„Facebook“ renka duomenis apie Jūsų skambučius ir SMS: kaip patikrinti, kokie duomenys yra surinkti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

FtBall 2018-03-28 10:17
Jo, čia viskas aišku ir neturėtų būt naujiena... bet, ar kas nors skaito tokį dalyką, kaip "privatumo politika"?(angl. Privacy Policy, jei klaidingas vertimas - pataisykit). Android 6 su Runtime permission(privaloma gauti leidimą naudotis funkcijomis), nebeįmanoma "netyčia" gauti privačios informacijos - privaloma paklausti vartotojo, ar jis suteikia prieigą prie duomenų. Bet yra bet - aišku, kad visi suteikia. Juk ganėtinai logiška atrodo(bet ne visada yra), jog susirašinėjimo programėlė nori gauti prieigą prie telefono susirašinėjimo, skambučių istorijos. Jei programėlė prašo(arba gali paprašyti) priėjimo prie asmeninės informacijos, yra PRIVALOMA nurodyti privatumo politiką Google Play parduotuvėje. Taigi, o spėkit, kas ten rašoma? Ogi tai, kad jie vėliausiai nuo 2016-10-29 renka tokią informaciją. https://m.facebook.com/policy.php Kelios ištraukos: Gali rinkti sms: We collect information about the people and groups you are connected to and how you interact with them Renka kortelės numerius: This includes your payment information, such as your credit or debit card number Primenu, kad visa šita informacija viešai prieinama jau ilgą laiką.
Berserkas 2018-03-28 11:51
Bet be leidimo negali naudotis "Facebook", praktiškai be leidimo negali naudotis niekuo. Manau turėtų būti galimybę nesuteikti leidimo, bet turėti galimybę naudotis. Manau reikėtų kaltinti ir patį Android.
FtBall 2018-03-28 12:37
Gali. Atsidariau facebook app'so leidimų nustatymus: Calendar, Camera, Contacts, Location, Microphone, Phone, SMS, Storage. Iš šių esu suteikęs: Location ir Storage. Visi kiti leidimai yra nesuteikti ir Facebook'as veikia. Panašiai ir su Facebook Messenger. Prašo tokiu leidimų: Calendar, Camera, Contacts, Location, Michrophone, Phone, SMS, Storage Iš jų esu suteikęs: Camera, Location, Microphone, Storage. Kuo puikiausiai veikia ir be Contacts leidimo.
bahuriux 2018-03-28 13:01
Pas mane visų apsų visi leidimai išjungti, išskyrus tuos be kurių apsas neveikia. Pvz gps programa neveikia be prieigos prie gps antenos. Taigi suinstaliavęs apsą pirma jam visiškai užblokuoju visas priegas ir tik tada žiūriu ko jam reikia, kad veiktu. O jei naudojatės feisbuku, tai ir neverkit kad jus seka, nes patys ir keliat ten viską reikia ar nereikia. Neverkit, kad tapot produktu.
Bagai 2018-03-28 15:13
Negalvokit, kad pašalinat leidimus ir programėlė nebegali pasiekti duomenų. Ten minimali apsauga su tais leidimais. Gal koks fb ar kita rimta įmonė gal ir neapeina tokiu AppStore taisyklių, bet su kitom neapsigaukit ir nenustebkit, kad kaista batarkė nieko neveikiant.
Berserkas 2018-03-28 18:20
Suklydau, tačiau pas mane viskas jau minimaliai nustatyta. Buvo suteikta prieiga tik Storage. Išjungus viską, veikia kuo puikiausiai. https://ibb.co/hM0iLS