Kuo ypatingos „Iskander“ raketos, kuriomis Rusija grasina Lietuvai ir ar reikėtų jų bijoti? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2018-02-08 09:43
Tokie ginklai gali būti panaudoti tik WW3 metu. Bet aš netikių, kad gali kilti WW3, nes jis didžiausios valstybėms nebus naudingas. Kinija gyvena iš eksporto, WW3 metų ekporto beveik neliktu. Todėl tai skaudžiai atsilieptu Kinijai. Kinija yra artimiausias ir galingiausias rusijos kaimynas. Todėl Kinija WW3 metu greičiau jungtus prie vakarų, nei rusijos jei WW3 sukeltu rusija. Vakarams be šansu sukelti WW3. Dauguma žmonių to nepalaikytu. Puse ES gyvena ant rusišku dujų. Š. Korėja negali sukelti WW3. Jos armija per silpna. Jei jie panaudotu branduolinį ginklą, tai visa Š. Korėja išnyktu per 24 val. Nes kitos valstybės taip pat panaudotu branduolinį ginklą prieš ją. Branduolinis ginklas gali būti naudojamas tik grasinimams. Čia kaip turėti pistoletą su vienu šovinių ir 10 priešų. Nei vienas priešas nenorės būti pirmas, nes bus nušautas. O turintis ginklą nenorės šauti, nes paskui likę 9 jį gyvą suvalgys.
SaMaras 2018-02-08 10:08
Iskanderiai gali nešti IR branduolinį užtaisą, bet be branduolinio yra nemažai ir "paprastų" užtaisų, kuriuos galima (gruzijos atveju ir buvo) panaudoti lokalaus konflikto atveju.
vardasas 2018-02-08 10:40
Nuostabu, nei vienos dienos nepraleis neparase kanors apie rusus. Klausti reiketu delko jie turetu pulti? Kokia jiems nauda isto?
dainius.tamošaitis 2018-02-08 10:48
Viena dalyka praleidai jai europa nenori ww3 tai Jav visa ekonomika pastatyta ant karo pramones ir jai bet kokis karas atnesa ginkliu prekeivams dideli pelna tai toji salis gali noreti ww3,
Kirtis 2018-02-08 11:42
Visų pirma Rusija ištisai kažkur su kažkuo kariauja per visą savo istoriją. Ir priežastys tam visada "labai rimtos". Visada "gina nuskriaustuosius" arba rūpinasi savo strateginių interesų saugumu. Aš asmeniškai daug bendrauju su rusais - tiek gyvenančiais Lietuvoje, tiek ir pačioje Rusijoje. Man tas bendravimas pakankamai įdomus ir aš tikrai nesu nusiteikęs priešiškai rusų atžvilgiu. Bet karo tema, konfliktiškumas, noras įrodyti kad "Красная армия всех сильней" yra tiesiog įaugę į jų mąstymą ir žiūrint (klausant) iš šalies kartais net nesitiki, kad taip kalba, mąsto šiuolaikiniai žmonės, bet taip yra... jie taip kalba, taip mąsto ir yra nuolatinėje karinėje parengtyje, tikrai pasiruošę pulti. O priežastį puolimui, kaip rodo ir visai neseni įvykiai, jie labai lengvai suras. Jei buvo rasta priežastis ir pateisinimas įsivelti į konfliktą su Ukraina, kuri visada buvo pozicionuojama kaip "broliai", tai Lietuvą "pastatyti į vietą" tikrai ras už ką. Tiesiog kol kas yra kur nukreipti karingumą be Lietuvos. Bet tiem, kurie sako, kad "niekas nieko nepuls, nekalbėkit niekų", siūlyčiau pabendrauti su eiliniais, paprastais rusais, įsiklausyti į tai, ką jie kalba, kaip jie bendrauja, kaip vertina karinius konfliktus, kuriuose dalyvavo ar dalyvauja Rusija - garantuoju, kad sužinosite labai daug naujo. O tai tik eiliniai, paprasti žmonės. Be jų dar yra politikai ir įvairaus plauko avantiūristai, kurie moka paprastais žmonėmis manipuliuoti ir atėjus laikui įvairiomis priemonėmis pakurstyti nuotaikas reikiama linkme.
Hmz 2018-02-08 12:00
O kokia jiems nauda iš hibridinio karo Ukrainoje ir kitose buvusios TSRS vietose?
Kyborg 2018-02-08 12:51
Tai, kad tokio tipo ginklai naudojami ir dabar. Amerikiečiai naudoja Tomahawk raketas, rusai Kalibr raketas. Ir beje, jos veikia netgi gerokai didesniu atstumu nei Iskander.
audriusn 2018-02-09 08:43
tai ten 86% bukos bydlomases, ko is ju noret. uztat raissijavperde.
AndriejusArtamonovas 2018-02-10 22:48
Viena Lietuva rusijai nėra aktuali, bet rytinis baltijos jūros krantas, kaip placdarmas prieš puolimą iš vakarų -super svarbi teritorija. Patys - pagalvokit - artimiausias pakilimo taškas - Švedija. ir keli šimtai kilometrų vandens tarpe, kurį labai nesunku kontroliuoti laivynu. Dėl karo priežasčių - Maskoliui reikia išorinio priešo, kad nesimatytų pliko užpakalio. Toliau - galit man neaiškinti apie brolišką tautą - iki Ukrainos karo aš pats buvau "patamu chto russkije my" ir po to galutinai nusivyliau vienų iš savo protėvių tauta.