Įdomus prietaisas, leidžiantis žinoti iš čiaupo bėgančio vandens temperatūrą - tiesiai prie vamzdžio montuojamas termometras  ()

Šiuolaikinio gyvenimo patogumai mums labai svarbūs. Vos atsukus čiaupą iš jo bėga karštas vanduo, atgaivinantis mūsų kūną ir pašalinantis stresą. Tačiau kokia jo temperatūrą? Tikriausiai nežinote, o juk kartais gerai žinoti, prieš palendant po labai karštu ar netikėtai šaltu dušu. Šis vandens termometras nenaudoja jokių baterijų, tačiau temperatūrą parodo LED elementu apšviestame LCD ekrane.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pats termometras „LED Display Water Shower Thermometer“ nėra sudėtingas prietaisas. Tai - temperatūros jutiklis, labai plačiai naudojamas elektronikoje. Gamintojas teigia, kad jis tekančio vandens temperatūrą nurodys vos poros laipsnių tikslumu. To visai pakanka, nes mums svarbiausia žinoti, ar vandenį naudoti saugu ir patogu, o ne jo labai tikslią temperatūrą.

Temperatūra bus parodyta LED elementu apšviečiamame LCD ekrane. Jis sukiojasi aplink savo ašį, todėl montavimo metu galėsite sureguliuoti patogiausią apžvalgos kampą. Šis termometras pravers ir virtuvėje, kad žinotumėte, jog nenudegsite rankų, tačiau tikriausiai jis labiau reikalingas vonios kambaryje.

Kitą vertus, šis termometras labai praverstų ir prevenciškai saugant savo sveikatą. Šių metų pavasarį buvo skandalingas atvejis, kai trys vilniečiai mirė nuo legioneliozės. Legionella bakterijos gyvena visur, tačiau ypač joms patinka vandentiekio sistema. Esmė tame, kad jos sparčiai dauginasi tik vandenyje, kurio temperatūra siekia nuo 23 iki 46 laipsnių šilumos ir, atsiradus didelei jų koncentracijai, grėsmė užsikrėsti smarkiai padidėja. Norint išvengti šios problemos būtina, kad vanduo tekėtų ne mažesnės kaip 50 laipsnių temperatūros, o geriausia, kad svyruotų tarp 50–60 laipsnių. 

Jeigu name vandens temperatūrą reguliuoja patys gyventojai, tokie termomentrai butuose greitai parodytų, ar vanduo teka reikiamos temperatūros ir nėra padidintos rizikos legioneliozei. 

Svarbu paminėti, kad sumontavimas yra labai lengvas, išskyrus vieną detalę - šis termometras turi 0,5 colių sriegius, todėl prieš montavimą reikės apsipirkti santechnikos prekių parduotuvėje arba, dar geriau - internete. Po montavimo šiam termometrui jokios priežiūros nereikia.

Labai įdomu tai, kad šis įrenginys pats sau gaminasi elektros energiją - jis nenaudoja jokių baterijų. Vamzdyje sumontuota nedidelė turbina sukasi, kuomet per ją teka vanduo. Šio nedidelio generatoriaus visiškai pakanka sukurti pakankamai energijos šio prietaiso darbui.

Taigi, šis vandens termometras yra labai naudingas ir patogus prietaisas, praversiantis bet kuriuose namuose. Būtinai apie jį pagalvokite, jei ruošiatės atnaujinti vonios kambarį. Šis termometras kainuoja €11,16, galite rinktis iš sidabro ar baltos spalvos.

Vandentiekio sistemoms tai ne vienintelis priedas, kurį sugalvojo kinai. Jau rašėme apie spalvą keičiantį čiaupo šviestuvą - jis kainuoja vos keli eurus ir gal dėl to yra vienas perkamiausių daiktų iš Kinijos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()