Padėjau kaimynui, bet sugadinau savo automobilį: kodėl taip nutinka ir kaip to išvengti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2017-12-10 13:04
Jei dyzelis ir važiuoji dažniausiai ne ilgiau 5km, tai aišku, kad nespėja normaliai pasikrauti. Todėl dyzeliai ir neskirti miestui.
apvalus 2017-12-10 14:18
Bet kad tik mieste galima apciuopti dyzelio ekonomiskuma. Uzmiestyje skirtumas tarp benzino ir dyzelio - minimalus. Tai as sakyciau siek tiek kitaip - dyzelis neskirtas trumpoms kelionems. Jei visa diena maliesi mieste, tuomet dyzelis tinka.
Xdmin 2017-12-10 15:13
Senesniu automobiliu skirtumas buna 1-3l dyzelis vs benzina autostradoje. Kadangi trasoje kilometrai greiciau renkasi tai ir nedidelis skirtumas vistiek yra jauciamas.
Evil Goku 2017-12-10 21:03
Jei kalbam tik apie akumus. Tarkim mašina A yra benzininė, mašina B yra dyzelinė. Mašinai B užkurti reikia dvigubai didesnės srovės (ir dvigubai daugiau el energijos), nei automobiliui A. Automobilyje B yra du lygiagrečiai sujungti akumuliatoriai, tokie pat kokie yra automobilyje A. Taip pat automobilis B turi du generatorius, tokius kokius turi automobilis A. Jei žiūrėtume iš iš vieno automobilio B perspektyvos, tai šis akumuliatorius veikia lygiai taip pat kaip automobilyje A esantis akumuliatorius. Dabar apjunkime tuos du automobilyje esančius akumus, ir virtoj dviejų silpnų generatorių padarykim vieną didelį. Ir gaunam, kad tiek automobilis A, tiek automobilis B akumuliatorius pakraus per tokį pati laiką. Aišku, jei dyzelinė mašina nėra tvarkinga, ir žiemą kuriasi sunkiai, tada akumuliatorius yra naudojamas intensyviau, todėl jo ilgaamžiškumas mažėja. Dyzelinio automobilio paruošimas žiemai, gali būti brangus.
biggie 2017-12-11 12:25
Daug kartų esu padėjęs žmonėms, ir dabar padedu jei tik turiu laiko. Sujungiu donoro + su paciento +, analogiškai -, jokių ten nesamonių prie kebulo ir pan. Donoro mašiną palieku veikti ant laisvų kelioms minutėms, kol biški pasikraus paciento akumuliatorius ir bandome užvesti pacientą. Tik paciento paprašau negazuoti, kai užsives, kol prijungti laidai. Užkūrinėjau ir dyzelius ir benzus, mano paties mašina buvo benzininė, dabar turiu dyzelinę, niekad nebuvo jokių problemų. Svarbu sujungti teisingai, ir jungti po vieną laidą, kad netyčia nesuliesti + su - Tiesa yra nepavykę užvesti galingo 6 ar net 8 cilindrinio merso. Matyt jos akumuliatorius buvo visai miręs. Arba mano generatorius per silpnas, kad nors kiek užkrauti tokį monstrą, birbinau gal 20 minučių ir nieko. Jaučiasi, kad nėra gero sukimo ant merso ir viskas. O vedant mersą mano net šviesos prigęsta ir variklis pats apsukas kilsteli. Žodžiu buvo toks atvejis kad galingesnės mašinos tiesiog nepavyko užvesti.