Aiškėja ką „Google“ slapta darė Europoje: išleido dešimtis milijonų eurų, kad papirktų mokslininkus ir idėjų kalvius, bet kam jiems to prireikė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2018-03-19 14:21
Europos sąjungoje nėra korupcijos. Nebent kalba pasisuka apie dešimtis-šimtus milijonų eurų. Tuomet
rock2400 2018-03-19 15:51
"Don't be evil"
Shinigami 2018-03-19 16:38
Praktiškai visos įmonės kurios turi lėšų ir kurių veiklą gali analizuoti mokslas remia mokslininkus. Kur jus matėte įmonę kuri remtu mokslininkus kurie neigiamai atsiliepia apie įmonę? Nei viena veganų organizacija neremia mokslininkų teigiančių, kad mėsa yra būtina žmogaus racionui, bet remia mokslininkus kurie teigia, kad mėsos vartojimas kenkia ir žmogui ir aplinkai ir dvasinei ramybei. Todėl nematau nieko blogo kad google remia mokslininkus. Žinoma rems tyrimus naudingus jai, bet jei tyrimų rezultatai nėra akivaizdus melas ir pritempinėjimas, tai nėra blogai. Va šito straipsnio autorius tai nuskambėjo labai šališkai. Tarsi butu užsakytas kažkokių asmenų. Juk tikrai ne iš altruistinių paskatų gaišo mėnesius rinkdamas informacija apie google, ja analizuodamas ir pateikdamas išvadas. Kažkas tai užsakė ir už tai sumokėjo. Tad iš kur žinoti, kad tai nebuvo šališkas tyrimas?
ArturasArturas 2018-03-21 13:40
Na, bet vistiek tenka pripazinti fakta, kad geresnes paieskos sistemos siuo metu nera. Tik uzknisa tas pastovus sekimas. Bet yra ir savu pliusu, nuvaziavus i kitos salies miesta, tau pasiulomi pvz geriausi restoranai, kavines, barai pagal tavo pomegius. Kiekviena ryta pries vaziuodamas i darba gaunu pranesimus apie kamscius ir avarijas mano marsrute, su pasiulymais vaziuoti pro kitur. Kazkada vaziuojant per puga, gavau pranesima apie priekyje ivykusia avarija autostradoje (kai google nusipirko waze), kuria vargiai buciau pastebejes pats, jei ne tas pranesimas. Kai netycia kur palieki telefona, visada ji gali susirasti tiesiog prisijuges prie interneto. Na ir daug kitu gudriu dalyku, kurie man visai patinka. Tad yra ir savu pliusu, ir savu minusu. Informacijos nutekejimo atveju, gaves duomenis asmuo apie mane suzinotu praktiskai viska, bet tiesa pasakius nezinau ar tai atsvertu dabar gaunamus privalumus. Internetuose sklando gandai, kad tiek google, tiek facebook ar twitter pradeda uzdirbi daugiau is visuomenes busimu veiksmu nuspejimo algoritmu, kas panaudojama akciju birzose, rinkimuose, marketinge ir kt. ir aisku is to lobsta tik turtingiausi.