Lietuvos Respublikos krašto apsaugos viceministras apie „Huawei“ skandalą: tai, ką skaitote viešojoje erdvėje tik paviršius, platesnis vaizdas yra visai kitoks

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigun 2018-03-01 19:43
Ta neįvardinta kopijų programinė įranga iš Šveicarijos, kuri valdoma iš Rusijos man labai labai primena veeam. Linkėjimai tiems kas ja susigundėte. Ypatingai Baltnetai, kuri ją siūlo visiems verslo klientams.
daynewss 2018-03-01 21:13
O man iškilo klausimas toks. Jei Huawei yra toks niekšelis, tai kaip yra su Xiaomi? Visa T.lt prikištas Xiaomi reklamos. Kitas niuansas, kam įdomūs pigių telefonų vartotojai? Kaip jau nekart rašiau - niekam jūs neįdomūs. Įdomu tik tai, kur naršote ir ką perkate, nes tokią info galima panaudoti įkišti jums šlamštą, kurio šiail nepirktumėte. Bet ir čia turbūt naudingesnis tas, kurio telefonas kainuoja 800, o ne 150. Ir trečias niuansas. JAV vykdo sekima labiau, nei bet kuri kita valstybė. Kalbu apie spec. tarnybas. Jie pirmi priėmė sekimo ir pasiklausymo (antiteroristinius) įstatymus. Pasinaudojus 9/11 ir kitom chlapūškėm. Jei neklystu pernai ar užpernai, pasinaudojus teroru, tas pats atlikta Europos Sąjungoje. Beje, Lietuvoje visi taip pat sėkmingai sekasi, kadangi galioja panašus įstatymas, įpareigojantis ryšio paslaugų teikėjus saugoti VISUS duomenis, susijusius su naršymu, skambučiais ir sms, tam tikrą laiką. Atrodo buvo 0,5 metu, bet girdėjau gandus, kad jau 1,5. Tačiau manau, jog jie iš viso nenaikinami. Apie rytų monstrą net nenoriu rašyt, nes gailą laiko rašyt apie šūdą. Reziume visi visus seka ar bent jau bando tai daryti. Todėl neskaitykit mano rašliavos, nes eisit į pliusą Pilaitės prospekte : )
GNU 2018-03-01 22:23
Va jum ir Kinijos turgelio stebuklai, laukiam dar vieno reportažo apie labai pigius ir gerus telefonus, kameras, laikrodžius.
zet 2018-03-02 02:26
briedas... kazka zinom daugiau, cia virsuneles, kas kitoje erdveje sklando... tai kas ten sklando? Speju nieko. Taip, Kinija yra Kinija. Bet ar tai skandalas? As kaip supratau, viskas nuo ko prasidejo, kad Amerika gina savo rinka, nes jai Obuolys prades praradineti pajamas, tai ojojoijoi.
uogautojas 2018-03-02 11:32
Kiekvieną stiprų komunikacijų konkurentą bus bandoma nušauti visada, Samsungas išgyveno, išgyvens ir huawei. Modemas tai kelias į tavo įrenginius, telefonas į tavo gyvenimą. Kiek pats pamenu, nuo "smartphounų" revolucijos pradžios, bemaž visi gamintojai buvo kaltinami duomenų rinkimu. Tarkim pas mus dabar telia tiekia internetą per huawei modemus, 4G, tiesiai nuo bokšto ir abonento linijos nebereikia jungt. Modemą prie rozetės ir į kompą. Dabar tarkim JAV kompanija bando padaryti tą patį pas save, nusimato gardus kasnelis tiekti įrangą dešimtims milijonų vartotojų. Kaip manotę, ko imsis konkurentai, kad tu iškristum iš patikimų tiekėjų sarašo?
HardAxe 2018-03-02 13:03
obuolys negamina tinklinės įrangos, jie gamina tik end-user sprendimus. Kinai laisvai gali parduoti švarų it operacinė telefoną ir vėliau atsiųsti updatų su backdorais ir telemetrija. imho mūsų šiknas labiausiai saugo JAV šiuo metu jų šnipai pridarytų mažiausiai žalos. Jei kada tapsim Švedijos vasalais galėsim dairytis į Ericssoną. O, bet, tačiau... viskas surenkama Kinijoj, tai jie savo backdorus gali ir į JAV produkciją. Jei rimtai, tai man šitas žingsnis patinka. Prieš kažkiek metų Kinijos valdžia dempingavo visą telekomunikacijų įrangos rinką kai huawei paleido įrangą už net kinam neįmanomą kainą ir užsiėmė daug pasaulinės rinkos. Dabar gavo niuksą atgal, jeigu šitai suveiks bus geriausiu atveju 1:1.
kestutisz 2018-03-02 14:03
Jie pradėjo nuo labai paprasto dalyko - jei konvejeris dieną gamino Cisco, tai "naktinė pamaina" jau gamino nuosavą brendą. Gal net nestabdant konvejeriu, net su CIsco softu. Iš to ir visas dempingas.
vitalijus.lapėnas 2018-03-03 08:34
Viceministras akivaizdžiai nesigaudo situacijoje. Didžiausia sekėja ir šnipinėtoja yra JAV (Snowdeno istorija). Baisiausia, kad JAV prisidengdama karu prieš terorą, seka savo piliečius, savo "partneres" šalis ir apskrirai, visus, visur ir visada. Jau nekalbu apie amerikietiškų korporacijų skylėtą įrangą... Ir pasakymas, kad radome tunelį, kuriuo šifruoti duomenys keliauja į nenustatytus serverius Kinijoje.. Apgailėtina, kai negali nustatyti serverio, bet žinai, kur jis. Žodžiu, dezinformacija ir nekompetencija visur.
Baisuols 2018-03-06 23:02
"Tačiau mes matome kur kas platesnį paveikslą." "vėliau žmonės stebisi, kad lyg ir nenaršo internete, tačiau baigiasi jų duomenų planai" Eikit, eikit, viena bobutė sakė Politiškai iš tuščio į kiaurą
sub 2018-03-08 11:58
Man atorodo, kad Huawei neleido Jankiams sukišti šnipinėjimo įrangos, todėl USA dabar visose savo įtakos zonose bando išstumti Huawei gana nesąžiningu žaidimu. Manau todėl USA propaguoja Apple, nes su šiais jau n metų dirba. NSA manau turi pilna prieėjimą prie Apple sistemų.