Lietuvos kariuomenė žvalgosi į „Oshkosh“ visureigius - galvojama įsigyti ne vieną šimtą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2017-11-08 10:04
Reikia derėtis, kad kuo daug dalių būtų gaminama Lietuvos įmonėse, nes kitaip ginkluotės pirkimas panašus į politinį žingsnį.
shift 2017-11-08 14:54
Geras pirkinys. Sukurtas pagal realias kovines sąlygas. Lyginant su konkurentais, visa galva pranašesnis. Gaminti detales dviem šimtam visureigių? Kada tavo manymu investicijos į detalių gamyklą atsipirktų? Jei pirktume dvidešimt tūkstančių visureigių, tuomet būtų kita kalba. Aš jau nekalbu apie visokius NDA reikalus vykdant karinius užsakymus. Gaminti čia galima tik tai ko reikia daug ir pastoviai - batai, ekipuotė, apranga, šoviniai, optika ir t.t. Beje, tas ir yra gaminama.
amas 2017-11-08 16:00
Nesamonė, gaminti galima viską, o tokio daikto dalys vistiek nebus standartinės ir net ir šitato nebus milijoninės serijos. O šeip tai dar geriau būtu paskelbti konkursą tokios mašonos sukūrimui, padaryt kokias varžybas ir pirkt geriausią. Koknkursą ne tokį kūr laimi didesnį atkatą pasiūlęs, bet visiškai viešą, dar su kokia tv lada. Kariniams reikalams tikrai būtų įdomu. Kitą vertus realiai vietinė gamyba būtu kaip ir didelis minusas, jei vienu taiklių šūviu būtu galima sunaikint viską.
S.J 2017-11-08 16:10
Kokio dar naujo sukurima? Ar bent supranti kiek prototipo kurimas kainuoja? Teisingai sako del daliu gamybos. Kas tau gamins tas dalis keliems simtams visureigiu? Jei jie pastoviai luztu kas savaite po puse dzipo perrinti, gal ir butu galima pamastyti, pasikartosiu, pamastyti, bet ne gaminti. Visa detaliu gamybos linija kainuos daugiau nei tie dzipai verti.
Nerkus 2017-11-08 16:42
Jei paskelbtų konkursą mašinos sukūrimui ir nuodytų, kad reikia 200 mašinų, tai viena mašina kainuos brangiau nei Abramsas.
manciukaz 2017-11-08 19:35
Prieš ka mes juos naudosim? Rusu tankus ?
Profesorius :) 2017-11-08 20:12
Nu ir kodel is karto kysi ta tanka? Paims boicas javelin islys is uz keliu km slaptai paleis raketa soks atgal i dzipa ir dingo,o tanko,kaip ir neber... O seip tai,kad ir pries lengvaja technika galima butu naudoti. Kad ir Aitvaro bachurams bus labai gerai tokius turet. Vis geriau nei seni humve. Bet geriau isvis nekariaut.
shift 2017-11-08 23:28
LRT laidoje "Karinės paslaptys" visi pretendentai visureigiai buvo parodyti, pademonstruoti Lietuvos poligonų sąlygomis. Karšikiai pasirinko Oshkosh, nes greta visų kitų savybių, šitas visureigis vienintelis buvo pajėgus bekele lėkti 100 km/h.
S.J 2017-11-09 08:27
O tai siulai paprastas masinas pirkti? Ar pesciom lakstygi. Bet kaip uzklausiat tai uzklausiat, nei juoktis nei verkti. Pagal daugumos nuomone net armijos mum nereik
Berserkas 2017-11-09 09:20
Ir aš kartais maišau, ir kiti. Mes neturime armijos, mes turime kariuomene. Mūsų dar ne tokios didelios pajėgos. Nebent turėjai omenyje, kad mums reikia siekti armijos. Tačiau pas mūsų tik apie 17 tūkst. aktyvio personalo. O vien tik armijai reikėtų 60 tūkst., ir čia karinis vienetas, o ne visą kariuomenė. Armijai vadovauja generolas pulkininkas arba generolas.
SaMaras 2017-11-09 10:56
Žodis armija turi kelias reikšmes, vieną aprašei, o kita yra kariuomenės sinonimas, taigi visi teisūs..
HardAxe 2017-11-09 11:54
aš tai būčiau už kokį padalinį, kuriame ruoštu kareivius kovoti dronais. Ne kokiais firminiais už milijonus, bet čiut ne ebay sąlygom konstruoti sabotažinius/žvalgybinius dronus ir su jais vykdyti misijas.
SaMaras 2017-11-09 12:25
Tokio atskiro padalinio efektyvumas būtų abejotinas. Vien dronais reikšmingos žalos nepadarysi, neturėsi tiek pilotų ir tiek dronų, kad mažareikšmiais bet pastoviais smūgiais muštum priešininko moralę. Žvalgybos duomenys iš ale atskiro padalinio irgi bus arba pavėluoti, arba reikės milžiniškų resursų tą informaciją apdoroti. Kaip bebūtų, jei jau žvalgybinis padalinys tai jau turėtų turėti geros kokybės dronus. Piguvos panaudojimas būtų pateisinamas mokymosi tikslais, kad kuo daugiau žmonių išmoktų jais naudotis ir reikalui esant mokėtų naudotis geru daiktu. Dar piguva būtų pateisinama ją integruojant į esamus pajėgumus, jei tarkim vos ne skyriuje būtų dronas ar du ir prieš pat veiksmą ar net eiksmo metu gauni reikiamą info ir koordinuoji savo veiksmus o prarasti tokį droną tikimybė didelė. Kariuomenė toks dalykas, kad jei kažkur pataupoma, tą sutaupymą atiduodi karių gyvybėmis. Ir jei jau nuo pakelės bombų apsisaugoja su EM triukšmų generatoriais tai nuo pigių dronų ir apsigins, o kariniam padaliniui išmokus kažkokią strategiją ir pradedant ją vykdyti ir pamačius, kad neina pagal planą prasideda didesnė ar mažesnė sumaištis. Palik dabartinį modernų karį be gps, be naktinio matymo, bet termovizorių ir žiūrėk, kad nebėra kario.. (daug čia visko prirašiau, kad net pats tingiu skaityt ar neprivėliau nesamoningų klaidų
Arns 2017-11-10 12:16
Ir ką toks galėtu padaryti? ISIS bandė. Prieš civilius nieko. Prieš bent kiek labiau karišką neužtenka keliamosios galios ir kokybės. O kad grasintu vakariečiams, turintiems bent elementarius GPS slopintuvus net nesigirdėjo nė bandymo. O diegti techniką prilygstančią "iššauk ir pamiršk" raketoms net tokios šalys kaip JAV ne visiems koviniams dronams deda. Tai manau ebay šios įrangos nerasi