pakilti tris metrus virš žemės. Išradėjų nuomone, tai puiki priemonė dirbantiems žemės ūkio sektoriuje, siekiant prižiūrėti didelius laukų plotus.

Taip pat, šis skraidantis motociklas, išvystantis 72 kilometrų per valandą greitį, gali palengvinti pasienio ruože dirbančių asmenų darbą, kadangi šiai transporto priemonei nereikia įprastų kelių, o tai ženkliai palengvintų jų darbą. Ir žinoma, tai gali tapti smagia alternatyva praleidžiant laisvalaikį.

Savarankiškai važiuojantys automobiliai – automobilių avarijos vis dar viena pagrindinių mirties ir negalios priežasčių. Vienerių metų medicinos išlaidos JAV sudaro beveik 23 mlrd. dolerių visoje šalyje. Mokslininkai dirbantys Detroite ir Silicio slėnyje mano, kad šie skaičiai greitu metu pasikeis.

Didžiausios šalies programinės įrangos ir automobilių gamybos įmonės koncentruoja dėmesį ir skiria dideles investicijas automatiškai valdomų automobilių tobulinimui ir plėtrai. Jau visai netrukus, lapkričio pradžioje, gamintojai žada išbandyti inovatyvią sistemą ir patikrinti, kaip automobiliams sekasi važinėti savarankiškai slidaus ir nesaugaus kelio sąlygomis.

Siekiant įsitikinti automobilio patikimumu, už vairo sėdės parengtas saugos vairuotojas, kuris stebės automobilio pažangą. Tyrėjai apskaičiavo, kad savarankiškai važiuojantys automobiliai gali išgelbėti 10 milijonų gyvybių per dešimtmetį!

Skraidantis automobilis. Pamenate filmą „Atgal į ateitį“ ir jame vaizduojamus skraidančius automobilius? Jei taip, tuomet ir jūs įsivaizdavote, kad 2017 metais įprastu būdu važiuojančias transporto priemones pakeis sklandantys ore mechanizmai. Deja, realybė šiek tiek kitokia, o ateities automobiliai tik po truputį pradeda keisti savo formas ir galimybes.

Nepaisant to, turime ir gerų žinių! Greitu metu dienos šviesą iš tiesų gali išvysti išsvajotasis skraidantis automobilis. „Lilium jet“ yra pirmoji visiškai elektra valdoma skraidanti transporto priemonė, talpinanti penkis asmenis bei leidžianti keleiviams mėgautis kelione net penkis kartus greičiau nei naudojant paprastas transporto priemones. Šis įrenginys pasiekia 186 mylių greitį per valandą.

Tačiau, kad ir kaip visa tai skamba nuostabiai, patys išradėjai teigia, kad iš tiesų ši transporto priemonė nėra visiškai automobilis, kadangi jame nėra vairavimo keliu rėžimo, bet tai tikrai nėra lėktuvas! Na, belieka laukti, o tuomet patys ir nuspręsime kas yra kas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(7)
(-1)

Komentarai ()