Billas Gatesas, Jeffas Bezosas, Markas Zuckerbergas ir kiti garsūs milijardieriai investuoja į dvi kompanijas, kurios gali sukurti švarią ateitį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2018-06-13 14:21
Manau, kuo platesniame tinkle dalyvaus vėjo ir saulės jegainės, tuo mažiau reikės kokių nors kaupimų. Takim esant silpmam vėjui įtampa galėtų nukristi iki 200 voltų ir kas naudoja vyrikles ir įrankius, jie pradėtų mažiau energijos vartot ir taip automatiškai susibalansuotų. O jau kur visai nepavyktų išlyginti, ten būtų galima ir nuleist vandenį iš hidroel.. Dauguma prietaisų tinka labai plati įtampa. Tarkim maišinimo šaltiniams kompiūterių ir kitiems gali tikti nuo 80 voltų iki 250 voltų.
Kyborg 2018-06-13 20:34
Koks skirtumas kokia ta įtampa? Svarbu energijos kiekis. Prietaisai veiks su šiek tiek mažesne įtampa, bet "valgys" daugiau amperų, tad galutinis rezultatas tas pats, suvartos tą patį kiekį energijos.
immortallt 2018-06-13 23:36
Pirma, saulė ir vėjas gerai papildo vienas kitą, tai yra, sumažina svyravimus. Antra, saulė puikiai koreliuoja su šiltuose kraštuose elektros energijos vartojimu, o vėjas, kai šaltuose kraštuose spaudžia šaltukas ir pučia vėjas bei šildoma daugiausia elektra (šildymas elektra plinta ir pas mus). Trečia, akumuliavimo technologijos pinga neregėtais tempais. Užtikrinti pirminį ir antrinį rezervą jau pigiau akumuliatoriais, jei statomi nauji įrenginiai. Tretinio dar gali tekti palaukti, kol elektromobiliai išplis. Vat elektromobiliai ir bus pagrindas pereiti prie 100% atsinaujinančios energijos bei leis sumažinti elektros energijos kainas, nes ne tik sumažins balansavimo ir rezervavimo sąnaudas, bet ir leis efektyviau išnaudoti infrastruktūrą, taip sumažinant infrastruktūros kainą per kWh.
AAA000 2018-06-14 04:00
is tokio kvailo komentaro matos, kad niekada nesidomejai problemomis kad subalansuot saule, reikia globaliu elektros tinklu ziedo aplink pasauli. pageidautina superlaidziu - taigi ten visokio aktyvaus saldymo reikes... ir pageidautina atspariu terorizmui - taigi uzkasinet giliai reikes ir dar visokius debilus gaudyt ir saudyt... vejas visiskai nepapildo saules. bet vejas labai gerai uzkraudinetu ilgalaikio kaupimo saugyklas. jei pastatyt elektros tinkla vien ant vejo, tai be saugyklu toks tinklas tik nuostolius nestu... Danijoj tas matosi. saugyklom naudojasi gretimoje salyje ir dar primoka, kad tik subalansuot savo perteklinius tinklus ir ispest naudos. vejo nauda didele, tik kol jis iprastu elektros tinklu papildymo rezime dirba, bet ir tai tesiekia gal apie 30-45% be saugyklu... kalnuotos salys cia labai pasipelnys netolimoj ateity is energijos kaupimo. dar veja labai racionalu naudot miestu sildymui, bet irgi reiketu statyt silumos akumuliacinius projektus. Europa jau juda ta linkme. keli dideli projektai vystomi. Lietuvai galima atsisakyk ivestinio kuro sildymui 100% ir pasigerint ekonomikos konkurencinguma bent trecdaliu nei dabar - jei eit sita linkme. vietoj to, kad kurtu salies energetini resursa - meto milijardinius pinigus neefektyvioms trumpalaikems apsiltinimo renovacijoms... tokius politikus saudyt reiketu, kur taip dirbtinai kenkia Lietuvos ateiciai... elektromobilizmas cia isvis energetikos klausimuose nieko nesprendzia ir tik kuria papildomas problemas... elektromobilizmas kazkiek sprendzia ekologija ir iveztiniu kuro resursu taupyma, bet isaugins gal dvigubai-trigubai akumuliatoriu islaidas ir reikes labai elektros tinklus isplest... taigi jei Lietuvoj nesurinkines akumu (kad bent dalines islaidas kompensuot) - mums is elektromobilizmo gali but net juodas minusas...
kestutisz 2018-06-14 09:06
Ir kaip gi elektromobiliai padės? Žmogui už papildomą amortizaciją (net akumuliatoriai dėvisi) primokės tiek, kad jam apsimokės? Ar visi važiuos (ok, paleis autonomiškai) krautis naktimis link pajūrio kur gal vėjas didesnis (nes mieste naktį tiesiog neužteks esamų tinklų galios)?
Xdmin 2018-06-14 09:25
Itampa elektros tinkluose yra kaip viena is kaupimo priemoniu. Jei elektros pagaminama daugiau nei sunaudojama, kyla itampa, jei atvirksciai - ji krenta.
Kyborg 2018-06-14 18:56
Galima nuorodą į informacijos šaltinį? Mokyklą baigiau prieš 16 metų, tad gal jau kažką ir primiršau iš fizikos. Kaiip tas kaupimas vyksta? Laiduose energija kaupiasi? Kad įtampa svyruoja sutinku, bet kaip tai susiję su kaupimu? Jei įrenginio veikimui reikia 1kW tai jis ir valgys 1kW. Na ok, paprasta kaitrinė lemputė sumažinus įtampą naudos mažiau energijos, bet net ir LED lemputės įtampą transformuoją į joms reikiamą, jau nekalbant apie sudėtingesnius įrenginius. Tad ar įrenginiai gaus 210V ar 240 V, dauguma jų vistiek įtampą transformuos į tiem įrenginiam reikiamą ir sunaudos tą patį energijos kiekį, nepriklausomai nuo to kokia įtampa bus elektros tinkle.
Xdmin 2018-06-14 19:48
http://lmgtfy.com/?q=where+does+unused+electricity+go Painioji skirtingus dalykus, elektros kaupimas ir suvartojimas nera niekaip susije. Kaip ir masinos kuro bako dydis nedaro itakos kiek variklis kuro suvartos (nebent bakas butu tuscias )
Kyborg 2018-06-14 21:40
Xdmin, nežongliruok žodžiais kaip politikas, atsakyk į klausimą: kokiu būdų kylant įtampai kaupiama elektros energija? Ir kur aš rašiau, kad kaupimas susijęs su suvartojimu? Aš kalbejau apie energijos suvartojimą kintant įtampai. Tau čia kažkodėl įtampos kitimas susijęs su kaupimu. Ar tu čia taip netiesiogiai save nusprendei suvartyt?
immortallt 2018-06-14 21:50
kestutiz, rimtai? Tu pvz žinai, kiek vidutiniškai dienoje elektros energijos kaina skiriasi dabar? Dabar pas mus skiriasi iki 40% (daugmaž vidutiniškai). O augant atsinaujinančiai, bet neaugant kaupimo technologijų kiekiui, svyravimai didės. Ir būtent, savininkams mokant už tinklo balansavimą (dabar mokama Lietuvos energijai) jie tai atliks. Bus įvestas kintamasis kokios mažiausiai finansinės naudos siekiant užsiiminėti prekyba, nustatytas minimalus reikalingas nuvažiuoti kelionės atstumas ir laikas kada važiuosi. Na o iš tikrųjų tai padarys apps'as pagal tavo kalendorių, ir subalansuos. O dėl važiavimo į pajūrį, tai tu turbūt ir dujų važiuoji su maximos maišu pasisemti į SGD? Atsakiau, kaip paklausei.
AAA000 2018-06-15 00:56
jis cia matyt parase apie momentini energetini talpuma. ilgose linijose jis yra apciuopiamas dydis. prietaisas su impulsiniu maitblokiu sugebes paimt maziau. koks nors induktyvinis - ne. ten perteklius issiskirs kokiais nors zalingais reiskiniais - tipo perkrovos ar avarijos ateity galbut imanoma bus panaudot praktikoj aktyviai generuot nauda - su ypac ismaniais elektros tinklais. dabar tai naudojama nebent balansavimui.
gytis13 2018-09-07 10:32
Manau reikia paminėti, kad elektros tinklo 110/10 kV įtampos pastotėse yra automatiniai įtampos reguliatoriai, automatiškai palaikantys fiksuotą įtampos lygį. Tad tinkle visi vartotojai per žemesnės įtampos tinklus prijungti prie mazgų kuriuose įtampa yra pastovi. O įtampos svyravimai tinkle yra šalutinė pasekmė apkrovos kitimo, ypač ten kur tinklas prastai suprojektuotas. Taigi įtampos lygis ir kaupimas niekaip nesusijęs, čia pasakos.