„Tesla“ įkrovimo taškai jau ir Lietuvoje: sparčiai vejamės kaimynus  ()

Gegužę oficialiame „Tesla“ papildymo taškų žemėlapyje www.tesla.com/findus patvirtintas pirmasis „Destination Charging“ taškas Druskininkuose, o antrasis, „Supercharger“ tipo, įrenginėjamas Kaune, tačiau konkreti vieta dar neskelbiama, rašoma pranešime žiniasklaidai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip sakė tik žaliąją energiją naudojančių svečių namų „Domi Lini“ vadovė Inga Lukauskienė, Druskininkai vis dažniau sulaukia „žaliųjų“ turistų, kurie čia atvyksta elektromobiliais, tarp kurių „Tesla“ modeliai yra vieni iš populiariausių. Todėl ir buvo nuspręsta įrengti specialų „Destination Charging“ tašką, kuris atitinka „Tesla“ kokybės reikalavimus paslaugų tiekėjams.

Europoje tai „Type 2“ tipo jungtis, naudojama ir daugelyje kitų prekės ženklų Europoje parduodamų elektromobilių.

Baltijos šalyse „Tesla“ žemėlapyje be Kauno dar įrenginėjami 3 „Supercharger“ taškai – Latvijoje Salaspilyje ir Rėzeknėje, Estijoje Pernu mieste. O veikiančių stotelių tinkle išsiskiria Druskininkų „Domi Lini“ ir šalia Pernu įsikūrusi „Villa Ammende“.

Pasak I. Lukauskienės, „Tesla“ tinklas gerokai labiau išplėtotas Lenkijoje, kur įrengta apie pora dešimčių „Destinačion Charging“ vietų, o „Supercharger“ centrų skaičiuojama iki dešimties. Neatsitiktinai vieni pirmųjų „Domi Lini“ svečių, pasinaudojusių naujausia galimybe, ir buvo svečiai iš kaimyninės Lenkijos, taip pat aktyvūs keliautojai iš Skandinavijos šalių.

Pagal „Tesla“ reikalavimus „Destination Charging“ dažniausiai įrengiama viešbučiuose, restoranuose ar prekybos centruose. Tai pritraukia „Tesla“ vairuotojus, nes leidžia užsitikrinti prieigą prie patikimo tinklo. Kokybinius reikalavimus atitinkantys objektai sulaukia asmeninės pagalbos diegiant ir valdant krovimo įrangą. Be to, tai garantuoja ir netiesioginę naudą, kai didėja bendras tokių objektų žinomumas.

Tuo metu „Supercharger“ tipo įkrovimo stotelės dažniausiai įrengiamos šalia greitkelių, kartu užtikrinant, kad netoliese būtų bent nedidelė maitinimo paslaugų įstaiga. Šios įkrovimo stotelės įrenginėjamos tam tikru atstumu vienas nuo kito, kad būtų užtikrinama galimybė keliauti tolimus atstumus.

Druskininkuose įsikūręs apartamentų kompleksas „Domi Lini“ 2017-aisiais tapo pirmuoju apgyvendinimo paslaugų tiekėju Lietuvoje, kuris 100 procentų energijos gauna iš atsinaujinančių šaltinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()