Kuo skiriasi šios dvi nuotraukos? Kaip paprasčiausias nuotraukų koliažas sukuria skirtingo vaizdo interpretaciją  (1)

Internete paplito įdomi optinė iliuzija, privertusi daugybę žmonių susimąstyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniame tinkle „Imgur“ vienas internautas paviešino dviejų nuotraukų koliažą. Jame viena šalia kitos sudėtos praktiškai visiškai identiškos nuotraukos, tačiau atrodo, kad vienas iš kadrų yra pasuktas.

Žmonės nesugeba suprasti, kodėl nuotraukos jiems atrodo skirtingos, nors jas paviešinęs žmogus patikino, kad tai yra tas pats kadras. Keisčiausia, jog gatvės nuotraukose neatrodo vienodos, nors taip yra.

„Man atrodo, kad gatvės eina į skirtingas puses. Vienas kelias, atrodo, kyla į viršų, o kitas – į šoną“, – rašė vienas internautas.

Iš tikrųjų, abi nuotraukos yra identiškos. Klausimas ne ar nuotraukos atrodo vienodai, o ar gatvės jose yra lygiagrečios. Vienas paaiškinimas, kodėl kairėje nuotraukoje gatvė atrodo tarytum kiltų į kalną, o dešinė - suktų į dešinę, yra tas, kad vaizdą iš kairės mes lyginame su tiesiu nuotraukos kraštu, o vaizdą iš dešinės - su kita nuotrauka. Prie iliuzijos prisideda ir tai, kad nuotraukos apačioje gatvės praktiškai susiliečia, todėl mūsų smegenys vaizdą interpretuoja kaip kelių išsišakojimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(18)
(18)
(0)

Komentarai (1)