Tokio dangoraižio, koks bus pastatytas Dubajuje, nepamatysite niekur kitur pasaulyje (Video)  ()

80 aukštų dangoraižis, kuris nuolat keis savo formą, vos gyventojams įsigeidus pakeisti pro langus matomą vaizdą. Tokia sunkiai tikėtina idėja dalijasi niekas kitas, o arabai. Jungtinių Arabų Emyratų mieste Dubajuje iki 2020-ųjų iškils pirmasis pasaulyje besisukantis dangoraižis. Ir tai – ne vienintelė unikali jo savybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Architektų biuras „Dynamic Group“ pasakoja, kad 80-ies aukštų pastatą sudarys ant centrinės kolonos sunerti aukštai. Todėl nusprendę, kad jų būstui, pavyzdžiui, stinga saulės, prabangius apartamentus šiame dangoraižyje įsigiję asmenys galės pasukti aukštą, kuriame jie gyvena.

Ir tą padaryti tokiu greičiu, kokiu jiems norėsis, rašo whatson.ae. Komandas – pradėti suktis, sustoti, suktis greičiau ar lėčiau – bus galima išsakyti ir balsu.

Kiekvienas aukštas galės suktis 360 laipsnių kampu. Architektas Davidas Fisheris žada, kad grindys judės taip tolygiai, kad nebus nieko justi. „The Dynamic Tower“ pats sau gaminsis energiją. Tam pastate bus įrengtos vėjo jėgainės ir saulės baterijos. Jomis numatyta padengti pastato stogą ir kiekvieno aukšto stogą, o vėjo elektrines įtaisys tarpuaakščiuose.

Šis pastatas bus ne tik pirmasis besisukantis pasaulyje, bet ir pirmasis gamykloje pagamintas dangoraižis. Architektas D.Fisheris teigė, kad 90 proc. statinio, įskaitant ir centrinę koloną, gali būti pagaminti gamykloje ir surinkti statybų vietoje. Taip pinga statybos, be to, nereikia tiek darbo jėgos.

Taip dangoraižis iškils sutaupant 30 proc. statyboms reikiamo laiko. Kol kas neskelbiama, kurioje vietoj šis įspūdingas bokštas stovės. Baigus dangoraižio statybas, tai bus trečias aukščiausias pastatas Dubajuje. Jo aukštis sieks 420 metrų.

Besisukančio dangoraižio pristatymas video siužete

Tai, žinoma, nebus vienintelis judantis pastatas pasaulyje. Šanchajuje stovintis renginiams skirtas pastatas praeivių žvilgsnius traukia judančiu fasadu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()