Pažeidėjus mato, bet bausti negali: kurioziška situacija su vidutinio greičio radarais ir tik dabar aiškėja apie užsiplieskusį konfliktą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aidas.Žebrauskas 2018-07-03 13:51
Labai akivaizdu kad daugelis virsija greiti ir nieko nenutinka - taip pat akivaizdu kad reikia perziureti greicio apribojimus. Jei apribojimai bus logiski - tai ir niekas ju nepazeidines, nebent vienas kitas kuri tikrai reikes bausti.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-07-03 18:48
Įdomu pagal kokią formulę jie skaičiuoja viršytą greitį, kai atkarpoje yra greičio pokytis? Teoriškai reikėtų iš atkarpai nuvažiuoti reikalingo laiko (t1) atimti atkarpoje praleistą laiką (t2). Ir jeigu atsakymas daugiau už 0, tai atkarpos ilgį dalinti iš laiko skirtumo (t1-t2) - taip bus gaunamas vidutinis viršytas greitis. Bet kadangi mūsų tautoj pilna idiotų, tai aš bijau, kad nebūtų taip, kad būtų paskaičiuojamas vidutinis automobilio greitis (jeigu dt > 0), o tada iš jo atimamas tas mažesnio apribojimo greitis (tarkim 70km/h) ir sakoma, kad greitį viršijai tarkim 21km/h, nes tavo vidutinis greitis yra 91km/h, o atkarpoj leidžiamas 95% 90km/h ir 5% 70km/h. Paprastai tariant kaip bus traktuojamas pažeidimas: ar kad visą atkarpą važiavai pastoviu greičiu (neteisingas požiūris), ar kad visą atkarpą viršijai greitį pastoviu skirtumu (teisingas požiūris)?
lizunas 2018-07-04 13:23
Nesupratau tavo pranešimo. Pats aną savaitę pravažiavau per 9km tokį ruožą ir ten nebuvo jokių 70km/h apribojimų. Viens kelias su nemažai vingių ir ištisinėmis juostomis ir daug lenkiančių bukagalvių.
Kibirelis 2018-07-04 15:32
aidas.Žebrauskas sutinku su pirma tavo teiginio dalimi. Bet manau apribojimų peržiūrėti tikrai nereikia. Dabar ir taip daug kas važiuoja komfortiškai viršydami 10-20km. (aš vienas iš jų). Padidinus apribojimus, tie viršytojai ir vėl pasikels kartelę pagal save, ko pasekoje rizika tikrai padidės. Mano siūlymas būtų tiems kas žiūrės pažeidimus, kad vertintų viską adekvačiai. Jei yra atkarpa kurioje jau 100 metų visi viršija greiti ir nei karto nebuvo dėl to įvykio, tolerancija turėtų būti didelė. Bet jei yra atkarpa kur tikrai daug avarijų, tegul baudžia nors ir už +3km. Aš už atsakingą vairavimą. Peace!