Kaip jums nauja prancūziško viešojo transporto idėja? Pirmasis toks eksperimentas Europoje, bet jei pasiteisins - taps ateities standartu? (Video)  ()

„Renault“ grupės ir partnerių projektas „Rouen Normandy Autonomous Lab“ yra pirmą kartą Europoje teikiama paslauga, kuri leis keliuose naudotis iškviečiamais savivaldžiais elektromobiliais. Ji taps vieša paskutinįjį 2018 metų ketvirtį, kai į gatves išriedės keturi savivaldžiai „Renault ZOE“ elektromobiliai ir „i-Cristal“ mikroautobusas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto „Rouen Normandy Autonomous Lab“ paslaugos bus teikiamos Ruano metropolio (Prancūzija) Saint-Etienne du Rouvray priemiestyje esančiame verslo parke „Technopole du Madrillet“, kuriame važinės maršrutiniai savivaldžiai elektromobiliai. Projekto tikslas – užtikrinti tinkamą susisiekimą ten, kur neišplėtotas viešasis transportas, o automobilius bus galima išsikviesti naudojantis mobiliojo telefono programa.

Automobiliai važinės trimis maršrutais su 17 stotelių dešimties kilometrų atstumu, o maršrutai bus susieti su Ruano miesto viešojo transporto sistema.

Keturi šio projekto „Renault ZOE“ elektromobiliai jau buvo išbandyti bendro naudojimo keliuose ir turi sumontuotą savivaldžio važiavimo įrangą, kurią sukūrė „Transdev“ ir „Renault“ kompanijos. Bandymai buvo atliekami, atsižvelgiant į visas galimas situacijas keliuose – kitus automobilius, įprastas ir žiedines sankryžas, taip pat išvažiavimus iš požeminių stovėjimo aikštelių. Projekte bus naudojamas ir „Transdev“ bei „Lohr“ kompanijų sukurtas savivaldis elektrinis mikroautobusas.

Atlikus numatytus bandymus, nuo 2018 metų rugsėjo mėnesio ši bandomoji iškviečiamų savivaldžių elektromobilių paslauga bus pradėta teikti viešai, o bandymai bus atliekami iki 2019 m. pabaigos. Tai leis dar labiau pritaikyti technologijas, atsižvelgti į keleivių patirtį bei pageidavimus ir įdiegti reikiamus patobulinimus.

Iškviečiami savivaldžiai automobiliai taps Ruano viešojo transporto dalimi

Šis pažangus projektas išsiskiria tuo, kad jo metu bus visapusiškai išbandyta savivaldžio transporto sistema, pritaikant naujausias technologijas, kurios užtikrins pilnavertę pervežimo paslaugų kokybę, nenusileisiančią įprastam transportui ir garantuosiančią keleivių saugumą.

Sistema apjungia mobiliąją programą, kuria iškviečiamas transportas, valdymo centrą, pažangią infrastruktūrą ir saugius telekomunikacinius tinklus. Valdymo centre esantis operatorius stebės automobilius ir, esant reikalui, galės sumažinti savivaldžio automobilio greitį ar jį sustabdyti, taip pat visada bus galima susiekti su automobilio keleiviais.

„Rouen Normandy Autonomous Lab“ projektas yra viešojo Ruano miesto transporto dalis, kurį remia savivaldybė ir Normandijos regiono valdžia. Taip pabrėžiama naujų paslaugų svarba, siekiant, kad sumanūs miestai būtų efektyvesni, o gyvenimo kokybė geresnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()