Palygino tris pačius populiariausius ir geriausiai fotografuojančius „Android“ telefonus  (5)

Išmaniųjų telefonų gamintojai šiais metais pristatydami savo flagmanus labiausiai akcentuoja kameras ir jų galimybes. Būtent kameros galimybės dažniausiai ir pirkėjų sprendimą pirkti vieną ar kitą modelį. Tad šį kartą nusprendžiau palyginti tris populiariausius ir geriausiai fotografuojančius „Android“ telefonus šiai dienai – „Sony Xperia XZ2“, „Samsung Galaxy S9+“ ir „Huawei P20 Pro“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugeliui išmanusis telefonas turi veikti sklandžiai (pageidautina greitai), baterija tarnauti ilgai ir, aišku, puikiai fotografuoti. Šiai dienai visi mano bandyti flagmanai veikė be didelių priekaištų.

Tiesa, kartais gaunu juos dar nepasirodžius oficialiai prekybai, todėl pasitaiko trikdžių, kuriuos gamintojai ištaiso su atnaujinimais. Baterijos tarnavimo laikas priklauso nuo kiekvieno iš jūsų. Jei nepaleisite išmaniojo iš rankų, dienos bėgyje teks ieškoti, kur pakrauti. Gerai, kad visi „Android“ flagmanai kraunasi pakankamai greitai.

Įdomiausia telefonuose man yra kamera, nes tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime ją naudoju dažnai. Yra tokių, kuriems fotoaparato neiškeis į išmaniojo telefono kamerą, bet šių metų flagmanai labai arti idealaus varianto. Man patogu turėti kišenėje ir telefoną, ir kamerą viename. Kokybės pilnai pakanka.

Pasirinkau tris naujausius „Android“ flagmanus – „Sony Xperia XZ2“, „Samsung Galaxy S9+“ ir „Huawei P20 Pro“. Kiekvienas iš jų turi ką pasiūlyti, tik „Huawei“ šiuo atveju įdomiausias – su triguba kamera. „Samsung“ turi dvi, o „Sony“ tik vieną. Išskirti vieną geriausią buvo be galo sunku. Kiekvienas turi savo pliusų ir minusų.

„Sony Xperia XZ2“ – 4K HDR filmavimas ir 960 fps Full HD raiška

Tenka pripažinti, kad „Sony“ dar nepavyko padaryti sprogimo, kuris nustebintų kameros galimybėmis. Nepaisant to, kad „Sony“ yra kompanija, kuri gamina kameros jutiklius daugumai telefonų.

„Xperia XZ2“ turi naujausią „Snapdragon 845“ procesorių, 4 GB darbinės ir 64 GB vidinės atminties su galimybe praplėsti micro SD kortele iki 400 GB. Telefonas apsaugotas IP65/68 standartu nuo dulkių ir vandens bei padengtas „Gorilla Glass 5“ danga iš abiejų pusių. Slidus, bet tvirtas.

Gal šiek tiek nuvilia, bet kamera liko nepakitusi nuo praėjusių metų. Tie patys 19 MP su f/2.0 diafragma, o priekinė tik 5 MP, kai „Sony Xperia XZ1“ priekinė turi 13 MP. Tiesa, skaičiai nebūtinai turi įtakos rezultatui. Pati kameros programėlė labai paprasta ir ja lengva naudotis. Kas man patinka, kad kamerą greitai galima įjungti net dviem būdais – paspaudus du kartus įjungimo/išjungimo mygtuką arba atskirą, tam skirtą mygtuką. Juo galima ir fotografuoti. Lengvai paspaudus sufokusuoji objektą ir tuomet padarai nuotrauką.

„Sony Xperia XZ2“ yra pirmasis pasaulyje išmanusis telefonas, kuris gali įrašyti 4K HDR vaizdo įrašą. Pradžioje pasirodė kiek neįprastai, bet dažniau pafilmavus, rezultatas labiau patiko nei kitų telefonų. Tiesa, HDR filmuotu vaizdu mėgautis galima tik telefone ar įrenginyje, kuriame yra tokia galimybė.

„Kadangi mes primaujame šioje srityje, tai yra šiek tiek pro-funkcija. „Hybrid Log Gamma“ formatas ir HDR10 spalvų gylį dar nepalaiko visos programinės įrangos. Naudojami prietaisai, kurie yra palaikomi (su visišku kokybe ir tinkamu spalvų atkūrimu), yra įtaisai, suderinami 4K HDR-TV per USB lizdą, įkelti į „YouTube“ ir atkurti per suderinamą ekraną. Aš tikiu, kad rinka vystysis, tačiau mes esame pirmieji iš jų išmaniajame telefone“, - komentavo Rikard Skogberg „Sony“ viešųjų ryšių atstovas.

Taip pat „Sony“ pirmieji pasiūlė filmavimą sulėtintai 960 kadrų per sekundę. Tai jau trečias modelis su tokia galimybe, tik šį kartą jau Full HD raiška ir geriau nei „Samsung Galaxy S9+“ ar „Huawei P20 Pro“, kurie filmuoja tik 720p kokybe. Žinoma, tai funkcija, kuri skirta ne filmams kurti, o pramogai labiau. Verta paminėti, kad reikia nemažai šviesos, todėl filmuoti sulėtintai geriau saulėtą dieną ar esant geram apšvietimui.

„Sony Xperia XZ2“ naudoja „Superior Auto“ režimą, kuris atpažįsta siužetą ir tuomet sąmoningai parenka geriausius fotoaparato nustatymus. Taip pat patiko „Sony“ nuspėjamasis fotografavimas, kuris automatiškai aptinka judesį arba šypseną ir pradeda fotografuoti prieš paspaudus užrakto mygtuką. Tuomet galima išsirinkti vieną iš keturių padarytų nuotraukų arba išsaugoti visas.

„Samsung Galaxy S9+“ - atrask iš naujo

„Samsung“ flagmanai visuomet buvo tarp geriausiųjų. Ne išimtis ir ši kartą. Telefonas išties puikūs, tik gaila, jog išvaizda liko nepakitusi nuo praėjusių metų „Galaxy S8+“. Kaip ir įprasta, skirtingoms rinkoms skirtingi procesoriai. Mano rankose „Samsung Galaxy S9+“ su „Exynos 9810“, kai kiti naudoja „Snapdragon 845“. Gamintojai sako, kad skirtumo nėra. Darbinė atmintis 6 GB, vidinė 64 GB su galimybe praplėsti micro SD kortele taip pat iki 400 GB.

Tiek „Samsung“, tiek „Huawei“ man labiausiai pažįstami dėl to, kad ilgą laiką tai buvo pagrindiniai mano naudojami išmanieji („Samsung Galaxy Note 8“ ir „Huawei Mate 10 Pro“). Tiesa, šį kartą pati kameros programėlė „Galaxy S9+“ modelyje šiek tiek pakito. Dabar valdymas yra braukant į šonus panašiai kaip „iPhone“ telefonuose. „Samsung Galaxy S9+“ modelyje mane šiek tiek tai erzino. Dažnai persijungia fotografavimo režimas arba įsijungia priekinė kamera.

Taip pat nepatiko nustatymuose palikta automatinė „HDR“ funkcija. Man patogiau būtų tai daryti fotografuojant, kaip yra senesniuose „Galaxy“ modeliuose.

„Samsung Galaxy S9+“ turi 12 MP f/1.5-2.4 kintančios diafragmos jutiklį ir 12 MP f/2.4 diafragmos jutiklį optiniam vaizdo priartinimui du kartus. Nedaug, bet tikrai naudinga kartais jį panaudoti. Taip pat šis „Galaxy S9+“ turi galimybę filmuoti 4K raiška 60 kadrų per sekundę. Privalumas prieš kitus ir man labai patiko. Jei išliko tie patys 12 MP kaip „Galaxy S8“ serijos modeliuose, bet video kokybė pasirodė geresnė ir stabilesnė.

Šiandien iš telefono kameros mes tikimės daugiau nei vien fotografavimo funkcijos. „Samsung Galaxy S9+“ kameroje integruota itin greita „Dual Pixel“ technologija, kuri į vieną nuotrauką sutalpina iki 12 kadrų. Šio telefono kamera veikia labai greitai ir lengva užfiksuoti net judančius objektus.

Nauja tai, kad „Galaxy S9+“ telefonu galima įrašyti 960 kadrų per sekundę sulėtintai (tik 720p raiška). Integruotas „judesio aptikimas“ funkcija užfiksuoja judesį ir automatiškai įjungia filmavimo funkciją. Foninei muzikai sukurtą vaizdo įrašą vartotojas gali priskirti iš siūlomų 35 garso takelio variantų arba pridėti savo mėgstamą muzikinį kūrinį. Nepatiko tai, kad reikia pataikyti į „kvadratą“ ir tik tuomet veiks ši funkcija.

„Huawei P20 Pro“ išrinktas geriausiu

„DxOmark“ specialistai jau įvertino „P20 Pro“ ir skyrė aukščiausią įvertinimą šiai dienai – net 109 balus, kai „S9+“ surinko 99. Asociacija „Tipa“, pripažino kaip geriausiai fotografuojantį telefoną šiai dienai.

„Huawei P20 Pro“ išmanusis pasižymi didžiausiu kamerų pikselių kiekiu šiuolaikiniuose išmaniuosiuose telefonuose. Kameros konfigūraciją sudaro 40MP RGB jutiklis, 20MP monochrominis jutiklis ir 8MP jutiklis su teleobjektyvu.

Šis modelis turi visiškai naują „Leica“ objektyvą (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH) su iki 3x optiniu priartinimu ir 5x hibridiniu priartinimu, leidžiančiu užfiksuoti švarius kadrus net iš didelio atstumo. Triguba telefono kamera turi f/1,8, f/1,6 ir f/2,4 pločio diafragmas, taip pat labai jautrų vaizdo jutiklį, skirtą fotografuoti prasto apšvietimo sąlygomis (iki ISO 102400).

„Huawei“ telefonuose įdiegė dirbtinio intelekto stabilizavimo sistemą (AIS), kurios judesio kompensacija leidžia rankoje laikomu telefonu fiksuoti naktinius kadrus, tarsi jie būtų daromi telefoną įstačius į laikiklį. Dar viena „P20 Pro“ serijos naujovė yra dirbtiniu intelektu paremta kompozicija, kai patariama, kaip fotografuojant geriausiai sukomponuoti žmonių grupę ar peizažą. Filmuojant geriausia 4K raiška stabilizavimo išvis nėra ir atrodo labai prastai. Jei norėsite filmuoti šiuo telefonu geriau rinktis mažesnę raiška. Tuomet veikia vaizdo stabilizavimas.

Filmavimas 960 kadrų per sekundę „P20 Pro“ modelyje taip pat nauja funkcija kaip ir „Galaxy S9+“. jei „Xperia XZ2“ jau gali filmuoti Full HD raiška, tai „Huawei“ ir „Samsung“ kol kas tik 720p.

Tiems, kurie nenori vargti koreguodami padarytas nuotraukas, šis „Huawei P20 Pro“ galėtų būti pasirinkimas numeris vienas. Kamera, naudojant dirbtinį intelektą, atpažįsta 19 scenų, pagal kurias parenka nustatymus. Viskas atrodo daug ryškiau, bet vietomis mane tai erzindavo. Gerai, kad yra galimybė išjungti dirbtinį intelektą ir naudoti įprastus kameros nustatymus.

Apibendrinimas

Pasakyti, kuris geriausias, pakankamai sunku. Visi šie telefonai padarys puikių nuotraukų. Jei dienos šviesoje nuotraukos atrodo labai panašios visų, vakare visgi „Huawei P20 Pro“ nuotraukos atrodo geriausiai. Taip pat triguba šio telefono kamera gali daugiau nei šiuo atveju „Samsung Galaxy S9+“ ar „Sony Xperia XZ2“.

Mano manymu, „P20 Pro“ – geriausiai fotografuoja; „Xperia XZ2“ – geriausiai filmuoja, o „Galaxy S9+“ tiesiog geras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Robertas Narmontas
(5)
(8)
(-3)

Komentarai (5)