10 geriausių nemokamų antivirusinių programų  (7)

Naujienų tinklaraštis „Lifehaker“ atrinko pačias geriausias nemokamas antivirusines programas, kurios skirtos namų vartotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brangių licencijuotų antivirusinių paketų pirkimas yra labiau skirtas įmonėms. 

Tačiau namų vartotojams nėra jokio tikslo leisti pinigus mokamoms antivirusinėms programoms. 

Nemokamos populiariausios antivirusinių programų versijos puikiai sugeba apsaugoti jūsų kompiuterį nuo virusų ir kitų kenkėjų.

1. „AVG AntiVirus Free“

Tai populiari nemokama antivirusinė programa su paprasta vartotojo sąsaja. Ši programa realiuoju laiku atlieka kompiuterio skenavimą, todėl operatyviai užfiksuoja, jei pradėjo veikti piktavališka programa. Labai taupiai naudoja sistemos resursus, turi el. pašto apsaugą, filtruoja svetaines ir apsaugo tapatybės bei asmeninę informaciją. 

Šioje antivirusinėje yra valdymo skydas „AVG Zen“, kuris leidžia valdyti visus jūsų įrenginius su įdiegta „AVG“, priemone saugiam konfidencialių failų pašalinimui, interneto reputacijos sistemai ir sekimo blokavimui.

Privalumai: paprasta sąsaja, geras antivirusinis skaitytuvas.

Trūkumai: bloga apsauga nuo sukčiavimo, antivirusinė programa bando pakeisti naršyklės nuostatas diegimo proceso metu, kad paieškos būtų atliekamos per „AVG“ .

2. „Avira Free Security Suite“

Tai labai populiari antivirusinė priemonė, praėjusiais metais „SE Labs“ laboratorija ją įvertino aukštais balais. Be apsaugos nuo virusų, ji dar palaiko „Protection Cloud“ nuskaitymą nuo virusų. Programinė įranga leidžia rasti ir pašalinti virusus, trojanus, kirminus, šnipinėjimo programas, blokuoti skelbimus. Čia taip pat yra įdiegta ugniasienė.

Privalumai: geras antivirusinis skaitytuvas, stipri užkarda ir apsauga nuo sukčiavimo, papildomos funkcijos, pavyzdžiui, slaptažodžių valdytojas ir „VPN“ klientas.

Trūkumai: nepatogi vartotojo sąsaja, papildomų produktų įvedimas, pavyzdžiui: internetinių parduotuvių kainų palyginimo įrankis.

3. „Bitdefender Antivirus Free Edition“

Tai nemokama „Bitdefender“ antivirusinės versija. Pagal nevyriausybinės organizacijos „AV-Comparatives“ skelbiamus duomenis, ši antivirusinė laimėjo „Geriausio 2017 metų produkto“ apdovanojimą. Ši programa meistriškai identifikuoja apgaulingus internetinius puslapius ir neleidžia vartotojui juose lankytis, kontroliuoja bei stebi aktyvias, įtarimą keliančias programas, bei lengvai pašalina kenksmingiems virusams priklausančius failus. Jei norite paprastos nemokamos antivirusinės programos ir jums nereikia daug papildomų funkcijų ir įvairių nustatymų, ši antivirusinė programa yra geras pasirinkimas.

Privalumai: vienas iš geriausių kenksmingos programinės įrangos aptikimo ir neutralizavimo rodiklių, apsauga nuo sukčiavimo, paprasta sąsaja, nedidelės išteklių išlaidos.

Trūkumai: yra sumažintos galimybės sukonfigūruoti antivirusinę programą, lyginant su mokama „Bitdefender“ versija. 

4. „Comodo Internet Security“

„Comodo“ antivirusas - tai puikus derinys, kuriame be apsaugos nuo virusų yra ugniasienė, „anti-rootkit“ ir „debesų“ skaitytuvas. Yra galimybė aktyvuoti „žaidimo režimą“, kuriame antivirusiniai pranešimai yra negalimi. Ši programa saugo ne tik nuo kenkėjiškos programinės įrangos, bet kartu turi ir programinę užkardą, įsibrovėlius aptinkančią sistemą ir kitas priemones, užtikrinančias pilnavertę kompiuterio apsaugą.

Privalumai: universalumas, daug galimybių (nemokama antivirusinė „Comodo“ turi tokias pačias funkcijas kaip ir kitų kūrėjų mokamos programos).

Trūkumai: pernelyg agresyvi ugniasienė, tokių produktų kaip „Comodo GeekBuddy“ bei „Comodo Dragon Web Browser“ įvedimas.

5. „Avast Free Antivirus“

„Avast Free Antivirus“ jau naudoja 400 milijonų vartotojų. Tai produktas, garantuojantis realaus laiko apsaugą nuo kompiuterinių virusų. Programa dirba sklandžiai - tikrina programų kodus ir juose ieško piktybinių pažeidimų. Ji lengvai blokuoja apgaulingas svetaines, virusus ir šnipinėjimo programas. Ši antivirusinė programa turi slaptažodžių tvarkyklę ir naršyklės plėtinius. „Avast Free Antivirus“ taip pat turi ir funkciją „žaidimo režimas", kurioje antivirusinių pranešimų sumažinama, kad jie neblaškytų vartotojų. Be kita ko, „Avast Free Antivirus“ gali kurti įkrovos diskus ir įvertinti „Wi-Fi“ tinklų pažeidžiamumą.

Privalumai: puikus nemokamo produkto funkcionalumas, pažangus „debesų“ nuskaitymas, apsauga nuo „rootkitų“ ir sukčiavimo.

Trūkumai: periodiškai erzinantys pasiūlymai pirkti mokamą versiją.

6. „Kaspersky Free“

Tai nemokama Rusijos antivirusinės programos versija, kuri neabejotinai užėmė aukštas pozicijas įvairiuose reitinguose. Nors tai yra nepilnas produktas, tačiau čia yra viskas ko reikia norint užtikrinti komfortą namų vartotojui. Ši programa užtikrina apsaugą internete, ir turi tik svarbiausias funkcijas: bylų, elektroninio pašto ir tinklapių apsaugą, bei karantiną.

Privalumai: galingas antivirusinis skaitytuvas ir tinklo apsauga, paprasta sąsaja, puiki apsauga nuo sukčiavimo.

Trūkumai: gana lėtas nuskaitymas, pridedama nemokama „Kaspersky Secure Connection VPN“ versija turi apribojimus.

7. „Panda Free Antivirus“

„Panda Free Antivirus“ programoje yra galimybė sukurti įkrovos diską, iš kurio galite paleisti sistemą, jei ji bus pažeista virusų. Jei nenorite, kad antivirusas jums primintų apie save, galite įjungti „žaidimo režimą“. Šia antivirusine ypač patogu naudotis mažiau patyrusiems kompiuterių vartotojams. Programa siūlo nemokamą apsaugą nešiojamoms atminties laikmenoms. 

Privalumai: USB priemonių apsauga, nustatomas skenavimas, įkrovos diskų kūrimas, tvarkaraščio sudarymas.

Trūkumai: lėtai veikia ir sunaudoja daug išteklių.

8. „360 total security“

Nemokama kinų kūrėjų antivirusinė programa, siekianti apsaugoti kompiuterį nuo interneto grėsmių ir kenkėjiškos programinės įrangos. Apima savyje trijų antivirusinių programų elementus: iš „Bitdefender“, „Avira“ ir savo „Qihoo“. Šis universalus derinys užtikrina greitą ir stabilų veikimą. Be antivirusinio skaitytuvo yra ir „Wi-Fi“ tinklų tikrinimo įrankis. 

Privalumai: nustatomi apsaugos režimai.

Trūkumai: daugybė abejotinų įrankių funkcijų, tokių kaip „optimizavimas“ ir „valymas“.

9. „Sophos Home“

„Sophos“ susideda iš dviejų dalių: valdymo skydo, įdiegto kaip žiniatinklio programa, ir kliento, kuris atlieka nuskaitymą realiu laiku. Antivirusinė apsaugo nuo įprastų kenkėjiškų programų, virusų, duomenų bei slaptažodžių vagysčių. Be to, paketas turi tėvų kontrolę ir nuotolinį jūsų prietaisų valdymą per žiniatinklio sąsają. Pasinaudoję specialiu valdymo skydeliu, tiesiai iš interneto naršyklės galite kontroliuoti visas ( iki 10) savo įdiegtas programos „Sophos Home“ kopijas.

Privalumai: gera apsauga nuo sukčiavimo, tėvų kontrolė ir svetainių filtravimas.

Trūkumai: labai neįprastas būdas valdyti antivirusinę naudojant žiniatinklio programą.

10. „Windows Defender“

Ar verta įdiegti trečiųjų šalių sprendimus, jei yra „Microsoft Security Essentials“? Tai standartinė antivirusinė programa, įtraukta į „Windows 10“. Jei naudojate ankstesnes „Windows“ versijas, galite atsisiųsti „Security Essentials“ atskirai. Tai nemokama antivirusinė programa, skirta namų kompiuterių naudotojams ir smulkiam verslui. Turi paprastą ir aiškią vartotojo sąsają.

Privalumai: užtikrina gana gerą apsaugą, nepažeidžiant sistemos veikimo.

Trūkumai: mažai funkcijų.

Kaip matote, nemokamų antivirusinių programų yra pakankamai, ir kiekvienas vartotojas gali pasirinkti iš jų sau labiausiai tinkamą. Jei norite patikrintų ir populiarių programų, įdiekite „AVG“ arba „Avast Free Antivirus“.Jei labiau pasitikite produktais iš stambių pardavėjų, jūsų pasirinkimas gali būti „Kaspersky Free“ arba „Bitdefender Antivirus Free Edition“. Kompleksinių paketų gerbėjams siūlomi tokie produktai, kaip „Avira Free Security Suite“, „360 Total Security“, „Comodo Internet Security“ ir „Sophos Home“.

Jei naudojate kitą nemokamą antivirusinę priemonę ir manote, kad ji yra geresnė už šias, tuomet likite su ta programa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(126)
(19)
(107)

Komentarai (7)