Kinai giriasi, kad jų kuriamas kvantinis radaras parodė fantastiškus rezultatus: nuo jo nepasislėptų net patys slapčiausi lėktuvai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manciukaz 2018-07-14 20:59
Kinai ir Rusai meluoja Jav naikintuvai nematomi taškas.
HardAxe 2018-07-16 10:28
ar tas elektronas nesugrius sutikęs paukštį, šiukšlę, debesį ir t.t.? Ir antras klausimas kiek jie susietų elektronų sugeba vienu metu paleisti? Nes turint kad ir 100 porų vienu metu radaro spindulys bus labai silpnas, o 1-2 elektronai atsimušę nuo lėktuvo turbūt baisiai daug apie sandarą nepasakys. Bet skanuoti kokį palydovą (žinant jo poziciją ir neskubant) per didelį atstumą turbūt daug geresnis sprendimas už bet kokį kitą?
Niemand 2018-07-16 11:47
Fotonų, ne elektronų Paleisti dideliais kiekiais ne problema, neženkliai modifikuota mikrobangė, neaišku, koks tolkas šiuo atveju susietumo. Informacija tarp susietų dalelių neperduodama, vistiek reikalingas atspindis. Interferencija leistų padidinti raišką, bet vėlgi, toks radaras matys ir paukščius, daug trukdžių. P.S. dėl veikimo atstumo akivaizdu - tiesioginio matomumo ribose, nes mikrobangos, dėl to tokius radarus reiktų kelti į orą, kas ženkliai praplečia horizontą, bet sukuria galvos skausmą dėl pozicionavimo.
HardAxe 2018-07-16 17:17
gal matuodamas "vietines" daleles busena zinosi, kaip jauciasi ta tolima susieta. Bet paleisti kalna daleliu ir paleisti kalna susietu su lokaliomis daleliu turbut yra kiek skirtinga uzduotis...
Niemand 2018-07-16 18:08
- Nežinosi, nes informacija negali būti perduodama pagal fizikos dėsnius, nebent jie padarė perversmą kvantinėje mechanikoje; galima tik lyginti "vietinę kopiją" su atspindėtu signalu ir interferencijos dėka padidinti rezoliuciją; - nestipriai skirtinga; susietumas natūraliai atsiranda spinduliuotės šaltiniuose, iš tiesų, sunkiau gauti nesusietas daleles/bangas, tiesiog tipiškai tas nėra kažkaip praktiškai panaudojama; technologiškai šioje vietoje turėtų būti labai sunku išfiltruoti triukšmą, o geležis nesudėtinga.