Kurios vietos lėktuve yra geriausios? Štai ką pataria pilotai tiems, kurie nori daugiau vietos, mažesnės turbulencijos ir didesnio saugumo  ()

Komercinių oro linijų lakūnas „The Sun“ atskleidė patarimus, kurios vietos lėktuve geriausios, jeigu itin baiminiesi turbulencijos, ir kurios – jeigu nori kuo tylesnės ir ramesnės kelionės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kur mažiausia turbulencija

Pirmas Jonny Knowlsono patarimas – tiems, kurie bijo skristi, todėl juos net ir menka turbulencija labai gąsdina.

„Jeigu norite kuo ramesnio skrydžio, ar žinojote, kad jeigu dideliame lėktuve, kuris skrenda dideliame aukštyje, sėdėsite tiesiai virš sparnų, jums pasiseks“, – sako jis.

Lakūno teigimu, būnant arčiau orlaivio svorio centro, jūs mažiausiai pajusite stiprių vėjo gūsių, gravitacijos, posūkių ir panašių dalykų pasekmes.

Kur ramiausia

Žinoma, niekas neapsaugotas nuo to, kad šalia gali atsisėsti verkiantis vaikas ar itin šnekus keleivis. Tačiau jeigu nekreipsime dėmesio į šiuos nenumatytus dalykus, lakūnas duoda ir patarimą ieškantiems kuo mažiau triukšmingo skrydžio.

„Jeigu ieškot pačių tyliausių vietų, sėskite kuo labiau į priekį ir kuo toliau nuo variklių. Tiek, kiek leidžia jūsų piniginė. Jeigu negaunate vietų pirmose eilėse, tuomet verčiau rinkitės vietą ne prie lango, o prie praėjimo. Bus šiek tiek tyliau nei prie lango, nors vaizdas ir nebus toks malonus“, – pataria lakūnas.

Kur daugiausia vietos kojoms

J.Knowlsonas taip pat turi patarimą aukštiems žmonėms arba tėvams su vaikais mažais, kuriems skrydžio metu reikia daug judėti, – kurios vietos turi daugiausiai vietos kojoms? Tėvai visuomet turėtų stengtis nugriebti vietas pirmoje eilėje, prie sienelės už lėktuvo įgulos zonos.

Tačiau yra ir minusas – ten yra mažiau vietos pasidėjimui, ir visi daiktai turi būti kažkur padėti kylant ir leidžiantis. Puikios būna ir vietos šalia avarinių išėjimų – tačiau vėlgi, jose sėdint negalima jokių daiktų laikyti po kojomis, o ir kai kuriose avialinijose už jas prašoma šiek tiek daugiau.

Kur vietos kojoms daugiausia įvairiuose orlaiviuose, patars svetainė „Seat Guru“. „Tereikia avialinijų pavadinimo, skrydžio numerio ir kelionės datos“, – pataria lakūnas. Šioje svetainėje nurodomos konkrečios vietos, kur kojas galima ištiesi laisviausiai, taip pat įspėjama, kurios kėdės, pavyzdžiui, ne visiškai atsilenkia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(5)
(7)

Komentarai ()