BMW surado iš ko pirks elektromobilių baterijas už milijardus dolerių - tokių pat jau nori ir „Volkswagen“, o viskas gali baigtis nauja didžiule gamykla Vokietijoje  ()

Kinijos baterijų gamintoja „Contemporary Amperex Technology Ltd“ (CATL) nusprendė Vakarų Vokietijoje investuoti į baterijų gamyklos statybą. Ši gamykla elektromobiliams skirtomis baterijomis aprūpins didžiausius Vokietijos automobilių gamintojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų agentūra AFP pranešė, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel susitiks su Kinijos premjeru Li Keqiangu Berlyne, kur bus pasirašyta sutartis, susijusi su CATL sprendimu statyti baterijų gamyklą Erfurte.

Be to, šią savaitę BMW pranešė, kad iš CATL, jau turinčio baterijų gamyklas Kinijoje, įsigis baterijų elektromobiliams, kurių vertė – 4 mlrd. eurų. 1,5 mlrd. eurų vertės baterijų bus įsigyta Europoje, o už likusius 2,5 mlrd. eurų – Kinijoje.

AFP duomenimis, Kinijos baterijų gamintojas gamins baterijas elektriniams „Mini“ ir BMW būsimam modeliui „iNext“.

Be to, agentūros duomenimis, baterijų iš kinų įmonės panoro ir „Volkswagen“. Tiesa, sandorio apimtys kol kas nėra žinomos. Visgi žinoma, kad CATL drauge su „Samsung“ ir „LG Chem“ numato „Volkswagen“ parduoti baterijų už 25 mlrd. eurų.

Vokietijos dienraštis „Handelsblatt“ paskelbė ir tai, kad apie baterijų įsigijimą ir sandorį su CATL svarsto „Daimler“. Pastarasis koncernas jau išleido didelę sumą statydamas nuosavą ličio jonų baterijų gamyklą Vokietijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()