„Dyzelinių automobilių era baigiasi, po kelerių metų jų absoliučiai neliks“. Europa ruošiasi rimtam posūkiui - pirmieji oficialūs eurokomisarės pareiškimai apie tai, ką reikia daryti toliau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2018-06-05 11:55
„Dyzelinių automobilių era baigiasi, po kelerių metų jų absoliučiai neliks“ Kur straipsnyje parašyta, kad dyzelinių automobilių neliks? Baterijos neišdirbtos, auto varomų vien tik elektros pagalba tikrai nėra daug lyginant su benzininiais/dyzeliniais. O technologijos.lt jau nurašo ir po kelių metų visi privalėsim važiuot elektra? Čia ką vartojot? Ratukų kurie užkelia optimizmą iki maksimumo? Dar kaži kaip būtų jei visi pereitume prie elektra varomų automobilių, kaip būtų su mūsų elektros tinklais ar pajėgtų aptarnaut tokį elektros poreikį.
Gintaras64 2018-06-10 12:00
Na pačiame straipsnyje rašoma, kad dyzelinas mažiau kenksmingas klimato atšilimui. Iš ties tai čia nėra vieno sprendimo. Jeigu jau draudžiam dyzelius tai drauskim ir benzinus, nes klimato atšilimas ne ką menkiau svarbus argumentas nei padidėjęs sergamumas miestuose. Esmė ta, kad tos alternatyvos labai ribotos, nėra tokios technologijos barterijų, kad būtų galima pakeisti vidaus degimo variklius. Elektromobilius reikia skatinti ir remti jų pardavimą, bet atisakyti dyzelinių variklių per labai trumpą laiką būtų šūvis sau į koją ir Europa taptų nekonkurencinga.
immortallt 2018-06-10 12:41
Dyzelį drausti nori ne dėl klimato atšilimo, o dėl žalos žmonėms miestuose.