Lietuvoje internetu parduodami automobilio numerį galintys apversti rėmeliai: policija paaiškino, kuo gali baigtis jų naudojimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eddie8664 2017-12-28 12:52
Gali baigtis bauda arba bauda ir teisių atėmimu.
Berserkas 2017-12-28 13:08
Kad bauda gresia tai ir taip aišku, bet kaip jie ruošiasi "sugauti" tai. Tarkime važiuojant pro greičio radarą su apverstais numeriais. Vėliau atsiverti atgal. Ir ką, jie ieškos to automobilio? Pagal automobilio spalva ir modelį? Tarkime policininkais sustabdo, o tu naudoji tikrus numerius tačiau pats numerių apvertimo mechanizmas yra. Tarkime kažkaip išaiškėja, kad šiame automobilyje yra numerių apvertimo mechanizmas, jie baus kaip už bandymą nuslėpti, maskuoti transporto priemonės numerio ženklą nors net nebūta naudota? Nepagautas vagis, ne vagis. ANK 415 straipsnio 5-ąja dalimi, transporto priemonių su suklastotais, uždengtais ar kitaip užmaskuotais, ne tai transporto priemonei išduotais valstybinio numerio ženklais vairavimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 240 iki 340 eurų.
apvalus 2017-12-28 13:46
Man irgi idomu, ar gali nubausti vien todel, kad yra toks irengimas imontuotas, bet nenaudojamas.
Moribus 2017-12-28 13:56
O tai ne pigiau ir geriau infraraudonas led lemputes uždėt? Pro jų šviesą, kameros nemato, nebet radarai tam atsparūs?
Shinigami 2017-12-28 14:36
Aš tai siūlyčiau ne 1 - 3 mėn atimti teises, o 1 - 3 mėnesiams uždaryti į izoliatorių. Nes tai jau ne tik KET pažeidimas, bet ir bandymas išvengti bausmės. Įstatimai draudžia nešiotis peilius nors jų ir nenaudoji žmonių žalojimui ir juo negrasini žmonėms. Taip pat turėtu būti traktuojami ir įrenginiai numerio slėpimui. Jie nereikalingi važiavimui. Jie turi tik viena paskirti, paslėpti numerius (išvengti bausmės už pažeidimą), todėl tokio įrenginio turėjimas ir disponavimas turėtu užtraukti baudžiamąja atsakomybę, o ne administracine. Nes tai bandymas išvengti bausmės, o ne administracinis nusižengimas.
Berserkas 2017-12-28 15:06
Įstatymai nedraudžia nešiotis peilius.
AAA000 2017-12-28 15:11
drauzia. leidzia tik iki tam tikru parametru. pamegink pasinesiot viesai pvz kokia nors macete pasikabines prie dirzo turesi paskui ilgai ir nuobodziai aiskint, kad cia su darbo irankiu susiruosei sosnovskio barscius kapot as tai pacia automobiliu registracija panaikinciau. baudimo rusimi del tvarkos teliktu tik konfiskacija automobiliu ir viskas. ar laikinas sulaikymas/blokavimas. reikia kad policija realiai priziuretu tvarka. dirbtu tiesiogini darba. o ne augint visokiu kontoriniu "regitru" biurokratu ir tesinininku/advokatu/prokuroru/anstoliu kontoreliu ir kromeliu skaicius - kurie jokio realaus visuomenes saugumo tiesiogiai nedidina - o islaikyt tai kainuoja ohoho kiek.
VikceII 2017-12-28 16:02
nieko jie neeskos, issikvies to numerio savinka ir jis tures irodyneti kad ne jis ten buvo. P.s. tevui buvo gavo kvietima i policija, kad virsyjo greiti panevezyje, nors esam kaunieciai ir tuo metu masina stovejo saugojimo aiksteleje.. o jiems dzin numeri rodo sako kad musu o realiai per prasta kokybe vietoje M policinkas pamate H kuri ir pas mus visa kita sutampa raides, skaiciai ir jiems dzin tu slepi nusikaltima ir t.t. pavyko yrodyti tik kad nufotkintas automobilis buvo bmw e39 o tevo bmw e61 ir tai tik pristacius nuotraukas ko skiriasi sitie automobiliai (is trecio karto 1-buvo penktadienis darbo galas ir t.t ateik veliau 2- kompiuteriu sistema streikavo 3-pagaliau atskyre automobilius)
SaMaras 2017-12-28 16:23
Už naudojimą reikia bausti ir griežtai o jei nori vien už turėjimą bausti reikia keisti kodeksą ir aiškiai tai apibrėžti. Čia kaip su švyturėliais raudonos ir mėlynos spalvos už grotelių. Naudoti draudžiama, o turėti susimontavus kaip ir nebe. Peilio nešiotis nedraudžiama, svarbiausiai netrikdyti viešosios tvarkos (o čia šito traktavimas, kada yra trikdoma viešoji tvarka jau ir yra diskusijų klausimas)
mindaugas.vaitiekūnas 2017-12-28 17:57
Mane tai tas jau seniai gąsdina, kad žmonės tapo lengvabūdžiais, o tiksliau - tinginiais. Kaip kad ir tavo atveju jam "sistema rodo" ir viskas. O kad tą sistemą sukūrė irgi turbūt toks pat tinginys... Pvz. aš gavau baudą už greičio viršijimą (stacionarus radaras). Ok susimokėjau, po to galvoju, kad tą dieną daviau draugeliui pasivėžinti, tai galvoju nulėksiu iki mentūros pasižiūrėsiu ar ten tikrai aš ar draugelis vairavo. Atėjau, paaiškinau situaciją, tai vos ne debilu išvadino (t.y. kodėl pirma susimoku, o paskui ieškau kaltų). Pasižiūrėjau - mano auto fotkintas iš galo (dėl to ir nemačiau kaip buvo užfiksuotas pažeidimas), atkarpa, kurioje aš vairavau. Na kaip ir viskas gerai... Važiuoju po mėnesio tuo pačiu keliu (Kaunas - Marijampolė), žiūriu stovi radaras, pagal vaizdą, kurį mačiau nuotraukose, padariau išvadą, kad tas radaras. Važiuoju iš Marijampolės atgal, t.y. kai radaras fotkina iš galo, ir matau, kad nėra kelio ženklo įspėjančio apie radarą. Pagal galiojančius teisės aktus toks ženklas PRIVALO būti, nes priešingu atveju įkalčiai (nuotrauka su užfiksuotu viršytu leistinu greičiu) būtų surinkti NETEISĖTAI, o už neteisėtus įkalčius baudos išrašinėti negalima! Tai va aš ir nesuprantu kas per avigalviai ten dirba: iš mūsų reikalauja visko ko tik įmanoma, o patys net negali standartinių procedūrų tinkamai atlikti! Kas apskritai išduoda leidimus tokiai sistemai fiksuoti pažeidimus? Tai šiandien kelio ženklo nėra, rytoj gal metrologinės patikros nebus, o poryt oro temperatūrą, o ne greitį, pradės matuoti Grįžtant prie temos, tai čia irgi dviprasmiška situacija gali būti... Pvz. man niekas nedraudžia (kiek žinau) kieme laikyti automobilio su paslėptais valstybiniais numeriais. Turėdamas tokių motyvų, galiu naudoti ir šiuos rėmelius, kad nereikėtų kaskart atsukinėti varžtų. Bent jau seniau būdavo taip, kad jeigu automobilis be valst. nr. tai tokio automobilio negalėdavo atitinkamos tarnybos ištempti iš kiemo, nes kaip ir nežinomas jo savininkas. O kartais kiemuose tekdavo auto palikti ant žolės, kas kadaise reikšdavo ratukus, o ne tik baudą. Kokia dabar tvarka - nežinau. Žinoma rimtai žiūrint, tai valstybinis nr. gali būti slepiamas tik dėl tos pačios priežasties - siekio išvengti atsakomybės. Tad manau reikėtų bausti tuos vairuotojus, kurie turi tokius rėmelius. Na o baudos dydis turbūt turėtų priklausyti nuo motyvo: viena yra stengtis išvengti baudos už greičio viršijimą ir visai kas kita važiuoti vogti banko
apvalus 2017-12-28 18:27
Na kam ten jau tiek vargti, i izoliatoriu uzdarinet... Mirties bausme ir viskas. Zinos, kaip netinkamus remelius naudot O jei rimtai, tai niekada negali zinot, ar perdegusi numerio apsvietimo lempute is tiesu yra tik perdegusi, ar numeris specialiai slepiamas. Tas pats ir ziema/rudeni su purvinu valst. numeriu. Gali buti visiskai netycinis nusizengimas, o gali buti pasiruosimas atlikti negerus darbus - apvogti banka, nuzudyti zmogu ir t.t.
Shinigami 2017-12-28 19:22
Viskas labai paprasta. Per visa Lietuva per metus tokio modelio ir tokios spalvos be numerių buvo nufotografuota 50. Tavo automobilis tokio pat modelio, tokios pat spalvos ir turi mechanizmą slėpti numerius. Tai už visus 50 užfiksuotu atvejų tave ir turi nubausti daug nesiaiškinę. Nes "numeriai" sutampa, tai yra jų nėra. Todėl, tau kaip naudojančiam tokį įrenginį reiktu atsakyti už visus pažeidimus. Jei automobilis turi kažką ko nebuvo kai gamintojas jį gamino, vadinasi vartotojas tai įsidėjo ne todėl, kad neturi kur pinigų dėti, o norėdamas naudoti. Todėl už tai turi atsakyti ir už švyturėlius turėtu atsakyti. Tik problema, kad pas mus užsiima darbo imitavimu, o ne darbu.
HDi 2017-12-28 19:45
Man tai juokinga kad šitas baeris nežinia kiek metų jau egzistuoja ir per visokius ebay seniai galima nusipirkti, bet žurnaliūgos tik dabar iš to sensaciją padarė Gal ir aktualu artėjant sektoriniams matuokliams.
Xdmin 2017-12-28 22:41
Sektoriniams matuokliams net labai aktualu kai pagalvoji, ivaziuoji su vienu numeriu, isvaziuoji su kitu. Cia labai praverstu vairuotojai su vaizdo registratoriais netingintys pranesti. Kita vertus, jei nebus tinginciu (kuo labai abejoju) jei sektoriuje nera galimybes issukti tai sistemoje aiskiai matysis, kad automobilis su vienu numeriu ivaziavo ir niekad neisvaziavo, o kitas numeris isvaziavo neivaziaves. Greiciausiai sistema net mes klaida, nes noredama apskaiciuoti vidutini greiti netures duomenu kada ivaziavo butent tas numeris.
Berserkas 2017-12-29 12:31
Tai prieš įvažiuojant pasikeiti numerį į netikrą bei su tuo pačiu išvažiuoji, o toliau nuvažiavęs atsikeiti. Tad teoriškai tavęs net nebuvo ten. Aišku aš to netoleruoju ir reikėtų bausti.
manciukaz 2017-12-29 15:55
Kitaip sakant oziai praverstu..
immortallt 2017-12-29 17:21
Ar gali nubausti, jei nešiojies granatą? Štai jums ir atsakymas, ar gali nubausti, jei numeriai su paslėpimo mechanizmu. Ožys čia tik manciukaz. Linkiu, kad tave toks ir nuskintų kada gyvenime, kad greičiau natūrali atranka vyktų.
Eddie8664 2017-12-29 23:00
Xdmin tuose ruožuose, kur matuojamas vid. greitis yra ir įvažiavimų iš kitų gatvelių, kiemų ir t.t. taigi automobilis gali išvažiuoti neįvažiavęs matuojamo ruožo pradžioje.
Evil Goku 2017-12-29 23:27
Numerius galintys apversti rėmeliai nėra ginklas. Įstatymų skirtų ginklų turėjimui, jiems nepritaikysi. Ar turėtų bausti tokių įtaisų turėtojus: taip turėtų. Klausimas yra ar LR teisės aktai numato tokių asmenų nubaudimą.
SaMaras 2017-12-30 19:52
Būtent tą aš ir rašiau, kad įstatymai nereglamentuoja tokio įrenginio, o pagal įstatymą yra leidžiama viskas kas nedraudžiama. o dėl granatos tai bent keletą kartų teko ir nešti ir mesti, ir trotilo šaškę sprogdinau, ir "medį nuleidinėjau" ir nieko... nesėdėjau..