Patentai stabdo žmonijos progresą? Taip mano ir pats Elonas Muskas, ir net „Toyota“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Xdmin 2018-05-05 22:01
80% nuo pelno? O tai jeigu 10 patentu panaudosiu, tai kiekvienam po 8%? As kaip suprantu, esme dabar yra mazdaug tokia, Corning sukuria savo nauja super duper Gorilla Glass ir visiems jo reikia. Gamintojas pasako kaina, pvz 1 milijonas €. Apple ir Samsung, tai gaunasi koks 1€ per telefona, o tuo tarpu kokiam CAT jau 20€. Sunku buti mazu, o butent mazi ir turi daugiausia inovaciju.
immortallt 2018-05-05 22:32
Pirma klaida, nori vieno sprendimo visiems atvejams. Imkime paprastą, kur patentas - visas produktas. Pvz. vaistai. Ten patentas kainuos ne milijoną, o greičiau ir visą milijardą. Pridėk dar finansavimo kaštus, riziką, kad sukiši šimtus milijonus, o tavo investicijos nieko neatneš. Šių rizikų niekas nenori prisiimti, nes investicijos į tyrimus, ypač kurie kainuoja itin daug ir jie milžiniškos apimties ir trunkantys ilgai - per didelė rizika. O tokiuose tyrimuose smulkieji neturi šansų kurti inovacijų. Jie tik ieško, kaip atpiginti gamybą, nebūtinai išlaikant kokybę. Kitas pavyzdys, tai įvairi technika, tie patys automobiliai. Imkime net patį akumuliatorių. Iš esmės paprasta technologija, bet unikalių mazgų ten yra dešimtys. Į kiekvieną iš jų kažkam reikėjo investuoti, kad sukurti tinkamą sprendimą. Ten investicijos kiek mažesnės, bet rizika ne ką mažesnė pradanginti visas investicijas. Imkime tą patį telefoną, stikliukas yra tik viena dalis. Kiek dalių yra ekrane? Kaip ekraną surinksi? Akumuliatorius, ryšių modulis, procesorius vien kiek patentų turi? Vienam telefonui pagaminti nenustebčiau jei reikia daugiau nei 200 patentuotų dalių/įrenginių gamybai. Grįžtant prie stikliukų, nei Apple patys telefonų negamina. CAT'as berods irgi. Ir nė vienas iš jų patys gorilla stiklų negamina. Jie juos perka pagamintus. Su patentais problema ne pati idėja, o tai, kad galbūt leidžiama patentuoti šiek tiek per daug viską. Kai kuriems patentams gal per ilgas galiojimo laikas, bet ne patys patentai. Dideliu būti dar sunkiau nei mažu. Ten tiek daug daugiau rizikų ir problemų, kas gali būti blogai ir rizikos nepalyginamai didesnės.
bahuriux 2018-05-06 09:18
kuris yra geresnis atviro ar uždaro kodo softas, kuris yra saugesnis, kuris mažiau trackina vartotojus, kurio (sugumo) klaidos yra greičiau ištaisomos ir tt. Čia tik viena sritis, bet yra ir daugiau, kur būtu galima kurti betką, susibūrus į bendruomenes, net ir vaistus ir šiaip visokias medžiagas ir technologijas pasitelkiant paskirstytą skaičiavimą ir tirti simuliatoriuse, kaip kokios medžiagos veikia. Kaip suprantu nuomuonės išsiskyrė į dvi stovyklas, 1. open source (bent daliai patentų), nepamirškit kad toj pusėj yra Elonas su toyota priešaky 2. dabar yra geriausia sistema. Šitoj pusėj megakorporacijos ir toje terpėje parazituojantys teisininkai. Davai padarom demokratiją ir surengiam pasaulinio lygio visų planetos gyventojų referandumą tuo klausimų, kokių patentų sistemos mums reikia. O blyn galėčiau tai patentuoti (pasaulinį referendumą ir pasulinę patentų sistemą vieną visam pasauliui)
AAA000 2018-05-06 10:16
nuomones neissiskyre ir nesusijunge. jos ir lieka skirtingos. atprask skaidyt viska i "priesus" ir "draugus" cia sablonas. tiesiog galbut formuojasi kazkokios koalicijos, kaip butu galima sprest problemas su patentais. tie kur gina sistema - jie neturi nuomones. jie tiesiog parazitai. panasiai kaip hiena gina dveseliena ir jai vienodai sviecia, kad dveseliena ten kokias nors ligas platina, smirda, galima apsinuodyt, estetinis vaizdas prastas ir pan ji parazituoja ant resurso, ir tiek.
immortallt 2018-05-06 10:50
2% pajamų, tai ne nuomonė, o ilgametė patirtis analizuojant pasaulio didžiausias ir pažangiausias kompanijas. Tai kad google neranda, nereiškia, kad niekas nėra girdėjęs. Dažniausiai tai reiškia, kad ne taip formuluoji mintį, kaip priimta visuomenėje. Tada, kad niekas nekėlė į internetą viešai. Išduosiu paslaptį, kad žmogus viešai pasisako už kažką, ne visada reiškia, kad jis už tai. Galbūt jis gautų daugiau naudos iš tos sistemos, nei prarastų, o kitas jam nerūpi? Musk'as leido naudotis tik elektromobilių patentais, bet ne akumuliatorių. Toyota irgi fucked up situacijoje yra. Sukišo kalnus pinigų į vandenilį, o atsipirkti nėra šansų.
AAA000 2018-05-06 12:02
Muskas nevaldo akumuliatoriu patentu - ten bendra imone su Panasonic. Jo tik logistika. Jei valdytu, manau dykai platintu - kad tik jo akumu modelis isitvirtintu rinkoje uz standarta. Bet pas ji labai prastas akumas Jis gi atejo is programistu-vadybininku terpes ir nieko neraukia realiose technologijose. Patarejai matyt prasti.
Shinigami 2018-05-06 12:19
Kitaip sakant Muskas neturi nei vieno realiai komercinio patento kuris galėtu uždirbti pinigus. Kiek metu bandė ir šnipštas gavosi su patentais. Todėl pakeitė strategija ir visus nereikalingus patentus išmetė lauk tikėdamasis kitaip pasipelnyti. O tikrai komerciniu patentu jis nevaldo ir negali jų atiduoti Čia kaip su M$, jis visokias labdaros organizacijas remia, pasisako už socializmą ir pasaulinę gerovę. Bet realiai jo produkcijos kaina yra 10 kartu didesnė nei turėtu būti, nes dėl monopolijos apyvarta milžiniška. Dabar dar ir bando per prievarta atimti žmonių asmeninę informaciją. Pastoviai visur kyša savo M$ account kad užsiregistruotu. Reikalauja ne tik el-paštom bet ir telefono numerio, gimimo datos ir t.t. kitaip užblokuoja acc. Tik visiškai naivus asmenys gali patikėti jų tokiomis nesąmonėmis. Tas pats ir su Musku ir Toyota, atidavė tik nekomercinius patentu. Kurie šiuo metu (ir jau daug metu) neneša jokio pelno.
AAA000 2018-05-06 13:38
valdo ir komerciniu patentu sociai, tiesiog ten jie ne gamybiniai, o labiau programiniai cia kazkaip visiems atrodo, kad elektromobilis labai paprastas irenginys. is tikro jis daug sudetingesnis uz kokia nors mobilka. ten didele dalis - realios gamybines patentuotos technologijos - kurios nera sudetingos, bet imlios medziagu resursams. neuztenka kitokio dizaino mikroschema atstampuot ir tobulesni programini koda parasyt ten jei kazka keiti - islaidos milziniskos. o tokie kaip Muskas galvoja, kad koda pataisys, prisumuos dar pora mikroschemu, padidins akumuliatoriaus gabarita ir is elektromobilio pasidarys elektrotraktorius, elektrofura ar elektroraketa ta prasme jie nemato tame problemu, nes nesispecializavo tose srityse. nors problemos ten milziniskos cia visur panasiai vyksta ir su visokiais 3D printeriais statybose, ir su programiniu testavimo modeliavimu. nesusikisa skaitmenines technologijos savaime. visada buna kazkokia riba.
Monteiro 2018-05-06 22:13
Čia tiems kas galvoja, kad kitų įmonių patentų negalima naudoti: http://www.thewindowsclub.com/how-does- ... om-android Viskas galima tik kainuoja. Nereikia nei 2, nei 80 proc. nuo pelno mokėti. Jeigu naudoji ir moki už patentą tai naštą perneši pirkėjui. Kokią naštą perneša priklauso nuo įmonės politikos. Kiniečiai turbūt už savikainą patento kainą įtraukia į produktą, o samsung net neabejoju, kad užsimeta ir nemažai. Panašiai kaip ir su stalo vandeniu restorane. Vienur kainuoja 1 €, kitur 2 €, kitur ir už dyką atneša. O visur vanduo tas pats.
Shinigami 2018-05-07 06:40
Reiktu dar paminėti, kad M$ nėra vieninteliai uždirbantys iš Android per patentus yra daugiau įmonių uždirbančių iš Android per patentus. Jei jau užpatentuotas toks šūdas kaip vaizdo slinkimo greitis ir efektai kai "scrolini" puslapį, tai tokių niekų yra labai daug bet kurioje programinėje įrangoje.