Kuri išmanioji apyrankė geriausia - „Huawei Honor Band 3“, „Xiaomi Mi Band 2“ ar „Lenovo HW01“? Visa tiesa palyginus tarpusavyje (Nuolaidos, Apžvalga, Video)  ()

Išmaniosios apyrankės tampa vis naudingesniu žmogui įrenginiu. Jos ne tik skaičiuoja nueitus žingsnius, bet ir matuoja širdies ritmą, siūlo daugybę sporto režimų ir dar galybę įvairių funkcijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokių apyrankių pasiūla yra tiesiog milžiniška, jas gamina nuo „Apple“ ir „Fitbit“ iki „Lenovo“ ar „Xiaomi“. Pasirinkimas yra išties didelis.

Lyginant panašios klasės įrenginius, funkcionalumas dažnu atveju būna labai panašus, o vienintelis skirtumas išlieka kaina.

  • Pavyzdžiui, „Fitbit“ šiuo metu kainuoja apie 150 eurų
  • Su nuolaidomis dabar tarptautinė „Xiaomi Mi Band 2“ versija kainuoja 22 eurus (praėjusią savaitę ši versija kainavo 27€).
  • Labai panašaus tipo išmaniosios apyrankės, tokios kaip „Lenovo HW01“ kainuoja 25 eurus (praėjusią savaitę kainavo 23€)
  • O „Huawei Honor Band 3“ dabar siūloma už 29 eurus (praėjusią savaitę kainavo net 40€).

Bet juk ne vien kainoje esmė. Labai svarbu ir tokių apyrankių funkcionalumas, jų techninės galimybės, galų gale ir pats dizainas.

Kiek ankščiau tarpusavyje lyginome „Huawei Honor Band 3“ ir „Xiaomi Mi Band 2“. Šį kartą labai įdėmiai pasižiūrėsime ne tik į šias didelio populiarumo sulaukusias išmaniąsias apyrankes, bet ir įdomią „Lenovo HW01“ apyrankę.

Priyanka Harish detaliai tarpusavyje palygino šias išmaniąsias apyrankes. Kai kuriais parametrais yra geresnis vienas modelis, bet kitose srityse nusileidžia savo konkurentams. Pasižiūrėkime įdėmiau.

Apyrankių kokybė

„Xiaomi Mi Band 2“ išmanioji apyrankė yra tipinė, kaip ir daugelis tokio tipo apyrankių. Ją patogu dėvėti visą dieną. Šios apyrankės dirželis skiriasi nuo kitų dviejų išmaniųjų apyrankių, kadangi yra vientisas, o ne iš dviejų dalių. Taip pat norint įkrauti „Xiaomi Mi Band 2“ reikia patį išmaniosios apyrankės valdymo mechanizmą atskirti nuo apyrankės dirželio.

„Lenovo HW01“ yra kiek sunkesnė nei „Xiaomi Mi Band 2“. Taip pat čia naudojamas užsegamas dirželis, kaip įprastame laikrodyje. Norint įkrauti apyrankę, nereikia išimti valdymo mechanizmo. Per ilgesnį naudojimo laiką apyrankė šiek tiek pasidengia dulkėmis ir purvu.

„Huawei Honor Band 3“ dėvėti yra labai patogu. Valdymo mechanizmo taip pat nereikia išimti, o pats apyrankės dirželis yra lankstus. Šios apyrankės pagaminimo kokybė atrodo geriausia lyginant šias tris išmaniąsias apyrankes.

Apyrankių ekranų palyginimas

Visose trijose apyrankėse gerai matoma informacija, ypač, kai esama uždaroje patalpoje. Deja, to pasakyti nebūtų galima esant lauke.

„Xiaomi Mi Band 2“ ekrane išties sunkoka įžiūrėti pateikiamą informaciją esant saulėtai dienai. Esant lauke geriausiai matomas vaizdas yra „Lenovo HW01“ išmaniosios apyrankės ekrane. Jame vaizdas yra ryškiausias.

Apyrankių specifikacijų skirtumai

„Xiaomi Mi Band 2“ sveria 7 gramus, turi 0,42 colių ekraną, baterijos talpa 70 mAh, kurios maždaug užtenka 20 dienų, IP67 apsaugos standartą (dulkėms ir vandeniui atspari), 4.0 Bluetooth versiją.

„Lenovo HW01“ yra sunkiausi iš šių trijų modelių – sveria 22 gramus, turi 0,91 colių ekraną, 85 mAh bateriją, kurios užtenka 7-8 dienoms, IP65 apsaugos standartą ir Bluetooth 4.2 versiją.

„Huawei Honor Band 3“ sveria 18 gramus, turi 0,91 colių ekraną, 105 mAh bateriją, kuri yra didžiausia iš visų trijų modelių ir užtikrina, kad baterija atlaikys 25 dienas, IP67 apsaugos standartą (iki 5 ATM) ir Bluetooth 4.2 versiją.

Išmaniųjų apyrankių funkcijos

„Xiaomi Mi Band 2“ apyrankė turi pagrindines bazines funkcijas, kaip širdies ritmo matavimas (tik tada, kai liepiate tai daryti, pastoviai apyrankė jo nematuoja aut. past.), žingsnių skaičiavimas ir miego kokybės stebėjimas.

„Lenovo HW01“ išmanioji apyrankė turi daugiau funkcijų nei „Xiaomi Mi Band 2“. Tačiau, deja, dauguma jų veikia per išmaniajame telefone esančią programėlę, o ne tiesiogiai pačioje apyrankėje. Žinoma, pačios pagrindinės funkcijos, kaip širdies ritmo matavimas, žingsnių skaičiavimas, miego kokybės stebėjimas ar priminimas, kad per ilgai sėdima vienoje vietoje atvaizduojamas ekrane. Tik skirtingai nuo kitų išmaniųjų apyrankių informacija pateikiamai ne vertikaliai, bet horizontaliai. Vaizdas būna vertikalus tik, kai pažadinama apyrankė ir rodomas laikas.

„Huawei Honor Band 3“ funkcijos tiesiogiai valdomos pačioje apyrankėje. Tereikia ilgiau palaikyti paspaudus mygtuką arba greitai du kartus jį spustelti.

Išmaniųjų apyrankių funkcijų skirtumai

Vienintelės „Xiaomi Mi Band 2“ išmaniosios apyrankės valdymo mechanizmas atsiskiria nuo dirželio.

„Huawei Honor Band 3“ vienintelė seka lengvo, pavyzdžiui popietinio miego kokybę. Likusios apyrankės stebi tik nakties miegą.

Širdies ritmo matavimas yra periodiškas „Lenovo HW01“ ir „Huawei Honor Band 3“, tačiau pastaroji apyrankė tai daro geriausiai.

Apyrankių įkrovimas vyksta naudojant micro USB laidą bei specialų apyrankės valdymo mechanizmo „lopšelį“, tik „Lenovo HW01“ yra tiesiogiai prijungiamas per micro USB jungtį.

„Lenovo HW01“ išmanioji apyrankė išsiskiria iš kitų, kad turi tokias funkcijas, kaip „nuotolinis muzikos valdymas“, „nuotolinis kameros valdymas“ ar „telefono suradimas“. Deja, bet baterija jos išsikrauna greičiausiai.

Atkreipiame dėmesį, kad šiame palyginime baterijų veikimo trukmė pasieks tokius rezultatus jei bus išjungtos pagrindinės funkcijos. Intensyviai naudojant, išmaniosios apyrankės be įkrovimo darbuosis keletą dienų.

Pati geriausia miego kokybės analizė atliekama „Huawei Honor Band 3“ išmaniosios apyrankės. Su ja taip pat galima ir laisvai plaukioti, nardyti iki 50 metrų gylyje, bet tik 10 minučiu.

Tačiau nereikėtų persistengti. Gamintojas nurodo, kad geriau karštu vandeniu „neprausti“ „Huawei Honor Band 3“ išmaniosios apyrankės, taip pat ir nedevėti, kai nardoma su naro kostiumu.

Dėvint „Lenovo HW01“ išmaniąją apyrankę galima eiti į dušą, bet negalima su ja plaukioti. Kadangi „Xiaomi Mi Band 2“ turi IP67 apsaugos standartą su ja taip pat galima eiti į dušą ir plaukioti. Tik ši apyrankė nepalaiko „plaukiojimo“ režimo, kaip kad „Huawei Honor Band 3“.

Šios apyrankės yra nemažai kuo panašios, bet ir turi rimtų skirtumų. Tik vieniems, kai kurie dalykai yra labiau svarbūs, kitiems gerokai mažiau. Vieni gyvena labai fiziškai aktyvų gyvenimą, o kiti yra kiek pasyvesni. Tad belieka kiekvienam individualiai nuspręsti, kuri apyrankė tinka kiekvienam asmeniškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(4)
(23)

Komentarai ()