„AvtoVAZ“ pristatė pirmą savo padidinto pravažumo sedaną - bent jau iš tolo primena šio amžiaus kūrinį  (3)

„AvtoVAZ“ pristatė pirmą koncerno istorijoje padidinto pravažumo sedaną. „Vesta Cross“ pavadintas modelis išsiskiria ryškios spalvos kėbulu ir juodo plastiko apdaila ties slenksčiais, ratų arkomis ir buferiais. Šiek tiek anksčiau rinkoje pasirodė to paties automobilio versija su universalo kėbulu – „SW Cross“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Egzotiškas modelis

Rusų žiniasklaidoje skelbiama, kad visureigio savybių turintis sedanas vietos transporto industrijai, apskritai, yra didelė naujiena. Kiti gamintojai įvairioms pasaulio rinkoms yra paruošę ne vieną tokio tipo modelį, tačiau jie nesulaukė ypatingo klientų susidomėjimo. Rusijos rinkoje vienintelis siūlomas padidinto pravažumo sedanas – „Volvo S60 Cross Country“. Jo kaina siekia 2,46 mln. rublių (32 tūkst. eurų).

Tikimasi, kad gerokai mažesnė „Lada“ kaina, padės pritraukti klientus. Prekyba naujuoju modelius prasidės vasarą, todėl tiksli kaina kol kas nėra žinoma. Spėjama, kad ji neturėtų viršyti 740 tūkst. rublių (9700 eurų).

Varomas viena ašimi

Įdomu tai, kad „Vesta Cross“ prastiems keliams pritaikytas tik iš dalies. Šio modelio prošvaisa siekia 203 milimetrus, o tai daugiau nei suteikia dauguma šiuolaikinių miesto visureigių. Kita vertus, platforma, ant kurios gaminamas šis modelis, kol kas nėra komplektuojama su keturių ratų pavara.

Gera naujiena rinkoms, kuriose bus prekiaujama šiuo modeliu – į jį bus montuojamas naujas variklis ir pavarų dėžė. Daugiau informacijos apie šiuo mazgus kol kas nėra, viskas bus skelbiama kitais metais.

Iki tol „Vesta Cross“ bus montuojami tik benzininiai 1,6 ir 1,8 litro darbinio tūrio motorai. Siūlomos pavarų dėžės – įprasta mechaninė arba robotizuota.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(17)
(-14)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: