Lietuvos grasinimai Baltarusijos nejaudina: gigantiškas projektas nesustabdomas, galite daryti ką tik norite

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2017-11-12 15:32
o ne geriau leisti naudotis Kruonio HAE (aisku ne uz dyka) ir geriau gautus pinigus investuot i apsauga nuo ivykusios nelaimes (pvz realiems zmoniu evakuacijos planams parengti) ar tiesiog tusciai kovoti su vejo malunais?
S.J 2017-11-12 20:58
Nereikejo runkeliams leisti spresti kas geriau Lietuvai. Jau 2019 metais butu paleistas pirmas naujas Visagino atominės elektrinės blokas. Bet deja jo nėra. O dabar yra kaip yra.
kiesza 2017-11-12 22:36
O kuri vyriausybė pramiegojo projektavimą. Nes protestuot pradėjom jau kai sienos stovėjo. Bėje ką laimėsim boikotuodami Batios elektrą ? Nesijausčiau nei komjaunuoliu, nei koloborantu ar vatniku jai mano lemputes maitintų rusiška energija..
lindemann 2017-11-12 23:28
Lietuvos "neįgalių" politikų klaidos: 1. Referendumo rezultatų, dėl atominė elektrinės statybos paisymas. 2. Nesusikalbėjimas, tiksliau visiškas dialogo nebuvimas, baltarusiams nusprendus statyti AE. Buvo galima įtakoti juos pasirinkti nuošalesnę statybvietės vietą, garantavus, jog tokiu atveju, tam tikrą dalį jų naujos AE elektros nupirktume. Dabar atsitvėrėme siena, AE statybos vyksta šalia Vilniaus, galime belekiek vaikščioti apsimovę baltas maikutes su užrašu "Astravo AE STOP", tam jau per vėlu. Žodžiu eilinis nemokšiškumas ir apsileidimas.
manas 2017-11-12 23:41
Ai tai jeigu musu elektrine butu, tai jau viskas tvarkoj tada, jei baltarusiu tai apsaugok viespatie. Visu pirma ji stoves pacioj Baltarusijoj, ir ne tam kad sprogtu, o tam kad elektra gamintu.
Arns 2017-11-13 10:05
Kažin kas didesnis runkelis, ar tas kuris tiki Benderio žadamais naujaisiais Vasiukais be įrodymų ar tas kuris prieš duodamas pinigus paprašo bent jau projektą pabraižyti, o ne vien oro pilis? Nes juokinga, kai tie patys asmenys kalba apie nekonkurencingą AE elektros kainą, bet kartu nori jog tai stovėtu Lietuvoj...
AAA000 2017-11-13 10:11
man ir juokinga, kai nesuprantatys nieko energetikoj kazka papeza apie svajones, kad AE stovetu Lietuvoje. tokius runkelius reiktu apgyvendint toje AE uz dyka, galetu melstis kur nors prie reaktoriaus ir termofikato vamzdzius buciuot o statybu aferos organizatoriai pakrapintu sventintu ausinimo baseino vandeneliu ir palaimintu. taip pat tokiems butu galima isigyt pakabuku talismanu is nupp**yz++dintos atidirbusio kuro kasetes tableciu, kuri buvo isvezta is saugiausiai pasauly apsaugotos ir ekspertu sertifikatais pripazintos MUSU elektrines, o paskui rasta gabalais kazkur pakelej vagis tai isvis reiketu paskelbt sventaisiai - nes jie runkeliu didvyriai, vieninteliai pasauly sugebejo matyt planavo asmenines mini AE gamint ir pardavinet turguje...
Gintaras64 2017-11-14 10:35
Na, kad Visagino elektrinės nestatėme tai manau buvo teisingas sprendimas, nes visi skaičiavimai rodė, kad kol jis būtų atsipirkusi 30 metų būtume mokėję brangiau nei dabar mokame už elektrą. Tiesiog siūlomi projektai buvo per dideli ir per masiški mūsų poreikiams. Vat dėl Astravo tai tikrai didelė gėda, kad niekas nieko nedarė. Ir tiesą sakant ir dabar matyt niekas nieko nesakytų jeigu ta elektrinė būtų statoma ne 40km iki Vilniaus, o kur nors 40km iki Tauragės ar kur nors Latvijoje 40km, nuo Lietuvos sienos. Aišku vieną vertus matyt daug kas manė, kad šis Astravo projektas yra politinis žaidimas pačius Lietuvius bandant spausti savosios elektrinės nestatyti kaip, kaip Kaliningrado srityje Rusai ketino statyti elektrinę, kurios nestatys. Matyt buvo tikėtasi, kad ir šis Astravo projektas irgi išgaruos Lietuviams atsisakius savo projekto ir taip tarsi liekant prie dalinai rusiško elektros importo. Visgi neišgaravo. Aš referendume balsavau prieš elektrinę dėl dviejų priežasčių. Pirma, tai ekonomiškai ji buvo nereikalinga. Ir antra, tai, kad abejojau Lietuvių galimybėmis kokybiškai pastatyti atominę elektrinę. Brokas, atmestinos statybos ir pinigų plovimas negali būti atominės elektrinės statybų dalis. Tačiau regis nutiko dar blogiau. Taip, kad į Astravo elektrinę nežiūrėti kaip į atominę bombą yra labai sunku ir labai baisu. Man asmeniškai labai baisu.
Arns 2017-11-14 20:40
Kai nori prisikabinti, ir stulpas maišosi. Faktas, kad Lietuvos insitucijos iš principo nenori leistu baltarusiams turėti atominės. Tada jiems viskas netinka. Nei TATENA nei Lietuvos mokslininkai padedantys tvarkytis su dokumentacija. Užuot rimtai sėdus prie stalo deryboms tik įsakinėjama ko nedaryti. Ne pirmas toks kaimynų atvejis. Senai senai švedai pykosi su danais. Ir žinoma šiauriečiai iškrėtė "pokštą", pastatė atominę 20-30 km atstumu nuo Kopenhagos. Paskutinis reaktorius buvo išjungtas tik 2005 metais. Prabėgus nepilniems 30 metų nuo jo įjungimo.
AAA000 2017-11-14 21:07
nesuk tu galvos del koservu propagandos. mums siaip labai apsimoka, kad baltarusiai stato. nes kai paleis galesim pilnai i dideli pliusa isnaudot kruoni su pigia naktine. taip pat Kruonis bus svertas lauzt baltarusius, kad pvz duotu daugiau kroviniu per Klaipeda ir pan, arba lengvatines salygas visiems lietuviams vazinet po Baltarusija. jei rekianciu durniu nerinksim, susitars ten kaip nors verslas ir istrauksim baltarusius is ruskyno normalus ten zmones gyvena. jie irgi i vakarus nori, tiesiog biski jiems nepasiseke ir tiek.
Arns 2017-11-14 21:51
Nesvajok apie jokį Kruonį ir laužimą. Jau ne tik pasakėm, kad to neleisim, bet ir beveik įstatymu patvirtinta, kad tiesiog nukirpsim laidus su Baltarusija. Kad tik iš jos nė lašas pas mus nepatektu. Ir laušim nebent latvius, kurie neprisideda prie siūlymo izoliuoti baltarusius. Tad darydami šitaip, taip pat atsijungdami nuo Brello ir versdami rezervo ieškoti Rusijoj, baltarusius pilnai įstumsim jiems. O šie į savo uostus jau senai meduoliu juos viliojo. Dabar galės ir gerą botagą pasikinkę tai padaryt. Beliks guosti LG "įžvalgomis", kad rusai šiuo metu neturi 2000 vagonų, kurių reiktu visiem kroviniams iš kaimynės į savo uostą nusigabenti. Tiesiog neišsprendžiama problema garantuojanti ilgalaikį užtikrintumą Klaipėdos uostui.