Ar žurnalistai turėtų nerimauti dėl savo ateities? Kaip robotai-žurnalistai gali pakeisti žmones?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2018-02-06 09:45
Tai kad tikrų žurnalistu labai mažai liko. Dauguma tik click bait rašytojai. Kad ir t.lt : 50% kiniškų produktu reklama; 40% geltonoji spauda; 10% patenkinamų straipsnių.
HardAxe 2018-02-06 09:47
Kodėl iškarto juoda/balta? Robitai jau seniai taiso rašybą. Šiai dienai gali nuveikti ir nemažą darbą sukeliant naujienas, bet pilnai žurnalisto nepakeistų. t.lt 50% straipsnių paimta iš delfi.lt, tokį darbą robotas padaryti gali. pusė reklaminių straipsnių išversta so google translate, tą irgi robotas gali padaryt. Realiai šituos reikalus užtenka prižiūrėti kažkam ir paredaguoti nesklandumus. Jei tai daro ne robotai - reiškia tiesiog taip pigiau šiai dienai. Yra gerų straipsnių, jiem parašyti, įtarčiau, reikia tikrai daug laiko ir artimiausiu metu dar reikės.
Shinigami 2018-02-06 11:14
Taip, gerų straipsnių robotas dar ilgai nesugebės parašyti.
Talkatif 2018-02-06 12:04
Tai va iš kur šio portalo turinys
sub 2018-02-06 12:52
Bet ir su redagavimu čia yra problemų, kiek pastebėjau. Dažniausiai copy paste turbūt nuo delfio ir kitų. Bet ankščiau daugiau buvo skaitomo turinio, dabar kaip sakot 10%patenkinamų.
HardAxe 2018-02-06 22:39
delfis turbūt kaip visokios ELTA, BNS yra agentūra, kuri kuria ir platina naujienas. Tai copy-paste iš delfio nėra kaip koks vagimas, t.lt tiesiog prenumeruoja tam tikras skiltis. Kitas skiltis turbūt jie kartu su d.lt prenumeruoja kartu, tiesiog delfis jas pirmas pateikia. <Aš visai neįsivaizduoju virtuvės, bet kažkaip taip spėju> Su t.lt redaktoriais labai liūdna. Autoriniai straipsniai būna gana tvarkingi, nupirkti straipsniai kaip kada, o reklamas rašo turbūt somaliečiai. Bent jau kalbos kultūra primena spam katalogą su paveldimais milijonais. Vyr redaktorius puslapyje nerastas arba išėjęs atostogų. O robotai... Jie turbūt po truputį tobulės. Šiai dienai surenka gatavas naujienas, vėliau galbūt galės patys crowlinti ir generuoti turinį (realybėje), o kažkada, tikėkimės, sulauksime ir kokybiškų straipsnių.