Norite ant namo vietoje stogo dangos turėti modernią saulės jėgainę? Kiek tai kainuoja Lietuvoje, kada atsiperka, kas yra mitai, o kas - tikrovė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Laplaya 2018-04-10 13:30
Pagaliau bus galima VIETOJ stogo dangos dėti modulius, o ne ant jau padaryto stogo krauti gremėzdiškus aliuminius profilius... Efektyvumas kaip efektyvumas, bet estetiškai - saulės kolektoriai sukrauti ant stogų vaizdo tikrai nepridėdavo.
gytis13 2018-04-10 13:58
Graži reklama, jei būtų geras biznis iš saulės elektros, reklamos nereikėtų. Kaip kažkada nereikėjo reklamos automobilinei dujinei įrangai, dėdavo ją žmonės masiškai ir be reklamos, kol dyzeliai viską užvaldė.
bahuriux 2018-04-10 17:11
Skaičiavau kad atsiperka on-grid sistema geriausiu atveju per ~15 metų, vien projektai ir popierių tvarkymas suėda visą paramos dydį. Nerašyta taisyklė sako, jei tai neatsiperka per 10 metų, š****, o ne investicija gaunasi. Su akumuliatoriais neatsiperka neikaip ir niekada, bet jei elektros reikia, vidury niekur tada esi priverstas ir atsipirkimą gali skaičiuoti kiek kainuos elektros įvadas kelis km, arba kiek kainuos kuras generatoriui tam pačiam laikui. Jau būtu pats laikas nebesvaigti su tais energetiniais efektyvumais, sausu įstatymu ir taršos mažinimu aka euro 5,6,7,8,9,10 nes jau yra perlenkta ryškiai. Namas viskas kas virš A ir A+ klasės yra beprasmiškas pinigų išmetimas į balą, nes kai sutaupai 9 kWh iš 10, tai tam, kad sutaupytum dar 0,5 kWh iš to likusio 1, teks sienų storį ir langų stiklų skaičių padidinti dar du kartus, o tai jau absurdas jei sienas reikės daryti po 1 m storio. Tam tikrais atvejais net ir A klasė gali neatsipirkti, jei kūrenama malkomis iš savo miško. Pas mane dabar yra namas kažkas tarp A ir A+ pernai sunaudojau šildymui 3600kWh pinigais tai kokie 350€ ar mažiau, šiemet įsirengiau kondyškę sunaudojau kokius 1700kWh naždaug 160€, ar mažiau. Nu tai aišku butu galima sutaupyti dvigubai apie 80€ per metus pastorinus sienų, lubų šiltalus dvigubai, sienos būtu 90cm storio, virš lubų 1,2+m ir langų dar po viena komplektą susidėčiau, bet ra tas kadanors net per 100m atsipirktu? Manau ne. Tai kurių velnių priiminėjami įstatymai, kurie tuština gyventojų kišenes ir gamintojus veda prie bankroto ribos dėl auto taršos pvz, prasideda visokie neatitikimai 50% kuro sąnaudų ir kitas scamas, kaip dyzelgeitas ir tt. Tai kam taip persūdyti ES jei visas likęs pasaulis BBD ant ekologijos.
AAA000 2018-04-10 21:44
su ESO dvipuse apskaita ten yra idomiu dalyku. nepanasu, kad ESO kazka "remia" zalioj energetikoj. greiciau jau "pelnosi" vartotoju saskaita. ypac smulkesniu. atsipirkimo laikas su ESO "pasaugojimo" tarifais labai priklauso nuo instaliuotos jegaines dydzio. jei saules jegaine pas vartotoja iki 0,5kw, ji dirba vartotojui i minusa. jegaines 0,5-2kw ribose jau plaukioja kazkur 100 metu "atsipirkimo" zonoje... didinant galinguma - atsipirkimo laikas trumpeja. 10kw jegaine, jei nesikeis ESO tarifai - turetu atsipirkt kazkur 18-23 metu laikotarpio zonoje. cia viskas skaiciuota su nauja iranga. su deveta - kazkiek greiciau. bet irgi tik galingesniu jegainiu dalyje. mazos jegaines - minusines... nauda tik ESO. paskaiciuokit patys jei netikit - yra jau realiai pasijungusiu lietuviu, kur gauna saskaitas. ka ten sapalioja visokie vadybininkeliai ar pardavejai su savo "atsipirkimo skaiciuoklem" - galit nekreipt demesio. tikesimes saulininku padauges ir issikovos geresnes salygas, nes dabar situacija panasu prasciausia Europoj...
bahuriux 2018-04-12 09:38
Galit pasiskaičiuoti kiek kainuoja įrengti on-grid sistemą ir per kiek jums tai atsipirks. Eso patys siūlosi viską sutvarkyti (popierius), suprojektuoti, sumontuoti (subrangovai montuos), pajungti į tinklą http://www.eso.lt/lt/namams/elektra/pas ... gimas.html Man per 14,8 metų su sąlyga kad efektyvumas nekris, bet kadangi realiam pasaulyje efektyvumas kris ir dar dulkių bus ant panelių, tai tas skaičius kažkur arčiau 16 metų, be paskolos, o jei dar paskola imti, kad ir su mažais %, bet vistiek pabrangs ir tada jau gausis atsipirkimas 20+ metų Blogesnių investicijų už šitą žinoma būna, bet kam kišti nagus į Š. Būna kad išvis žmonės pasistato židinį ir kaminą tik dėl židinio, sukiša 10+k€ ir jo niekada nekūrena nes pagrindinis šilumos šaltinis dujos, arba ŠS oras-vanduo. Aš visus tuos eko gadžetus ir eko tendencijas seku jau kokie 9-10 metų, kolkas pas mane yra tik ŠS (oro kondicionerius) oras-oras ir gerai apšiltintas namas, net karštą vandenį ruošiu ant elektros naktiniu tarifu, bet jau ateina tas laikas ir reikės montuoti saulės kolektorių, arba PV saulės baterijas ir šildyti vandenį tiesiai per teną, nes jau atsiperka abu variantai per ~5 metus. Abu variantai turi didelių trūkumų ir privalumų.
Technikute 2018-05-28 11:59
HardAxe 2018-05-28 16:18
mūsų botai tobulėja jau moka pataikyt į temą, naudotis citatomis ir išgyventi 9 žinutes. primena seną gerą fantstinį filmą: https://www.imdb.com/title/tt0114367/
Berserkas 2018-05-28 21:18
Nemaniau, kad DI taip patobulėjęs
AAA000 2018-05-28 21:48
galiu pasakyt, saules fotovoltines baterijas montuot "i stoga" ar "i siena" yra debilizmo virsune. ju specifika tokia, kad jie turi ausintis, kad efektyviau gamintu energija. juos rekomenduojama montuot pakelus bent 15-20cm virs stogo ir paliekant nors kazkokius nedidelius tarpus. taip pat tada gereja saules moduliu ilgaamziskumas (kai ausinasi). sumontavus kaip "sandaria" danga - jie nuo perkaitimo sutrukineja ir krenta efektyvumas. prasideda negriztamos degradacijos. vnz pas mus labiausiai remia kai gadini gera daikta mazdaug pirk televizoriu ir ziurek ikises ji i mikrobange - tada gausi max paramos... kurie cia genijai sugalvoto tokia paramos strategija su saules baterijom? zino kas nors?
immortallt 2018-05-28 23:40
Nė vienas aišku net projekto negavęs, bet kad komentuoja, kad komentuoja. Dokumentus sutvarkyti? Ir kokius? Berods iki 6 kW dokumentų beveik jokių nereikia, ir įrengiantys sutvarko, nemokamai. Panašu didins kiekį iki 10kW. Kaina? A bent klausei? Aišku ne, gi viską geriau žinot. Paklauskit. O dėl fotovoltonikos vietoje stogo dangos - ne taip viskas gražu. Dyzeliai atsiperka? Ar tikrai? Kad žmonės neskaičiuoja remonto sąnaudų, tai tikrai. Lietuvoje vidutinis automobilis nė 16 000 km nepravažiuoja, o beveik 70% dyzeliniai. Jei su dyzeliu per metus nepramini bent 20 000, tai net 1:1 neišeisi. Vat kad vagys ir perka kontrabandinį kurą, pilasi žalią ir pan., tai tikrai, bet kad pasižymi gebėjimais skaičiuoti, tai tik nereikia meluoti. Mokėtų skaičiuoti, Lietuva nepirmautų pagal automobilių skaičių Europoje.
bahuriux 2018-05-29 15:29
Toliau ėjo lentelė su kainomis ir galingumais, kadangi čia ji buvo išdarkyta, tokia pat yra ir čia http://www.eso.lt/lt/namams/elektra/pas ... gimas.html Minėjai kažką, kad kompensuos 50%? Nerandu niekur tokios info. Kaikurie seni dyzeliai atsiperka, važiuojant nesvarbu keik per metus pvz. seni VW, audi škoda, seat 1,9 TDI, su mechaniniu kuro siurbliu, jie teisiog negenda, keičiasi tepalai ir filtrai kaip ir benzui ir viskas nieko daugiau, visi kiti gedimai tipiniai tiek benzui tiek dyzeliui, o beto ir valgo 1500kg sverianti mašina tik 5-7 l/100km. Jei ir sugestu rimtai kažkas dalys pigios, kaip ir pati mašina, tai ir priduoti į šrotą negaila.