Pirmoji pasaulyje bevielė pelė, kuri neturi net ir baterijos: kokią gudrybė sugalvojo „Razer“ ir kodėl tai gali būti naujas technologijų perversmas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2018-01-13 12:10
Šį straipsnį tikriausia rašė graužikas.
Denis_LT 2018-01-13 18:51
Straipsnis verstas kaip su google verteju ne tik, kad keistai skamba bet vietoj peles parasyta grauzikas, o ideja man neatrodo gera naudot pele tik ant kilimelio, kas ta baterija sverianti kelis gramus, o jei nuvaziavus nuo kilimelio nustos veikt tai tikrai nebus komfortas
AAA000 2018-01-13 21:47
ideja tai gana normali. pajausi gi kai neveikia ir suprasi, kad nuvaziavo nuo kilimelio. prie ko cia nekomfortas, kai atiaisyt padeti gali akimirksniu. o kai stimpa baterijos kas pora savaiciu - tai uzknisa nerealiai keitinejimas. as tik manau, kad vietoj kilimelio galetu but pvz koks nors priklijuojamas-prisukamas-lankstus plonytis pavirsius, kuri galetum kaip nori karpyt ir prisiklijuot kur tau reikia. kad butu lengvai valomas. kazkoks storas padas "mesai pjaustyt" padeklo formos atrodo gremezdiskai... dar geriau isvis ikrautu akuma ar superkondencatoriu radiobangu budu ir isvis be jokio pado veiktu... dar man nepatinka tos visokios kaledines lemputes... labai pigu... uztenka daugiu daugiausiai vieno blankaus aktyvumo LED. na ir kaina nesamoninga. sakykim 2-3 kartai brangiau uz iprasta pele butu dar normalu uz "belaidiskuma" ir "bebatareikiskuma" - bet dabar tai perdaug uz toki griozda. nu gal istobulins tikekimes tada nupirksiu viena tokia tai tikrai ne... neitikino
Monochamus 2018-01-13 22:03
O laidinės pelės iš vis neturi problemų nei su baterijom, nei su pakrovimu... O dar visokie trugdžiai, kurie karts nuo karto nutinka su belaidėm pelėm. Sugalvoja belaidės tai "laginti", tai visai nereaguoti. Girdėjau, kad aukštesnės klasės belaidės šių probemų turi mažiau arba visai neturi, bet kažkaip vis dar renkuosi laidines. Įstatai patogiai laidą ir nėra jokių problemų. Gal nebent atskirais atvejais, prie laptopo ar televizoriaus ir geriau belaidė, bet prie stalinio kompiuterio tikrai nematau prasmės pirkti belaidės pelės.
AAA000 2018-01-13 22:08
tai ir pas mane laidines pagrinde. bet zinok patogu belaide - jei padarytu kazkas protingai - tikrai visi tik jas naudotu. dabar tiesiog nesamones gamina... viska sprendzia kazkoks vienas konkretus idiotas - kaip ir pirmam video - vaiksto kaip gaidelis - tipo visi ziurekit i mane - sukuriau kazkokia pusiau veikiancia ir mirgancia nesamone uz brangiai... o turetu toki gamini gamint tirdami isimtinai tik vartotoju nuomone.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-01-13 23:34
Kokias ten baterijas naudojat, kad keičiat kas kelias savaites? Aišku čia ir nuo pelės priklauso, ir nuo to, kaip intensyviai ją naudoji, bet man 4vnt. pakuotės Duracell'ių užtenka daugiau nei metams. Beje kalbant apie Duracell, tai jau seniai pastebėjau, kad tai geriausios baterijos. Visokios Philips, Energizer net per pus tiek netarnauja kaip Duracell. Tik man keista buvo dar tai, kad kai nusiperki kokį daiktą prie kurio jau būna Duracell baterija, ši tarnauja dar ilgiau negu ta baterija, kurią nusiperku parduotuvėje. Pamenu vienai pelei tai virš pusmečio atlaikė, o iš parduotuvės laikydavo 3-4 mėn.
rock2400 2018-01-14 00:01
Pas mane ant ligitech tai nuskilo; pelė su ta pačia baterija beveik metus pratempė. Bet daugiau tokių gerų nepavyko užtikt.
bahuriux 2018-01-14 00:08
Ne tik nuo baterijų priklauso, bet ir nuo prietaiso konkrečiai pelės, viena iš mano belaidžių "graužikų" valgo po 2 AAA per mėnėsį raudonas led šviečia apačioj, kitai 1 AA užtenkam metams apačioj infrared LED nematomas žmogaus akiai. Dėl baterijų AA ir AAA pagrindiniai yra trys tipai cinko "heavy duty", šarminės ir ličio visos nekraunamos. Ličio beproto brangios naudojamos fotikams ir brangiems prietaisams kuriems reikia ilgo veikimo ir/arba nemažos galios. Pigiausios šarminės visada laikys bent dvigubai nei brangiausios cinko "heavy duty", brandas netaip jau ir svarbus.
Shinigami 2018-01-14 09:47
Bevielė pelė nelygų bevielei pelei, nes gali būti skirtingi bevieliai ryšiai. Mano pirmoji bevielė pelė turėjo radijo ryšį, tai savaitės nelaikydavo (nors tai buvo jau labai seniai), kita buvau nusipirkęs ant BlueTooth, tai laikė kelis mėnesius. Kaip bahuriux rašė, dar gali būti visokių lempučių pridėta kurios iškrauna. Nuo DPI taip pat priklauso kiek laikys. Bet stacionariam kompiuteriui, ypač žaidimams renkuosi laidine, nes ji patikimesnė. Nesuprantu kaip įmanoma padaryti taip, kad pelė nuslystu nuo kilimėlio. Mano pelės kilimėlis dvigubai mažesnis nei šitas, prie kompo prijungti du monitoriai, bet ir tai kilimėlio pilnai neišnaudoju. Tai yra pelė niekada nepasiekia kilimėlio krašto. Nuo krašto būna per du pirštus. Todėl neįsivaizduoju kaip galima nuvažiuoti nuo kilimėlio. LED lemputės yra šios kompanijos stiliaus akcentas. Tie kurie perka šios kompanijos produkcija, būtent dėl LED lempučių ir perka. Kitaip sakant, jie turi savo pirkėjų ratą. Ši pelė yra skirta stacionariems kompiuteriams kurie skirti žaidimams, todėl kilimėlis nebus judinamas. Kai jį kažkur ant stalo padės taip jis ir bus kol suges. Todėl tikrai ras savo pirkėjus kurie bus juo patenkinti, net ir kaina nesiskus, nors ji kosminė.
vazzy 2018-01-14 11:45
Razer nelabai kas perka jeigu nori prie TV prijungt, ši firma turi savo nišą, t.y. pro arba semi pro gamerius ir jie tai vertina, jiem nereik pelę nešiotis po namus, pc custom stacionarūs kur ir taip daug LED būna, tai čia tiesiog akcentas. Kiek pamenu visad Razer brangios pelės buvo, tai nei kiek nenustebino su tokia kaina, dar sakyčiau gan nedaug.
manciukaz 2018-01-15 08:02
Turėjau razer imperator tai per 3 metus 2kartus sulužo nešiau i garantini pirma syki keičiau, bet antra sakiau, kad gražintu pinigus.. neverta tokios kainos
polekas 2018-01-15 11:53
tikrai razer nera pirmi ta padare. as pries gera pusmeti esu girdejes apie panasu logitech produkta pavadinimu Logitech G PowerPlay. keista kad is vis eina ka nors suprast kai versta su google translate
iPienius 2018-01-15 14:22
logitech seniai ta pristate. tik kad pele buna su baterija ir kraunama kai yra poreikis. http://playpro.lt/lt/peles-kilimelis-lo ... play-kaina
California 2018-01-15 15:21
Pas mane paprasta logitech pelė, be jokių led'ų, niekas nešviečia, naudoju kiekvieną dieną nuo ryto iki vakaro ir su viena duracell baterija išlaiko metus laiko. Tiesa aš perku tik tas duracell kurios turi įkrovimo indikatorių - šios baterijos yra daugiau įkrautos nei paprastos duracell.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-01-15 20:41
Padaryk foto kaip ji atrodo su tuo indikatorium. Beje gal išsikrovimo indikatorium, ne įkrovimo?
California 2018-01-16 13:05
cave_dweller 2018-01-16 13:32
Gameriams ne visada patinka lengva pelė. Tam ir būna brangesnėse, žaidėjams skirtose pelėse, keičiami svareliai. Man asmeniškai patinka sunkesnės pelės, jauti kad stumdai
Taspac 2018-01-17 08:57
Nusiperki Rapoo graužiką iš Aliexpresso už 10 baksų ir naudojiesi ištisus metus tylia ir stilinga pele su viena AAA baterija.