Turite automobilį, kurį galima užvesti į spynelę neįkišus raktelių? Naujos technologijos kainuoja automobilius (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2017-11-27 15:35
užtektų jungiklio ant raktelių.
Ar_as? 2017-11-27 15:46
Seniai praėję laikai, kai visi dėl savo keturračio kainavusio gyvenimo santaupas drebėdavo naktim. Visi padoresni automobiliai kasko drausti, seni laužai mažai kam įdomūs (aišku, atsiras kas papasakos, kaip bobutės mamos draugės kaimynės uošvio sūnui papuvusią multipla pavogė...), pačių vagysčių mažėja... Aptariami klausimai aktualūs tik premium klasės automobiliam, ir ne tiek jų savininkam, kiek draudikam, sprendžiant kokios sapsaugos reikalauti.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-11-27 17:26
Paprastai vagystės atveju Kasko finansuoja 90% automobilio vertės sumos (čia mano tokios asmeninės žinios). Tad ir tas Kasko draudimas nėra ta apsauga, kuri privers mane šypsotis po vagystės. HardAxe pasiūlė paprastą sprendimą, kuris šiuo atveju suveiktų (aišku jeigu būtų paisoma jungiklio naudojimosi instrukcijos). Ir nereikėtų jokių metalinių dėžių Manęs asmeniškai niekada nežavėjo tokio tipo rakteliai. Esu gana senų pažiūrų, tad labai neapsikraunu paspausdamas automobilio atrakinimo mygtuką ant pultelio ar kišdamas raktelį į spynelę. Tiesa, Saab sprendimą montuoti spynelę prie bėgių svirties, o ne prie vairo, palaikau visu 100%. Dabar vairuodamas Subaru, raktą kišu į vairą, o atstumas nuo į spynelę įkišto rakto iki mano kelio gaunasi labai mažas. Tad avarijos atveju yra didelė tikimybė, kad keliu trenkčiausi į raktą, kas galėtų mane papildomai sužaloti. Bekontakčiuose rakteliuose tokia rizika negresia.
litovcas 2017-11-27 19:41
Nezinau kaip kitiem, bet asmeniskai 90% kasko vagystes atveju ivertinimas mane privesrtu nusisypsot, nes masina kainavo ~14k, o ivertinta dvigubai.
ramunasz 2017-11-27 21:39
Po vagystės, turbūt mašinos vertė sumažėtų draudimo bendrovėje. Bent pas mane sutartyje parašyta, kad po draudiminio įvykio, mašinos vertė perskaičiuojama....
HardAxe 2017-11-27 23:52
na galima prigavot tų sprendimų. Pvz atsirakintų tik jei buvo raktelis judintas per paskutines 5min ir pan. tik niekas nenori to daryti.
S.J 2017-11-28 01:09
Aš ir pagalvojau, jog galėtų įrengti fizinį mygtuką raktelyje ir pasinaudojus būtų galima išjungti.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-11-28 10:44
Čia dar priklauso nuo to kur drausiesi. Pvz. swedbank'e sudarinėdamas sutartį (online) gali pasirinkti mašinos vertę (tam tikrose ribose). Kiek žiūrėjau savo, tai tos ribos buvo 4700-5200 kas ir atitinką realią rinkos kainą. Tai čia pasirinkus norimą sumą, tokia suma ir bus įvertintas automobilis nepriklausomai nuo rinkos vertės po tarkim pusės metų. Nes draudimo įmoką tau paskaičiuoja pagal pasirinktą sumą. O vat tie visi LD, GJE... jie automobilio vertę ima iš emprekis.lt duomenų bazės (žalos vertintojas draugeliui taip sakė). Tai draudimo įmoką paskaičiuoja pagal dabartinę auto vertę, o atsitikus draudžiamajam įvykiui, tą vertę patikslina pagal tuometinę rinkos kainą. Žinoma ta vertė dažniausiai jau būna kiek pakritusi (tarkim po pusės metų). Tai iš principo tu moki įmokas už tarkim 3000 eur vertės auto, bet atsitikus įvykiui tau perskaičiuoja, kad auto vertė 2500 eur. Pvz. man tokie išvedžiojimai labai nepatinka. Tad ir pats galvoju su kasko pereiti į swedbanką, kuris net ir sąlygas geresnes duoda (tarkim pakaitinį auto iki mėnesio, o ne 2 sav. kaip kiti draudimai).