Lietuva ruošiasi permainoms energetikoje: siūloma gerinti kainą gaminantiems vartotojams, laukiamas didžiulis susidomėjimas iš žmonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2017-12-05 10:18
Galiausiai turi būti taip - užsimeti saulės skydus ant stogo, iš LESTO atvaro meistrai, prijungia skaitiklį, tau duoda pasirašyti standartinę sutartį. Tada tu internete suvedi skaitiklio ID ir matai visą statistiką.
AAA000 2017-12-05 11:30
"laukiamas didziulis susidomejimas". turi net 300+ vnt... cia gi vien entuziastai... ar tik nebus taip, kad po "didziulio susidomejimo" neliks ir tu 300+... ims ir isbegios... nes nelabai izvelgiu ka ten is esmes pagerino. kad proceduras pagreitino - cia nieko nesprendzia. tokiems smulkiems vartotojams-gamintojams isvis neturetu but keliama jokiu apsunkinanciu salygu. tiesiog pastatomas dvipusis skaitliukas. kuri galima legaliai atsukinet tiekiant sava energija i tinkla. kad negamintu per daug (del ko dejuoja tinklo monopolistai, kad atseit perkraus tinklus ir sugrius ten viskas ) galima issprest labai paprastai. uz pertekliu tokiems vartotojams tiesiog niekas nieko nemokes. nu tai jie ir negamins daugiau nei patiems reikia. stengsis ant nulio suvest balansa. siektiek gal pagamins virsaus ir viskas. tokiems vartotojams turi but tipine vartotojo sutartis. be jokiu nesamoniu. nes jie vistiek lieka vartotojai, o ne verslininkai. o dabar issikalineja ir vistiek visokiu mokesciu ir reikalavimu paliko. juk nepigi ta iranga. betsau niekas jos nepirkines vien del to kad matai "leidzia". pati savoka "gaminantis vartotojas" yra nesamone. is tikro cia tera tik taupantis vartotojas. tie kur gamina - pelna gautu. o cia tokia situacija neimanoma. gali tik sutaupyt. o tie kur nori gamint uz pinigus - tegu ten visokius uab steigia ir moka mokescius kaip normalus verslas.
immortallt 2017-12-06 00:45
Kad ruošias didinti pasaugojimo tarifą.
vazzy 2017-12-06 08:19
neturiu žalio supratimo kaip jei žada surinkti tuos 34k, nelabai ir supratau kaip jie čia kažką įpatingai pagerens, kad atsirastų tas "didžiulis susidomėjiams", jau dabar elektros kaina pinga kasmet daugiau nei 5%, vis labiau neapsimoka tų modulių statyt kai toks pasaugojimo mokestis.