7 pagrindiniai būdai, kaip žmonės realiame gyvenime panaudoja mažyčius GPS sekiklius: itin naudingas daiktas daugelyje situacijų  ()

GPS sekiklis - labai naudingas daiktas. Dauguma įsivaizduoja, kad jis yra tinkamas tik apsisaugojimui nuo vagysčių, tačiau iš tikrųjų šis įrenginys yra kur kas universalesnis. Tinklapis knowtechie.com surado 7 pagrindines priežastis, kodėl žmonės naudoja GPS sekiklius ir kaip jie palengvina gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Vairuojančių paauglių stebėjimas

Vairuojantys aštuoniolikmečiai visuomenėje neturi paties geriausio įvaizdžio. Ir, reikia pripažinti, pelnytai. Įgūdžiai ateina su patirtimi, kurios jauniems vairuotojams ir trūksta labiausiai. GPS siųstuvas gali realiu laiku parodyti automobilio judėjimo trajektoriją ir buvimo vietą. Pagal tai galite suprasti, kokiu greičiu ir kaip vairuoja jūsų vaikas. Kartu sekiklis automobilyje ir pats savaime veikia kaip drausminanti priemonė - paaugliai, tikėtina, vairuos atsargiau, jei žinos, kad jūs juos stebite per atstumą.

2. Pasiruoškite blogiausiam scenarijui

Sunku įsivizduoti, kad jūsų artimiesiems kas nors gali nutikti, tačiau gyvenime būna visko. Jei atsitiks kokia nors nelaimė, gera tiksliai žinoti savo artimųjų buvimo vietą. Pavyzdžiui, autoįvykio atveju jūsų partneris paskambinęs negalės tiksliai pasakyti kur yra jau vien dėl šoko, tačiau programėlė jums padės susivokti, kur ieškoti į bėdą patekusio artimojo.

Prie to paties galima pridėti ir kompanijos transportą.  GPS sekiklis padės išsiaiškinti, kur konkrečiu metu yra sunkvežimiai ar lengvieji automobiliai. Tai padės operatyviau suteikti pagalbą ar imtis kitų veiksmų.

3. Efektyvus įmonės transporto organizavimas

GPS sekiklis kompanijos transporte padeda ne tik nelaimės atveju, bet ir kasdienėse operacijose. Pavyzdžiui, taksi kompanijos pas naują klientą automobilį pasiųsti gali greičiau, jei gali greitai patikrinti kiekvieno vairuotojo buvimo vietą. Krovinių pervežimo bendrovės taip pat gali nesunkiai sekti pristatymo vykdymą ar vairuotojo kelių eismo taisyklių laikymąsi.

4. Pagyvenusių žmonių sekimas

Sendami žmonės, deja, praranda kai kuriuos įgūdžius. Blogiausia, kad kai prasideda ligos, žmonės kartais nebesuvokia, kur yra ir kur eina. Tokiose situacijose reikalinga nuolatinė priežiūra, tačiau dėl viso pikto reikėtų pasirūpinti ir GPS sekikliu.

5. GPS sekiklis vaiko kuprinėje

Kad ir koks paklusnus būtų jūsų vaikas, labai gerai visada žinoti, kur jis yra ir link kur juda. Juk vaikas gali paklysti ar, labiau tikėtina, nepaklausyti ir lankytis tokiose vietose, kur jam būti nederėtų. Deja, kartais GPS sekiklis praverčia ir kur kas liūdnesniais atvejais, kuomet vaikai pakliūva į bėdą.

GPS sekiklis vaiko kuprinėje yra gera mintis net jei esate kartu. Vaikas gali paleisti jūsų ranką ir trumpam atitrūkti masinio susibūrimo vietose. GPS sekiklis gali bent šiek tiek nuraminti susirūpinusius tėvus.

Jau nekalbant apie tuos atvejus, kai vaikas ne visada turi galimybių pasirūpinti savimi, pavyzdžiui, JAV autizmu sergantiems vaikams tokie sekikliai tampa įprasta norma

6.Gyvūno sekimas

Šunys ir katės gali pasprukti. Tikriausiai esate matę nemažai skelbimų apie susirūpinusių šeimininkų ieškomus gyvūnus. GPS sekiklis šiuo atveju gali labai padėti, jei tik pasirūpinsite tokio prietaiso buvimu gyvūno antkaklyje.

7. Automobilio apsauga nuo vagystės

Na, aišku, reikia paminėti ir tą priežastį, kurią jūs visi žinojote. GPS sekiklis gali padėti susigrąžinti pavogtą automobilį. Pavyzdžiui, K8 sekiklis turi magnetinį korpusą, kuris įrenginį automobilyje leidžia pritvirtinti labai lengvai. Galima nustatyti ribas, kurias peržengus gausite pranešimą, pasiklausyti sekiklio aplinkos, pamatyti nuvažiuotą kelią ir surasti automobilį. Tokiu pat principu galima apsaugoti ir dviračius, žemės ūkio techniką, motociklus.

Geriausios kainos tarp pirkėjų užsirekomendavę GPS sekikliai iš Kinijos

Yra labai daug ir įvairios formos bei kainos GPS sekiklių. Geriausia rinktis pagal tai, kur dažniausiai jį naudosite. Jei automobilių stebėjimui, turbūt vertėtų apsvarstyti tokius sekiklius, kaip „Easyway Car Charger GPS Vehicle Tracker“ už 9€ - tai ir GPS sekiklis, ir automobilinis įkroviklis. 

Šis yra užmaskuotas kaip išmaniųjų prietaisų USB įkroviklis. Toks ir yra - juo tikrai galite įkrauti savo įrenginius. Tačiau atsukę antgalį ir atidarę šio prietaiso korpusą rasite ir lizdą SIM kortelei. Ją idėjus dar reikės perskaityti instrukcijas (instrukcijos anglų kalba yra pakuotėje) ir įsiminti pagrindines žinutes, kurios padės bendrauti su įrenginiu.

Nors šis sekiklis naudojasi ir automobilio tiekiama elektros energija, jis turi ir savo atsargų. 400 mAh talpos baterija išgelbės tuomet, kai automobilis nebus užkurtas arba prietaisas bus ištrauktas iš lizdo. Ji leidžia šiam GPS sekikliui budėjimo režimu veikti net 12 dienų. Aktyviai dirbdamas be elektros tiekimo šis įrenginys ištvers 4-6 dienas. Gerai ir tai, kad jis nebijo šalčio - veikia iki -20 laipsnių temperatūroje. Taigi, nelaimės atveju jis gali tapti tuo šiaudu, kuris padės atsekti, kur dingo jūsų mašina.

Kitas itin populiarus ir mažas GPS sekiklis, kuris yra vienas perkamiausių iš Kinijos - kiek daugiau nei 15€ kainuojantis K8 sekiklis. K8 siųstuvas išties ir atrodo neblogai, todėl galite jį prisegti prie gyvūno antkaklio ir tikrai vaizdo nepagadinsite. Ir lietaus jis nebijo, nes atitinka IPX4 atsparumo vandeniui standartą.

K8 siųstuvas veikia labai paprastai. Į jį reikia įstatyti veikiančią SIM kortelę ir tuomet įrenginys savo koordinates nuolat siųs į serverį. Jas pasiekti galėsite išmaniuoju telefonu su specialia programėle, ar prisijungę prie sistemos internete. Aišku, svarbu nepamiršti įkrauti įrenginio baterijos – prietaisui dirbant jos pakaks 3-5 dienoms.

K8 GPS siųstuvo pagalba galite sukurti virtualią tvorą, žyminčią ribas, kurias peržengus siųstuvas jums iš karto pasiųs perspėjimo signalą.  Galėsite labai tiksliai sekti automobilio judėjimą ir surasti jį nurodytame taške. Nors surasti vietos tokiam mažam prietaisui tikrai nebus sunku, tikriausiai pravers ir korpuse sumontuotas magnetas – nesunkiai surasite metalinį kampelį, kur K8 siųstuvo aptikti vagišiams tikrai nepavyks.

Įdomu ir tai, kad K8 siųstuvas turi ir mikrofoną. Per atstumą galėsite klausytis, kas vyksta jūsų automobilyje. Prietaisas ir pats jums paskambins, jei bus sutrenktas. Informacija, kurią išgirsite gali būti labai naudinga norint greitai atgauti prarastą daiktą. Ar šunelį.

Jei norite GPS sekiklį panaudoti motociklo ar motorolerio apsaugai, reikėtų tokio, kuris nebijo aplinkos poveikio. Šiuo atveju praverstų toks sekiklis kaip „Mini Vehicle GSM GPRS GPS Tracker for Car Motorcycle“, kuris dabar su nuolaida parduodamas už 14€.

Jis turi 67 standartą, tad visiškai nebijo nei dulkių, nei vandens. Pagal pirkėjų atsiliepimus, veikia puikiai, pagamintas iš kokybiškų medžiagų, momentines koordinates atsiunčia SMS. Maitinamas nuo motociklo ar automobilio akumuliatoriaus, tačiau taip pat turi ir vidinę 370 mAh talpos ličio jonų bateriją.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()