Žadamos didelės naujienos su „Android": „Google" privers išmaniųjų įrenginių gamintojus vartotojams reguliariai pateikti naujausius saugumo atnaujinimus  ()

„Android" įrenginių saugumas nuo pat veiklos pradžios buvo košmaras, o didžiausia priežastis yra ta, kad vartotojai negauna naujausius saugumo pataisų atnaujinimų reguliariai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiksliau, jūsų įrenginio gamintojas (Android OEM) iš tikrųjų užtrunka, kol į Jūsų įrenginius gali įdiegti naujausias saugos pataisas, o kartais netgi gali meluoti apie saugos naujinimus, pasakodami klientams, kad jų išmanieji telefonai naudoja naujausius atnaujinimus.

Kadangi „Google" tiesiogiai nekontroliavo milijardų įrenginių gamintojų programinės įrangos, ji praėjusiais metais padarė didelių „Android" sistemos architektūros pakeitimų, nes „Project Treble" gaus daugiau kontrolės atnaujinimo procese.

Nors pastaraisiais metais „Google" ir įrenginių gamintojai padarė tam tikrą pažangą, problema su saugos naujinimu išlieka dėl to, kad įrenginio gamintojas nevisada reguliariai ir laiku pateikia visus pataisymus, o tam tikros „Android" ekosistemos vartotojai susiduria su įsilaužėliais.

Tačiau čia yra gera žinia - pradedant „Android P", „Google" privers gamintojus įdiegti įprastus išmaniųjų telefonų saugos naujinius.

„Android" platformos saugumo vadovas David Kleidermacher pabrėžė būsimus „Android P" saugos pakeitimus „Google I/O" kūrėjų konferencijoje. Jis parodė, kad bendrovė pakeitė savo susitarimus su įrenginių gamintojais, įtraukdama nuostatas į reguliarius saugos atnaujinimus visiems įrenginiams.

„Mes taip pat dirbom kuriant saugos pataisymų susitarimus su įrenginių gamintojais. Dabar tai iš tikrųjų  lems didžiulį prietaisų skaičiaus ir vartotojų, gaunančių reguliarius saugumo pataisymus, skaičių", - sakė Kleidermacher.

Kadangi bendrovė neatskleidė sutarties terminų, neaišku, ar sąlygos galioja tik pavyzdiniams įrenginiams, ar visiems naujiems įrenginiams, kuriuose bus naudojama "Android P", ar ir senesniem jau esamiem rinkoje įrenginiams.

Kol kas dar nėra daug informacijos apie atnaujintą "Android" partnerystės sutartį, tačiau nauji „Google" padaryti pakeitimai neabejotinai turės didelės įtakos bendrai „Android" saugumo situacijai ir ją naudojantiems milijonams „Android” vartotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Donatas Vertelka
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()