„Intel“ pranešė apie revoliucinį lustą „Loihi“: jis atitinka žmogaus smegenis su 130 tūkst. neuronų bei 130 mln. sinapsių ir gali pats mokytis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zet 2018-01-13 14:48
Nu negali jis pats mokintis. Pasiskaitykite technews.lt komentarus po siuo straipsniu.
Denis_LT 2018-01-13 16:32
Lusto man reikia ne to kuris pats mokosi o to kuris daro ka as nurodziau kai idetas i kompa
femto 2018-01-13 18:25
Blogiausia yra tas, kad verčiant iš anglų kalbos tekstas išverstas pažodžiui ir susidaro labai daug stiliaus klaidų. Plius komentatoriai neturi supratimo, kas yra 'machine learning' ir komentoja, kad tik komentuotų. Denis_LT, kaip tu įsivaizduoji, jis pats mokinsis? Kokį modelį pritaikysi, tą jis ir skaičiuos. 'Mokintis pats' čia netiesiogine prasme.
zet 2018-01-14 15:31
Ar si mikroschema turi abi sias savybes? Nezinau. Yra daugiau niuansu, kokiu budu programuojamas pats N.N veikimas: slenkscio funkcijos, mokinimosi greiciai ir kiti parametrai. Man grynai idomu technine mikroschemos realizacija. Is tai ka ji sugeba galima laisvai matyti, ka su ja galima padaryti.
TAURAS 2018-01-14 22:37
Supraskit, intelektas nera suprogramuojamas, jis yra ismokstamas. Kas po ko, kodel ir kaip.. Jei mes norim sukurti, kaip zmogus veikianti mechanizma, jis pats turi visko ismokti. Kai tai supratau, mazdaug pries puse metu, as suvokiau jog dirbtinis intelektas jau ne uz kalnu. Sis lustas dar labiau priartino ta laika ir dabar tereikia si "kudiki" ismokinti buti tikru vergu..
zet 2018-01-15 21:54
is kur zinai? Niekas nezino, kas tai iki galo yra. Mes tik mokame ji pamatuoti ar patikrini, jis yra ar ne. Nors yra savokos 'intelektas vabzdio lygio', 'kates'. Tai nera visai tas pats. Grubiai, intelektas tai labai auksto lygio klasifikatorius su tam tikra busenos atmintimi. Kitaip tariant niekas neirode, kad intelekto neina suprogramuoti grynai algoritmu pagalba. Sitoje istorijoje labai idomus kritinis momentas, kai klasifikatorius pats sugeba suvokti save. Ir is cia sekantis klausimas: ar visi sudetingi klasifikatoriai (potencialus sovokti save) prieina saves suvokima? Ar yra tam papildomos salygos?