Paviešintas rezonansinės „Uber“ autonominio automobilio avarijos vaizdo įrašas: aiškiai matosi, kaip įvyko avarija ir kas dėl to kaltas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-03-23 12:08
Darbo drausmės pažeidimas ne daugiau. Kaltas uber, kad jų auto nesugeba matyti tamsoje, dar kaltas uber kodėl automoblis viršijo greitį. Beto kai šitaip staigiai kažkas išneria priešais iš tamsos nėra šancų išvengti net laikant rankas nat vairo, nei vienam paprastam vairuotojui, o čia dar reikia pamatyti perimti vairą, (dar neaišku kokia jėga vairas pasipriešintu pačiam vairuotojui, juk jį valdo "robotas"), o dar reikia kojas uždėti ant pedalo ir stabdyti. Kadangi čia buvo gana nestabilaus tipo auto, tai ir manevruoti vairu nekažką gali esant tokiam greičiui nes tai gali prastai baigtis netik pėsčiajai, suv'e sędinčiai, bet ir aplinkiniams. Vienu žodžiu išvis negalima leisti neišbaigtų sistemų į viešus kelius. PS. Tai tiek naudos iš volvo lozungų 0 mirčių nuo 2020m. Kitas dalykas naujuose auto ir taip turi būti sumontuota automatinė stabdymo sistema ir ypač volvo, o tai kažkokiu būdu neveikė, ar atjungta programuotojų, ar net nėra neaišku.
HDi 2018-03-23 16:29
Aš manau kad atjungta buvo viskas kas iš volvo pusės ateina, nes volvo abejoju kad suinteresuota dalintis programiniu kodu ir integracijomis su kitomis įmonėmis, o turėt dvi viena nuo kitos nepriklausančias sistemas, kurios nesuderintos neištestuotos kartu ir dar galimai net dubliuoja viena kitą kai kuriais atvejais tai dar ne tokių fintų gali nutikti.
Berserkas 2018-03-23 19:35
https://arstechnica.com/cars/2018/03/po ... -it/?amp=1
QuantoLT 2018-03-25 01:04
Ji tuo metu turbut rase koks lengvas jos darbas
zet 2018-03-25 05:07
Bandymai turi buti saugus. Uz nesaugius bandymus turi lekti gavos. Bet bachuriukas turejo kita minti. Jis kalbejo ne apie bandymus. Jau yra pardavinejamos sistemos , kurios suteikia daline automatika. Jei tu nelaikai ranku ant vairo, tai abejotina, ar spesi sureaguoti nenumatytoje situacijoje. O kai turi dalini autopilota, tai daznai ir patikes zmones jiems vairavimus ir bus avarijos. Realiai turi buti taip: arba autopilotas arba zmogus. Hibridiniai variantai tik gal kamsciuose, bet ir vel, ta pati taisykle, jei kamstyje atiduoti auto pilotui atsakomybe - tuo momuntu atsakomybe jo rankose.
procc 2018-03-25 10:23
Atrask dabar vairuotoją kuris tos kvailos bobos nebūtų nukirtęs. Išniro tamsoje iš niekur, ir tikisi kad jos niekas nenudauž... Neskaitant to, kad GERIAU yra nudaužti va tokį pėstijį negu kaip daugelis tokiais atvejais bando sukti vairą į šoną, tuomet labai didelė tikimybė kad trenksis į kokį medį arba mašina pradės vartaliotis, ir didelė tikimybė kad vairuotojas gaus galą...
zet 2018-03-25 15:50
O tai kad boba tiesiai is tamsos tiesiai po masina lindo ir kad mazai kas butu nenudauzes tai cia manau visiems aisku. Ir kad jos giminaiciai nori pisiteisti... na cia jau teisiniai tos salies ginciai.
Berserkas 2018-03-25 19:19
Patarčiau visiems pažiūrėk mano linką.
zet 2018-03-25 21:41
geras linkas, uzduodantis dar daugiau klausimu.