A. Lukašenka išbandė naujausią „Tesla“ elektromobilį ir iš karto pašėlo: Baltarusija tuoj pat privalo imtis panašaus projekto  (4)

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka išleido dekretą „Dėl elektromobilių naudojimo skatinimo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šis dokumentas apibrėžia priemones elektromobilių paklausos augimui šalyje skatinti, taip pat jų įkrovos bei aptarnavimo infrastruktūrai kurti“, – teigiama Baltarusijos prezidentūros pranešime.

Pažymima, jog dekretu atšaukiami mokesčiai ir rinkliavos leidimams eksploatuoti elektromobilius Baltarusijoje, taip pat nulinami importo muitai Baltarusijoje negaminamai jų įkrovos įrangai.

„Elektromobilių įkrovos stočių tinklo kūrimo ir plėtros operatoriumi tampa valstybės įmonė „Belarusneft“, kuri bus atsakinga už atitinkamos programos įgyvendinimą“, – teigiama Baltarusijos prezidentūros pranešime.

A. Lukašenka, praėjusių metų vasaros pabaigoje išbandęs naujausią „Tesla“ elektromobilio modelį, pareiškė, jog Baltarusija privalo tuojau pat imtis panašaus projekto. Baltarusijos mokslo akademijai buvo nurodyta suprojektuoti baltarusišką elektromobilį ir sukurti jo prototipą.

„Elektromobiliai – inovacijų kūrinys. Jų gamybos ėmėsi šalys, kurios suprato, kad vidaus degimo variklis – atgyvena. Manau, kad kai kur į elektromobilius bus masiškai persėdama 2025-aisiais, kitur – kiek vėliau. Mes turime automobilių gamyklą (Kinijos „Geely“ automobilių surinkimo įmonė netoli Minsko – red.), kurioje turėtų būti gaminami ir elektromobiliai“, – neseniai pareiškė A. Lukašenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(56)
(5)
(51)

Komentarai (4)