Tai bus pats didžiausias „Tesla“ projektas užsienyje - 500 tūkst. automobilių per metus  ()

JAV elektromobilių gamintojas „Tesla“ pasiekė susitarimą statyti 500 tūkst. automobilių per metus pagaminsiančią gamyklą Šanchajuje, patvirtino vietos valdžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis sandoris yra didžiausias „Tesla“ projektas užsienyje. Įmonė siekia plėstis į tarptautines rinkas bei ieško išeičių, kad šių planų nesužlugdytų vis intensyvėjantis prekybos ginčas tarp JAV ir Kinijos.

Šanchajaus savivaldybės pranešime teigiama, kad susitarta dėl gamyklos statymo komercinėje Lingango rajono dalyje. Kalbos apie didžiulę „Tesla“ investiciją sklandė jau apie metus, o lūkesčiai dar labiau išaugo „Bloomberg News“ paskelbus, kad „Tesla“ vadovas Elonas Muskas vyksta į Šanchajų.

„Tesla“ praėjusį mėnesį akcininkams teigė dirbanti su pareigūnais Kinijoje dėl elektromobilių ir baterijų gamybos Kinijoje.

Tuo metu E. Muskas darbuotojams tvirtino, kad įmonė yra reorganizuojama siekiant pagreitinti „Model 3“ automobilių gamybą, kuri yra esminis sparčiai augančios įmonės pelningumo faktorius.

Kinija yra didžiausia tiek įprastų automobilių, tiek elektromobilių rinka pasaulyje. 2017 metais „Tesla“ Kinijoje susižėrė apie 17 proc. visų pajamų, o įmonės pardavimai šalyje siekė maždaug 15 tūkst. vienetų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()