Masinis reiškinys Lietuvos eismo kultūroje - ką daryti, kai radote akivaizdžiai apgadintą automobilį su rašteliu?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Galonas 2018-06-20 11:08
Man bent 6 kartus yra įvažiavę į stovinčią mašiną, vieną kartą raštelį paliko kai žymės net nebuvo, kitą kartą tai buvo policininkas ir mašina stovėjo aikštelėj prieš kameras. Taigi žmonės tikrai nėra sąmoningi šiuo klausimu. Vieną kartą nuo smūgio net mašina pavažiavo, bet vistiek pasišalino... Pats neseniai mačiau kaip moteris pylė į kitą, išlipo, apžiūrėjo, mane matė, kad aš matau viską, įsėdo į mašiną ir nieko nedarė, na, o aš turėjau lėkt į darbą. Paskambinau 112, niekas nieko nežinojo, po savaitės teko paliūdyt, moteris liko be tesių.
Broniusg 2018-06-20 15:30
Jeigu padarius nedidelę žalą ir žmogus palieka kontaktus reiškia ir pripažysta kaltę. Kodėl jį apkaltinti pabėgimu ir sankcijomis bei baudomis apkrauti? Už ką? Už tai kad turi sąžinę ir nepasišalino niekam nepranešęs? Išvada: Būti ŽMOGUMI ne tik nenaudinga bet ir pavojinga mūsų visuomenėje.
SaMaras 2018-06-20 21:58
Tai randi raštelį ant auto, paskambini... tau pabėdavoja kad labai labai bėda buvo turėjau skubėti, svarbi kelionė, poryt būsiu mieste ir susipildysim deklaraciją.. poryt prasideda, kad katinėlis suviduriavo ir tt. Ką daryt tau? Skambint policijai ir sakyt, kad kažkas su tokiu telefono numeriu yra didelis kenkėjas lyg prisipažino po to jau vėl nebe.. kaip manai ką daryt policijai?Dar ir pats taip išeina, kad palikai eismo įvykio vietą.. ir „pasitikėt ŽMONĖMIS ne tik nenaudinga bet ir pavojinga“
mindaugas.vaitiekūnas 2018-06-20 23:58
Raštelis neįrodo, kad anas vairuotojas buvo blaivus. Ir SaMaras jau atsakė kaip dažniausiai būna. Raštelį gali palikinėt nebent pažįstamam žmogui, pvz. kaimynui. Man pačiam auto kieme nubraukę irgi kokius 5 kartus. Vieną kartą tą pačią savaitę nubraukė kai tik persidažiau buferį. Aš pats vieną kartą grįžau po darbo pavargęs, pasistačiau auto, mačiau kad per kokius 2cm pralindinėju... Paskui nuvariau iki draugės, žiūriu, kad mano pabrauktas. Tai važiavau atgal į kiemą, ieškojau ant anos mašinos žymių ar tikrai jos nepriliečiau. Draugė tik juokėsi, sako, žinau, kad tikrai nepalietei Nu ir rimtai nieko ant ano auto neradau. O dar ir spalva ne ta buvo... Tai išeina, kad kažkas kitas man pačiam buvo nubraukęs.
sub 2018-06-21 10:33
Jei padarei bet kokią žalą kreipiesi į pareigūnus ir normaliai išpręndi problemą, o ne per kažkokius popiergalių palikinėjimus. Kas per sušikti rašteliai? Aš ryte variau į darbą, skubėjau, važiuodamas atbuliniu bagstelėjau, nors nieko nebuvo, paskambinau policijai ir pranešiau apie įvykį. Už kelių minučių atėjo savininkė ir išsipręndė problema. Geriau pavėluot į darbą, nei palikt kažkieno apgadintą automobilį, kas tas raštelis, ką gali žinoti kieno ten duomenis ir kontaktus užrašė. Rašteliai = pasišalinimas iš įvykio vietos. Nes tokie palikinėtojai, dažniausiai po to vengia atskayti už savo nusižengimus, o policiją savininką gali surast per 5 min. ir nereiks jokių raštelių.
mch0lic 2018-06-21 10:39
Raštelius reiktu legalizuot, manau sumažėtų pabėgimų ir nuo to visiem būtų tik geriau. Pasidarai pora fotkių, palieki vizitinę ar raštelį ir tiek, nes rast šeimininką pačiam ne visada realu, o laukt mentų visą dieną ar vidury nakties pas žmones nėr didelio noro...
Xdmin 2018-06-21 10:50
Pritariu. Pvz galetu buti, kad per 24h nuo ivykio turi pats prisiduoti ir nesiskaitys kad pabegai. Patys pagalvokit, ryte skubat i darba, jus uzstate kazkoks puvekas uz 300eur ir ji ibreziat. Skambinat policijai ir laukiat atsakymo, viskas uztruks kokias 2-3h jusu produktyviausio laiko + sugadins visa likusia diena ar tiesiog nuvaziuoti i darba ir po darbo sutvarkyti sita smulkmena? Mano pacio masina buvo visa perdazyta, po 2 metu gal tik pora detaliu liko nenubreztu. Tai ka dabar, miegoti masinoj ir po to atimineti teises is visu? PS: jei nubrezi ir nematai, tai "nekaltas", jei islipi, pasiziuri ir nuvaziuoji, tai teises atima. Jei bausmes butu proporcingos, tai uz girtuma turetu masina kartu su vairuotoju po presu pakisti.
audriusn 2018-06-21 20:59
paryziuj, barsoj pasikartum po pirmos dienos, ten bamperiais nusistumdyt yra norma ir niekas del tokiu smulkmenu nesuka sau galvos, nevergauja masinom. o skundo del tokio sudo mazu maziausiai nesuprastu https://www.youtube.com/watch?v=mZCH9lSNI3I
FtBall 2018-06-21 21:25
Naa.. nelabai galima lygint. Viskas atsiremia į ekonomiką. Tokį golf'ą, kaip video, žmogus iš minimumo laisvai nusipirkt gali. Ne kartą esu iš žmonių girdėjęs, kad ten mašinos parkuojamos neužtraukus rankinio, kad jei reikės - galėtų išsistumdyt. Na, gal per vieną spragtelėjimą.
Xdmin 2018-06-21 23:46
Masina perki del galimybes judeti, o modeli pagal kaina ir komforto poreiki. Madride maciau ne viena S klases mersa, kurie atrodo dar kvepia dazais, bet jau nubraizyti visi kampai. Ten gana populiarus Citroen Cactus, daug detaliu is gumos, tai nelieka jokiu zymiu.
Pumper 2018-06-22 08:25
Aha, girtas kaip šlanga nuskini penkias mašinas, bet išsiblaivęs už 20 valandų prisistatai ir viskas normaliai, lol.
Xdmin 2018-06-22 11:11
1. Turejau omeny mazus pazeidimus, o ne nuskintas masinas. Nepatyres vairuotojas ir dabar gali 5 nubrezti bandydamas isiparkuoti i anksta vieta, po to i kita vieta bandyti prisiparkuoti ir net nepastebeti ka padare. 2. Alkoholis kraujyje islieka gan ilgai, jei turejai 0.6 promiles gal ir neis irodyti, kad buvai girtas, bet jei turejai 1 promile ar daugiau garantuotai irodys, kad vartojai. Kita vertus, yra pilna zmoniu kurie iki 1 promiles vazineja ir niekas ju negaudo. Nakti tik reida padaro, kuomet tas girtumas maziau svarbu, nes eismo nera. Esme ta, kad uz smulku dalyka, kuris nekelia gresmes sukeliama daug nepatogumu. Tuo tarpu uz greicio virsijima, kas kelia gresme kitiems yra isvis nekeliama nepatogumu. Is nezymetos masinos su radaru "nusauna" ir net nestabdo, po menesio gauni laiska, kad va cia kazkada negerai pasielgei. Neturetu buti atvirksciai?
Pumper 2018-06-22 11:21
Ir kaip įrodys, kad gėrei ne po avarijos?
Xdmin 2018-06-22 15:02
Neirodysi. Lygiai taip pat kaip ir dabar, padares auto ivyki gali pasikviesti blaiva drauga, kuris gali prisiimti atsakomybe uz tave.
Skeptikas 2018-06-23 00:07
tai savininką/ę ištiks infarktas ir deklaracijos neužteks dar išsikvies ir policiją. Iš esmės už nulenktą veidrodėlį gali netekti vairuotojo pažymėjimo. Prašome pasidomėti Stasio Brundzos atveju. Nuo 2017 m. įsigaliojus naujai Administracinių teisių ir pažeidimų kodekso redakcijai situacija šiek tiek pasikeitė, bet iki Ispanijos touch parking'o dar toli.
Pumper 2018-06-23 08:31
Tai davai, nusipirk tu 2018 BMW. Atvažiuosiu aš jam šoną prabraukti, o tu man už tai paskui padėkosi, ok? Dar pasakyk, kad šaligatviais važinėti nieko blogo, nes ruskyne visi taip važiuoja. Nežiūrėk tu į idiotiškus pavyzdžius čia tokią pat tvarką bandydamas prastumti.
Xdmin 2018-06-23 09:38
Jei kada pirksiu 2018 BMW tai reiskia turesiu daug pinigu, o kad juos uzdirbti - neturesiu laiko rupintis ibrezimais. Suprantu, kad buna pikta, kai randi nubrezta buferi, ar ilenktas dureles, bet kam nepasitaiko? Gali ir paciam pasitaikyti, kai tavo vaikas gale duris atsidarys, kad "patogiai" isliptu ir ilenks ar ibres kito BMW, o tu net nepastebesi.