Patarimai, kaip protingai išsirinkti elektrinį paspirtuką  (3)

Vaikams elektrinis paspirtukas – tai labai kieta pramoga ir šiuolaikiška alternatyva dviračiui, o suaugusiems – tai puiki miesto transporto priemonė: patogi, patikima, greita ir manevringa. Žinoma, tokia transporto priemone elektrinis paspirtukas yra tada, kai yra tinkamai pasirinktas. Varle.elektrinių paspirtukų specialistai dalinasi patarimais, kaip teisingai išsirinkti elektrinį paspirtuką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo suaugusiems skirtas elektrinis paspirtukas skiriasi nuo vaikiško elektrinio paspirtuko? Varle.lt elektrinių paspirtukų specialistų teigimu, iš esmės yra tik trys pagrindiniai skirtumai. Suaugusiems skirtas elektrinis paspirtukas pasižymi tokiais aspektais:

  • Didelis variklio galingumas ir atitinkamai didelis maksimalus greitis.
  • Dideli gabaritai. Savaime suprantama, kad suaugusiam žmogui skirtas elektrinis paspirtukas pasižymi didesne apkrova ir pats taip pat daugiau sveria.
  • Itin aukšto lygio patikimumas. Daroma prielaida, kad suaugusiems skirtas elektrinis paspirtukas bus naudojamas kasdien kaip transporto priemonė važiuojant judriomis gatvėmis, todėl jis turi atlaikyti nuolatinę apkrovą.

Trumpai

  • Rekomenduoja rinktis modelius, kurie pasižymi 8-10‘‘ ratų dydžiu, nes tai optimalus variantas. Pernelyg mažo skersmens ratai gali sukelti didelį diskomfortą kelyje, su mažais ratais sunkiau įveikti įvairias kliūtis, mažus akmenis ir nelygumus. Tuo tarpu pernelyg dideli ratai gali tapti papildomu svoriu ir gabaritais.
  • Rekomenduojama rinktis tokį elektrinį paspirtuką, kuris sveria 10–20 kg. Tokį papsirtuką bus nesudėtinga įnešti į patalpą, o išsikrovus baterijai, patogiai juo važiuoti kaip tradiciniu paspirtuku.
  • Rekomenduojama rinktis sulankstomą, kuo mažesnių gabaritų elektrinį paspirtuką, nes tai palengvins jo transportavimą ir saugojimą.
TOP 10 populiariausių pirkinių iš Kinijos: geriausios kainos dronas, lygių sau neturintis vaizdo registratorius, išskirtinio dizaino išmanusis laikrodis ir kitos prekės artėjančiai vasarai (Balandis, 2018)
4233 2 1

Artėjant šilčiausiam ir laisviausiam metų laikui norisi apsipirkti, planuoti keliones, galvoti apie poilsį. Tokios nuotaikos jautėsi ir balandį, kai kaip visada gausiai apsipirkinėjote Kinijos rinkoje. Štai 10 daiktų, kurių praeitą mėnesį pirkote daugiausiai.

Išsamiau

 

Be abejonės, lyginant vaikiškus ir suaugusiems skirtus elektrinius paspirtukus taip pat galima įžvelgti dizaino skirtumų. Suaugusiųjų modeliai pasižymi arba labai solidžiu, arba labai agresyviu dizainu.

Kaip išsirinkti suaugusiems skirtą elektrinį paspirtuką?

Elektriniai paspirtukai pasižymi plačiu parametrų diapazonu. Šios elektrinės transporto priemonės techninėmis charakteristikoms būdinga tokia didelė įvairovė, kad išsirinkti idealiai sau tinkantį elektrinį paspirtuką tikrai nesudėtinga. Elektriniai paspirtukai gali pasižymėti tokiais parametrais:

  • Maksimali apkrova nuo 40 iki 200 kg.
  • Ratų skersmuo nuo 4‘‘ iki 12‘‘.
  • Variklio galingumas nuo 100 W iki 5400 W.
  • Greitis nuo 10 km/val. iki 85 km/ val/.
  • Atstumas, kurį gali nuvažiuoti nekraunant baterijos: iki 150 km.
  • Pilno įkrovimo laikas: nuo 2 val.
  • Svoris: nuo 6 iki 60 kg
  • Rėmo medžiaga: aliuminis, plienas, anglies pluoštas.
  • Papildomai gali būti tokie priedai: sėdynė, ratų spartnai, pašvietimas ir žibintai, trys ratai, ratai su protektoriumi, bortinis kompiuteris, teleskopinis vairo ramstis, amortizatoriai, sulankstomas mechanizmas, įvairi stabdžių sistema ir t.t.

Maksimali apkrova

 

Kadangi elektrinių paspirtukų rinkoje yra modeliai skirti vaikams ir suaugusiems, o vaikiški modeliai labai dažnai gali visai neatrodyti kaip vaikiški, būtinai atkreipkite dėmesį į maksimalią elektrinio paspirtuko apkrovą arba kitaip dar vadinamą didžiausią leistiną svorį. Įsigyti vaikišką elektrinį paspirtuką suaugusiam žmogui – tikrai ne pati geriausia idėja, nes toks elektrinis paspirtukas dėl didelės svorio apkrovos labai greitai sulūš.

Baterija ir variklis

Į šiuos techninius parametrus reikėtų atsižvelgti labai atsakingai. Nuo variklio galingumo ir baterijos talpos priklauso elektrinio paspirtuko judėjimo greitis ir atstumas, kurį jis gali įveikti esant pilnai įkrautai baterijai.

 

Ratų dydis

Ratų dydis atlieka labai svarbų vaidmenį, kadangi nuo šio parametro priklauso elektrinio paspirtuko pravažiuojamumas. Gamintojai siūlo elektrinius papsirtukus, kurie turi labai įvairius ratų dydžius: nuo 4 iki 12 colių. Varle.lt elektrinių papsirtukų specialistai rekomenduoja rinktis modelius, kurie pasižymi 8-10‘‘ ratų dydžiu, nes tai optimalus variantas. Pernelyg mažo skersmens ratai gali sukelti didelį diskomfortą kelyje, su mažais ratais sunkiau įveikti įvairias kliūtis, mažus akmenis ir nelygumus. Tuo tarpu pernelyg dideli ratai gali tapti papildomu svoriu ir gabaritais. Rekomenduojama atkreipti dėmesį į ratų sparnų dydį tam, kad nereikėtų bijoti purvo ir balų.

Elektrinio paspirtuko svoris

Elektrinis paspirtukas yra tokia transporto priemonė, kuri privalo būti lengva. Elektrinių paspirtukų svoris varijuoja nuo 6 iki 50 kg. Rekomenduojama rinktis tokį elektrinį paspirtuką, kuris sveria 10–20 kg. Tokį papsirtuką bus nesudėtinga įnešti į patalpą, o išsikrovus baterijai, patogiai juo važiuoti kaip tradiciniu paspirtuku.

Elektrinio paspirtuko gabaritai

Rekomenduojama rinktis kuo mažesnių gabaritų elektrinį paspirtuką, nes tai palengvins jo transportavimą ir saugojimą. Taip pat atkreipkite dėmesį į tai, ar elektriniam paspirtukui būdinga sulankstoma konstrukcija, nes toks funkcionalumas garantuos didesnį naudojimosi patogumą.

Kiti parametrai

 

Elektrinis suaugusiems skirtas paspirtukas dažniausiai pasižymi sulankstomu mechanizmu, kuris kelis kartus supaprastina šios transporto priemonės transportavimą ir saugojimą. Dažniausiai renkantis elektrinį paspirtuką stabdžių sistemos tipas nėra didelės reikšmės, nors daugelis teikia pirmenybę diskinei sistemai. Tikrai pravers ekranas, kuriame atvaizduojami pagrindiniai parametrai: nuvažiuotas atstumas, greitis, baterijos įkrovimo lygis. Renkantis elektrinį paspirtuką Varle.lt specialistai siūlo atkreipti dėmesį dar į tokius dalykus:

Elektrinio paspirtuko medžiaga

Elektrinio papsirtuko korpusas įprastai gaminamas iš aliuminio arba plieno lydinio. Plienas yra sunkesnis, tačiau žymiai patvaresnis.

Prošvaisa

Važiuojant sudėtingesniais keliais didesnė prošvaisa užtikrins lengvesnį pravažiuojamumą.

Reguliavimo galimybės

Vairo aukščio reguliavimo galimybė reiškia patogesnį ir universalesnį elektrinio paspirtuko naudojimą.

Elektrinio paspirtuko apšvietimas

 

Važiuojant 25-30 km/val. greičiu tamsiuoju paros metu labai svarbus ir net būtinas apšvietimas. Visų pirma, kad matytų jus, antra, kad matytumėte jūs. Dėl neaiškių priežasčių tikrai ne visi elektrinių paspirtukų  modeliai būna aprūpinti apšvietimu. Žinoma, žibintus visada galima įsigyti atskirai, ypač, kad elektrinio paspirtuko konstrukcija leidžia lengvai juos pritvirtinti bet kokioje vietoje.

Varle.lt elektrinių paspirtukų specialistai važiuojant elektriniu paspirtuku ragina nepamiršti tiek savo, tiek aplinkinių saugumo. Taip pat rinkdamiesi elektrinį paspirtuką atkreipkite dėmesį į tai, kad tie modeliai, kurie pasižymi didesniu nei 1 kW galingumu ir didesniu nei 25 km/h greičiu, priskiriami mopedams ir jiems taikomi tokie pat šios transporto priemonės naudojimo reikalavimai, t.y. būtinos teisės, draudimas, techninė apžiūra, registracija. Tie elektriniai paspirtukai, kuriems būdingas mažesnis nei 1 kW galingumas ir kurie nepasiekia 25km/h greičio kelių eisme traktuojami kaip dviračiai ir jiems galioja analogiškos dviračiams taisyklės ir reguliavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(21)
(16)
(5)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: