Ypatingai geras rinkinys pradedantiesiems programuoti elektronines schemas - išparduodami paskutiniai „Arduino“ mikrovaldikliai su mygtukais, pulteliu, varikliukais, LED ir galybe kitų priedų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pasalietis 2018-03-16 13:02
Ebay 43e kai gearbest 51
bahuriux 2018-03-16 13:17
Noriu tokį nusipirkti, gal kas bandėt kažką panašaus? Ar su juo eitu valdyti rimtą galingą bešepetėlinį elektros motorą (per didelius galinius tranzus žinoma), turiu galvoj patį PWM, dažnį ir įtampą kad eitu reguliuoti. Dar norėčau panaudoti kaip cnc ir 3D printerio valdiklį, jei jis sugeba tokius dalykus daryti.
mch0lic 2018-03-16 13:40
CNC/3D spausdinimui įprasta naudot Arduino Mega, nors gal ir su Uno kažką galima nuveikt.
kukulis4 2018-03-16 14:26
Su bet kuriuo mikrovaldikliu gali valdyt praktiskai ka nori, tik reikia atitinkamos realizacijos. Arduino valdikliai veikia prie 3.3v arba 5v itampos, todel norint valdyt kazka galingesnio, turbut paprasciausias varijantas - rele. Jei naudoji PWM, tada reiktu ne paprastos elektromagnetines, o solid state reles. Ir tos ir tos buna uzmaitinamos 5v ir kainuoja pigiai. Perku is aliexpress dazniausiai. As pats turiu pasidares alaus virimo backa, kur per reles kontroliuoju tiek siurblius, tiek oro padavima, tiek tenus (3 po 2kw), tiek pati virimo procesa. Kalbant apie CNC, tai 3d printeris yra kuo tikriausia CNC masina. Daugelis parduodamu DYI printeriu yra realizuoti ant ATMEGA2560 chipo, kas yra arduino mega pagrindas. Beto, jam yra opensource softas, vadinasi "Marilin". Jeigu nesi susipazines su 3d printerio veikimo niuansais, tai verciau ne paciam gamintis, o nusipirkt salyginai pigu DYI printerio kit'a - kad ir Tevo Tarantula. Bekonstruodamas, reguliuodamas ir bandydamas priversti veikti, susipazinsi su visais niuansais. Pamatysi silpnas vietas, ir jeigu kils noras daryt savo, bus bent siek tiek patirties. Renkantis kontroleri, tiek arduino tiek kitokius, reikia atkreipt demesi i keleta dalyku: * input/output pinu kiekis, ir ju tipas (digital/analog/pwm) - priklauso kiek ir kokiu device'u galesi pajungt * veikimo itampa - kai kurie jungiami device'ai veikia tik prie 3.3, kti, tik prie 5, kitiems - visiskai nesvarbu, nes turi integruota vlotage keitikli. * atminties kiekis - dauguma atveju tai neturetu buti problema, nes net ir 32kb atminties sukompiliuotam kodui - labai daug. Ir pabaigai - tas kit'as nera toks jau pigus. Renkantis dalis atskirai, realiai turbut iseitu pigiau. As pats dauguma tokiu daikciuku perku aliexpress'e, ir kaikurie tikrai kainuoja centus literaliai. Tarkim Arduino UNO R3 siam momentui pigiausias varijantas - 2.61 eur. Arduino Nano - apie 1.5 eur...
X-log 2018-03-16 15:54
Ar imanoma? Be abejo, bet tavo tikslas koks? Jeigu grynai mokymosi - kaip ir ok. Bet jeigu tiklas galutinis produktas / noras sutaupyti - pirk gatava daikta. Pirmu atveju tau reiktu realizuoti BLDC kontroleri, jei kalbam apie DC brushless o ne koki asinchronini varikli. Prekyboje pilna dronams skirtu kontroleriu, tai klausima ar verta isradineti dvirati. Su stepperiais/CNC irgi panasiai - nebent patinka isradineti dvirati arba tau reikia kozko ypac nestandartinio - imk jau gatava daikta.
bahuriux 2018-03-19 09:16
Mano tikslas iš pradžių perprasti visą šitą reikalą, (esu perskaitęs jau nemažai forumų ir turiu šiaip žinių fizikoj ir IT, turiu krūvą įrankių ir nemažą garažą). Tada susimeistrauti kažkokį žaislinį cnc, ar 3D printerį. O tikrasis tikslas yra labai didelės cnc staklės ~6 X 2 X 3 m apdoroti minkštoms medžiagoms, pvz EPS, XPS polistirolą, tikslumas ir rezoliucija nėra reikalingi itin tikslūs, tarkim +/- 1-1,5mm tikslumas, o rezoliusija tegu bus 2-5mm. Ir dar vienas tikslas yra susimeistaruti statybinį 3D printerį, pradžiai užtektu kad jis sugebėtu spausdinti meno kūrinius skulptūras, ir visokias tokias nesąmones ir tvoras, rimtesni reikalai vėliau. Nusipirkti tokius daiktus yra nerealiai brangu, ne mano biudžetui. Manau kad tokios didelės cnc kokių man reikia būtu galima perdaryti iš mažų cnc, paimti smegenis ir tiesiog viską padidinus kažkiek kartų nu vienu žodžiu skalinti žingsnius ir rezoliuciją. o didelius rėmus ir variklius galiu ir pats pasidaryti, kas manau ir sudaro didelę kainos dalį.
kukulis4 2018-03-19 11:14
Pasibandymui gali issiardyt 2-3 CD-RW ir pasidaryt kokias lazerines graviravimo stakles. Galetu gautis kokia 40x40mm. Elektroninei daliai turetu uztekt paprasto rinkinuko (linka numesiu zemiau). Jei pirksi atskirai, greiciausiai gausis dar pigiau, be to, shield'as nera butinas, o Uno plokste gali drasiai keist in Nano. Nu realiai uz viska biudzetas neturetu virsyt 10 eur. Del tavo grandioziniu planu atsispausdint nama, ar bent detales namui ... na teorija lieka teorija, o praktikoje viskas sudetingiau. Manau butu daugiau sunkumu su spausdinimo misiniu, bei armuotu strukturu iterpimu, nei kad su paciu spausdintuvu. As dabar konstruoju plazmines pjovimo stakles (3.5x2.5 m), ir nors pilna visokiu tutorialu internete, ir atrodo kad viskas jau isdiskutuota ir isdestyta, atsiranda tokiu problemu, kurios, panasu, pas mane unikalios, ir tenka sprendimu ieskot paciam. https://www.aliexpress.com/item/4-x-A49 ... autifyAB=0.
bahuriux 2018-03-19 12:25
idėjų vagiai veiks tada. Norėčiau kad patentų sistema išvis niekada nebūtu buvusi sugalvota.
HardAxe 2018-03-19 13:58
didelės CNC staklės įneša dideles problemas. Kiek svers vien tavo spausdinimo galva? Pas mane 3d printeris stumdo galvą diržine pavara, visokie liuftai ir tamprumai didinant mastelį didės geriausiu atveju tiesiškai. Kur veikia įnercijos ir masės problemos augs kvadratu. Statybiniam printeriui turėsi pasidaryti visiškia kitokio tipo konstrukcij nei staliniam. Įsivaizduok stabilų 3m ilgio bėgį, ant kurio galva poziciuonuojasi 1mm tikslumu ir juda bent 5cm/sec. Aišku toks ir 0.5m x0.5m jau būtų liuks, galėtų spaustinti trinkeles visų įmanomų formų. Gatavi varikliai, diržai ir kitos detalės mažam printeriui pas kinus kainuoja nedaug. Nerekomenduočiau pradėti visiško hardcore ir konstruoti nuo nulio, ypač kai neturi daug patirties elektronikoje. Turbūt mainboard`ą varikliur ir pavaras geriau nusipirkti. Lyg prusa i3 turi open source hardware, kai kurias dalis gali pirkti, kai kurias gamintis. Nėra jie brangūs, įsivertink savo laiką (kad ir taip pigiai kaip 5€/h?) ir pagalvok ar tikrai verta gamintis pvz mainboard nuo nulio. Motininė su varikliais kainuos kokį 50-60€, gal geriau užsakyti ir iškart pradėti gaminti prietaisą, ne jo dalis? Ai dar, turėdamas jau veikiantį spausdintuvą galėsi sekančiam spausdintis dalis
Hmz 2018-03-19 17:23
Tik turėjai patikslinti, kad DC grandinėms SSR tinka ne bet kokios, o su MOSFET tranzu. Žmogus prisipirks populiariausių tiristorinių/triakinių relių, ir ką jam tada pasakysi?
lape 2018-03-19 20:12
Šitas kinietiškas stebuklas namų automatikai pats tas.
HardAxe 2018-03-20 14:37
Vietoj ESP8266 reikia pirkti naujasnį ESP8285 - jis turi daugiau flasho O dar geriau gatavus sonoff modulius (sonoff basic) - gausi priedo maitblokį ir korpusą už tokią kainą, kad neišeina net atskirai detalės. keywords: sonoff basic, sonoff tasmota firmware
kukulis4 2018-03-20 14:37
Vienam stepperiui reikia vieno draiverio. Tame rinkinyje kur linka daviau, yra keturi draiveriai. Realiai graviravimo staklem uztenka dvieju steperiu (x ir y) asis. z gali reguliuot ir rankom. Shieldas - nebutinas, bet su juo bus paprasciau pasijungt draiverius. "Smegenis" cia atstoja arduino (ar koks nors kitas) valdiklis.