Rusijos cenzūra bando pasiekti naujas aukštumas: nori kontroliuoti laiką socialiniuose tinkluose  ()

Rusijos cenzūra bando pasiekti naujas aukštumas: Sankt Peterburgo Teisėkūros asamblėjos (rus. Законодательного собрания) deputatas Andrėjus Anochinas pateikė įstatymo projektą, kuriame teigiama, kad rusams reikėtų leisti naršyti socialiniuose tinkluose ne daugiau nei tris valandas per dieną. Deputato manymu, tai apsaugotų piliečius nuo negatyvios informacijos, skleidžiamos internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

A.Anochino siūlymu, būtina federaliniu lygmeniu priversti vartotojus registruoti savo socialinių tinklų paskyras „valstybinėje paslaugoje“ (rus. Госуслуг), o svetainės, kurios priešintųsi tokiai politikai, turėtų būti blokuojamos.

Įstatymo projekte taip pat skelbiama, kad socialiniais tinklais negalėtų naudotis nepilnamečiai.

Tikslių priemonių, kaip tai turėtų būti įgyvendinta, politikas nesiūlo – pasak jo, šią problemą turėtų spręsti ryšio teikėjai. Priežastį poreikiui priimti šį įstatymą A.Anochinas grindžia tuo, kad bendruomenės socialiniuose tinkluose paskutiniu metu „yra naudojamos įstatymams prieštaraujantiems tikslams“.

Primename, kad balandžio 13-ąją Maksvos teismas oficialiai leido blokuoti pokalbių ir susirašinėjimų platformą „Telegram“ dėl to, kad jos kūrėjas Pavelas Durovas atsisakė Rusijos saugumo tarnybai perduoti skaitmeninius šifro raktus, kurie leistų matyti, apie ką susirašinėja „Telegram“ vartotojai. Rusijos ryšių reguliavimo tarnyba „Roskomnadzor“ pradėjo „Telegram“ blokavimą, bet nutiko taip, kad sukėlė stambius interneto ryšio sutrikimus Rusijoje, dėl kurių tapo nepasiekiami „Amazon“, „Google“ ir „Microsoft“ serveriai, o dėl to – net ir rusiškos elektroninės parduotuvės ar net ir elektroninės paslaugos.

Parengta pagal „Настояшее Время“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()