Nepatikėsite, kokių istorijų apie savo darbą gali papasakoti skrydžių palydovai: įdomiausi nutikimai, paviešinti „Reddit“ tinkle  (2)

Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad turėdami galimybę aplankyti daugelį šalių ir už tai dar gauti atlygį skrydžių palydovai dirba svajonių darbą, toli gražu ne viskas yra taip puiku, kaip gali atrodyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos naujienų ir pokalbių svetainėje „Reddit“ skrydžių palydovai buvo paprašyti įvardinti pačius keisčiausius, beprotiškiausius ir įdomiausius įvykius, kurie kada yra jiems nutikę darbe. Jų atsakymai ne tik pribloškė, bet ir privertė išspausti šypseną, rašo businessinsider.com.

Baisusis skrydžio jaudulys. „Kartą lėktuvu skrido viena mokyklinio amžiaus vaikų grupė ir jie visi sėdėjo lėktuvo priekyje. Prieš pat lėktuvui pakylant vienam berniukui pasidarė bloga ir jis apsivėmė tiesiai ant praėjimo tako. Lėktuvui kylant visas turinys bėgo praėjimo taku žemyn ir beveik pasiekė gale esančią lėktuvo virtuvę“, – pasakojo viena skrydžių palydovių.

Nelaimingas nutikimas tualete. „Viena mano mėgstamiausių istorijų yra apie vyrą, kuris nuėjo į vieną iš orlaivyje esančių tualetų. Kai jis paspaudė tualeto vandens nuleidimo mygtuką, lėktuvas pateko į oro duobę ir staigiai vertikaliai smuktelėjo žemyn. Viskas, kas buvo tualete, pakilo į viršų ir išsiliejo ant vyro“, – pasakojo kita stiuardesė.

Ko nesinori girdėti labiausiai. „Mūsų orlaivis jau leidosi, tačiau prie mūsų priėjo pilotas ir pasakė, kad leidimasis stabdomas, nes lėktuvo važiuoklėje nustatytas gedimas. Jis visiems liepė likti ramiems ir sėdėti savo vietose. Gal po 30 minučių mes, skrydžio palydovai, pradėjome žmones persodinti iš lėktuvo priekio į galą, nes tokie buvo saugumo reikalavimai. Žmonių akyse galėjau matyti baimę. Po to priėjęs lėktuvo pilotas patvirtino, kad bandysime leistis. Aš sėdėjau beprotiškai susijaudinusi. Nusileidome gerai ir važiuoklė galiausiai suveikė. Po to visi pasižiūrėjome pro langą, o ten, prie tako, pasiruošusios  stovėjo apie 10 ugniagesių automobilių, 5 greitosios medicinos pagalbos automobiliai ir apie 20 policijos pareigūnų automobilių. Kai supratau, kiek tai buvo rimta ir kaip viskas galėjo baigtis, mane supykino“, – prisiminimus apie patį įsimintiniausią skrydį pasakojo skrydžių palydovė.

Nešvarūs keleiviai. „Tai buvo pati šlykščiausias mano potyris. Kažkas atlikęs didelį reikalą priteršė visą tualetą, tai buvo 14 valandų trukmės skrydis į Kiniją. Kvapas buvo šlykštus. Ant durų netrukus uždėjome specialų ženklą, tačiau nepatikėsite, po kelių valandų kambarys buvo švarut švarutėlis. Kažkas jį išvalė! Kaip išsiaiškinome, tai padarė vienas lėktuvu skridęs vaikas“, – sakė kita skrydžių palydovė.

Žaibas. „Kartą per vieną labai audringą skrydį orlaivio pilotas paprašė mus užimti sėdimas vietas ir pranešė, kad mūsų lėktuvas nukentėjo nuo žaibo. Netrukus pasigirdo duslus garsas ir pamačiau šviesą pro langą. Aš žinojau, kad žaibai paprastai lėktuvams nepridaro jokių problemų, tačiau buvo baisu. Sėdėjau savo vietoje ir galvoje vis kartojau visas savo komandas, kurias žinojau, iki kol mes nusileidome“, – pasakojo kita lėktuve dirbanti moteris.

Muštynės dėl niekio. „Prieš keletą mėnesių lėktuve dėl ranktūrio susiginčijo du vyrai, o ginčą vienas iš jų galiausiai baigė sulaužyta nosimi. Netoliese jų sėdėjo nėščia moteris, kuriai toks vyrų elgesys taip pat sukėlė pavojų. Kai einame gatve ir kas nors patenka į tokį konfliktą , galime tiesiog paspartinti žingsnį ir praeiti, tačiau lėktuve nieko nepadarysi“, – išgyvenimais dalinosi skrydžių palydovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(16)
(-1)

Komentarai (2)