„Cubot Power“ unikalus išmanusis telefonas su švariu „Android 8.1“, 6000 mAh talpos baterija, 6GB RAM ir daug pagyrimų - „pagal tai, kokias daro nuotraukas, tai vienas iš geriausių telefonų iki 200€“ (Aprašymas, Apžvalgų suvestinės, Pirkėjų komentarai, Video)  (3)

„Cubot“ kompanija pristatė naujausią savo kūrinį „Cubot Power“ ir iškart galime pasakyti, kad tai bus vienas iš labiausiai aptarinėjamų vidutinės klasės telefonų. Kai kurie apžvalgininkai išbandę šį išmanųjį telefoną jau dabar sako, kad pagaliau kinai sugebėjo padaryti telefoną su itin kokybiškomis kameromis ir šis švaria „Android Oreo 8.1“ operacine sistema ir itin galingais techniniais parametrais pasižymintis „Cubot Power“ lenks net „Xiaomi“ telefonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai:

  • Ekranas: 5,99 colių įstrižainės FHD+ ekranas, 2160 x 1080 px raiška, 403 PPI, 90 % NTSC, IPS technologija.
  • Procesorius: „Helio P23“ 8-nių branduolių, 64 bitų, 2,5 GHz procesorius (MT6763T).
  • Vaizdo plokštė: „ARM Mali-G71 MP2“.
  • Atmintis: 6 GB RAM 128 GB duomenų atmintis. Vidinę atmintį dar galima praplėsti su papildoma 128 GB talpos atminties kortele.
  • Kameros: vienguba 16 MP galinė kamera (interpoliuota iki 20 MP) su f/2.0 diafragma ir „Sumsung“ jutikliu. Kamerą sudaro net 6 skirtingos paskirties lęšiai, kurie užtikrina geresnę raišką ir kontrastą. 8 MP priekinė kamera (interpoliuota iki 13 MP) su 4 lęšiais.
  • OS: visiškai švari Android Oreo 8.1 operacinė sistema.
  • Baterija: 6000 mAh talpos Li-Po tipo baterija. Palaiko greitojo įkrovimo technologiją 5V/2A.
  • Autorizacija: pirštų atspaudų nuskaitymo technologija.
  • Jungtys: 3,5 mm audio jungtis, USB C-tipo jungtis
  • Ryšiai: GPS, GLONASS, „Wi-Fi“ 802.11 a/b/g/n, „Bluetooth 4.2“ ir visi 4G ryšio Lietuvoje esantys mobilieji dažniai (4G: FDD-LTE B1 / 3 / 7 / 8 / 20).
  • Jutikliai: akselerometras, giroskopas, e-kompasas.
  • Korpusas: didžioji dalis telefono korpuso yra iš plastiko.
  • Išskirtinės savybės: neįtikėtinai didelė 6000 mAh talpos baterija, geros raiškos ir kontrasto kameros.
  • Matmenys ir masė: 15,84 x 7,44 x 1,08 cm; 216 g.

Kaina:

Net ir be nuolaidų šis telefonas yra vienas iš geriausių pagal kainos/kokybės santykį - tai unikalus modelis, labai ryškiai išsiskiriantis iš kitų vidutinės klasės telefonų. 

  • Gearbest skelbia, kad šiuo metu taiko 34 % nuolaida ir „Cubot Power“ galima įsigyti už 208 eurus. Į Lietuvą siunčiama nemokamai registruotu paštu.
  • TomTop toks pats telefono modelis ir su tokiais pačiais parametrais kainuoja 240 eurus.
  • Lietuvoje parduodamas už 300€.
  • Pirkdamai iš Gearbest.com sutaupote beveik 100 eurų.

Gamintojas šį savo naują modelį - „Cubot Power“ - pristato kaip orientuotą į tuos pirkėjus, kuriems yra svarbus sklandus darbas fotografuojant, peržiūrint video medžiagą, ir kuo mažesnė priklausomybė nuo išorinio energijos šaltinio. Kartu tai yra modelis, skirtas vidutinį biudžetą turintiems pirkėjams, bet kuriems svarbios geresnės nei vidutinės įrenginio galimybės.

Turbūt didžiausias ir svarbiausias telefono privalumas yra jo baterijos talpa. „Cubot Power“ turi neįtikėtinai didelę 6000 mAh talpos bateriją ir bent jau kol kas tai yra vienintelis telefonas, kuris turi pilno tipo ekraną ir tokią galingą bateriją. O tai, kad palaiko greitojo įkrovimo technologiją, tai telefonui yra itin didelis privalumas. Įkrovimui naudojama „USB Type-C“ sąsaja.

Gamintojo teigimu, net žaidžiant aparatiniams resursams reiklius žaidimus, energijos vienu įkrovimu turėtų pakakti 10-čiai valandų.

Be to, panašu, kad gamintojas norėjo, kad „Cubot Power“ savininkai pajaustų maksimalų naudojimosi telefonu malonumą ir šį telefoną aprūpino absoliučiai švaria ir be jokių pridėtinių kiniškų „perliukų“ „Android Oreo 8.1“ operacine sistema.

„Cubot Power“ telefone naudojama originali „Android 8.1“ operacinė sistema, t.y., kaip teigia gamintojas, telefone nėra įdiegta jokios kitos programinės įrangos išskyrus tai, ką pateikia pati operacinės sistemos kūrėja kompanija „Google“.

„Cubot Power“ darbuojasi su naujuoju „MediaTek Helio P23“ procesoriumi (MT6763T). Maksimalus dažnis siekia 2,5 GHz, o kaip teigia gamintojas, dėka 16 nm technologijos telefonas naudoja labai mažai energijos.

„AnTuTu“ platformoje MT6763T demonstruoja 69500 taškų rezultatą, tačiau pats „Cubot Power“ rodo daug spartesnius rezultatus - pasiekia net ir 91000 taškų.  Tai pavyko padaryti dėl itin gero suderinamumo tarp procesoriaus ir kitų komponentų bei švarios OS. Iš praktinės pusės, tokio pajėgumo mikroprocesorius puikiai susidoroja su visomis kasdienėmis užduotimis, o svarbiausias jo privalumas - itin efektyvus energijos taupymas ir labai gera kaina, kas leidžia sukurti pigų telefoną su dideliu ekranu, milžiniška baterija ir daug RAM.

Šis telefonas turi 6 GB RAM ir net 128 GB ROM. Tokia galinga konfigūracija gali pasigirti tikrai ne kiekvienas išmanusis telefonas ir tai užtikrina sklandų veikimą net ir tais atvejais, kai vienu metu daromi keli darbai. Taip pat reikia paminėti, kad telefonas palaiko dvigubą SIM kortelę ir dvigubus 4G tinklus - vienu metu palaiko dvi nano SIM korteles, kurios veiks 4G tinkle .

Telefone numatyti du „Nano SIM“ standarto kortelių lizdai. „Cubot Power“ palaiko „Dual 4G“ arba „Dual VoLTE/ViLTE“ technologiją, leidžiančią mobiliuosius duomenis perduoti naudojant dvi SIM korteles, t.y. du duomenų perdavimo kanalus. Taip telefonas teoriškai gali pasiekti 300 MBit/s duomenų parsisiuntimo ir 150 Mbit/s išsiuntimo spartas.

Be akivaizdžiai galingos „geležies“, „Cubot Power“ turi ir įstabų 5,99 colių įstrižainės FHD+ pilno tipo ekraną.

Galiausiai norisi pabrėžti ir tai, kad „Cubot Power“ išmanusis telefonas gali pasigirti galinėje dalyje integruota 16 megapikselių kamera (interpoliuota iki 20 Mpx). 

Pastaroji kamera ypatinga dėl tos priežasties, nes ją sudaro net šeši skirtingos paskirties lęšiai, kai tuo tarpu kituose kiniškuose išmaniuosiuose telefonuose dažniausiai yra naudojami tik penki lęšiai.

Techniškai tai svarbu todėl, nes daugiau lęšių šiuo atveju leidžia sukurti geresnį į objektyvą patenkančios šviesos srautą, kas yra itin svarbu siekiant ne tik geresnės raiškos, bet ir kontrasto. Tai jau pastebi šį telefoną įsigiję pirkėjai - šis modelis užtikrina gerokai geresnės kokybės nuotraukas nei kiti Kinijos gamintojų išmanieji telefonai, kurie turi dvigubas galines kameras.

Iš kitų savybių svarbu paminėti tai, kad telefone išlaikyta 3,5 mm standarto garso išvesties jungtis. Telefonas komplektuojamas su apsauginiu nugarėlės dėklu, greituoju pakrovėju.

Apžvalgininkų vertinimai

  • Redskull – „Pirmiausiai norisi pasakyti, kad ekranas yra išties puikus – esant maksimaliam ryškumui visa informacija ekrane bus gerai matoma ir ryškioje dienos šviesoje. Taip pat yra malonu, kad telefono rėmelio kraštinės yra itin plonos, o operacinė sistema veikia labai greitai ir tiesiog puikiai. Antutu rezultatas siekia daugiau kaip 91000, o aš turbūt nesu matęs, kad telefonas, turintis Helio P23 procesorių rodytų tokį aukštą rezultatą. Pirštų atspaudų skaitytuvas veikia gana lėtokai, jo reakcijos laikas yra apie 1-1,5 sekundės, tad čia yra šioks toks minusas. Nuotraukos atrodo kokybiškos ir ryškios, tad bendrai telefonas yra tikrai geras.“

  • TechLineHD – „Pirštų atspaudų skaitytuvas dirba lėčiau, nei gamintojas tvirtina, bet visad sureaguoja ir telefonas atrakinamas, tad tai yra puiku. Garsiakalbių kokybė galėtų būti geresnė. O labiausiai esu  patenkintas švaria Android operacine sistema ir puikiomis Cubot Power padarytomis nuotraukomis bei vaizdo įrašais. Tiesą sakant, man atrodo, kad tai geriausios kameros kokias tik kada nors turėjo Cubot telefonai. Užtektinai RAM, ROM ir galinga baterija. Tai vienas iš geriausių telefonų iki 200€ segmente.“

  • Zi Reviews Tech – šis apžvalgininkas detaliai apžvelgia telefono kameras, jų galimybes ir demonstruoja padarytas nuotraukas bei vaizdo įrašus. „Nuotraukos yra nuostabios, patys pasižiūrėkite kokia puiki kokybė. Krištolinis nuotraukų švarumas, geras detalumas, tamsios nuotraukų vietos nėra per daug tamsios, o šviesios nėra per daug šviesios. Sakyčiau, kad fokusavimas ir HDR yra šiek tiek lėtoki, taip pat ir esant prastam apšvietimui nuotraukų kokybė suprastėja, tačiau dienos metu darytų nuotraukų kokybė yra fantastiška. Vaizdo įrašų kokybė taip pat gera. Bendrai sakyčiau, kad nuotraukų kokybė yra netgi geresnė nei Xiaomi Redmi 5 Plus telefonu darytų nuotraukų.“

  • Zi Reviews Tech – apžvalgininkas išbandė „Cubot Power“ veikimą žaidžiant žaidimus ir jo baterijos veikimą. „Įsijungus itin populiarų PUBG žaidimą ir įsijungus vidutinius nustatymus žaidimas veikia tikrai gerai. Tiesą pasakius, aš bendrai tikėjaus, kad žaidžiant žaidimus viskas bus blogiau, bet man tikrai patinka žaisti su šiuo telefonu. Taip, tai ne tas pats kaip žaisti su naujausiais flagmanais, bet šis telefonas ir kainuoja keletą kartų mažiau. Baterijos veikimas yra nesveikas – prireikė 27 valandų nepertraukiamo video žiūrėjimo, kad baterija visiškai išsikrautų. Pavyzdžiui, Vernee X turi 6200 mAh talpos bateriją, tad ji techniškai yra didesnė nei Cubot Power, bet jau po 24 valandų video žiūrėjimo buvo pilnai iškrauta. Oukitel K10 turi 11000 mAh talpos bateriją ir jos užtenka 46 valandoms, bet jei pajungiame matematiką, tai akivaizdžiai matome, kad Cubot Power turi 10 % efektyvesnę bateriją ir tai yra fantastiška. Tad apibendrinęs galiu pasakyti, kad su šiuo telefonu žaisti žaidimus yra gana malonu, o baterijos veikimas yra tiesiog nuostabus – tai efektyviausiai besidarbuojanti baterija tarp telefonų, kurie turi Helio P23 procesorių.

Pirkėjų atsiliepimai:

„Cubot Power“ tik šiais metais rinkoje pasirodęs išmanusis telefonas, tad šiuo metu Gearbest.com svetainėje jį spėjo įvertinti 16 pirkėjų, kurie skyrė 4,94 balus iš 5 galimų - kaip biudžetiniam telefonui tai itin aukštas rodiklis. Štai keletas šį telefoną įsigijusių pirkėjų atsiliepimų:

  • Cubot Power. Pliusai akivaizdūs: greitas telefono pristatymas; talpi 6000 mAh telefono baterija; 6 colių įstrižainės ekranas yra FHD+ (2160 x 1080), kuris yra didelis su ryškiomis ir aiškiomis spalvomis; geros kameros; daug atminties (6 GB RAM + 128 GB ROM); patiko originali „Android Oreo 8.1“ operacinė sistema, viskas yra aišku ir patogu naudotis. Vienintelis minusas yra tas, kad telefonas kiek sunkokas, bet bendrai aš jį tikrai rekomenduoju.
  • Soren. Labai malonu šį telefoną laikyti rankoje, man jis nepasirodė per sunkus. Puikus ekranas, malonu žiūrėti vaizdo įrašus. Pirštų atspaudų skaitytuvas veikia puikiai ir gana greitai. Aš šį telefoną įsigijau, nes jis yra su naująja „Android Oreo 8.1“ operacine sistema ir išbandęs galiu pasakyti, kad ji veikia labai greitai. Telefonas yra didelis, bet ne per daug – jis puikiai telpa mano vidinėje striukės kišenėje. Aš ji rekomenduoju tiems, kurie jau pavargo, kad turimame telefone vis nepakanka kam nors vietos (Cubot Power turi net 128 GB vidinės atminties aut. past.). Tai beveik tobulas telefonas, bet turiu keletą menkų pastebėjimų: telefonas nepalaiko visų LTE dažnių, tad pasitikrinkite ar jūsų šalyje bus viskas tvarkoj su ryšiais (Lietuvoje nebus jokių problemų, telefonas palaiko mūsų šalyje esančius dažnius aut. past.), garsiakalbis galėtų būti šiek tiek geresnis, na ir norėjau, kad telefono rėmelis būtų metalinis, bet suprantu, kad tokiu atveju kaina būtų gerokai didesnė.
  • Nancy. Puikus telefonas, gal net geresnis už mano „iPhone 7“. Telefonas yra plonas, puikus ekranas ir raiška, o pirštų atspaudų skaitytuvas veikia gerai. Iš pradžių kiek abejojau pereinant prie „Android“, bet „iPhone“ turi tiek daug apribojimų, kad ir ta pati atmintis. O šis telefonas ne tik turi nepriekaištingą ekrano dydį, bet ir nuostabią jo kokybę. Jei ketinate atsisakyti savo „iPhone“, tikrai rekomenduoju „Cubot Power“.
  • Glebo. Telefonas darbuojasi su naujausia „Android Oreo 8.1“, geras ekranas su aukštu PPI rodikliu ir geru ryškumo diapazonu, daug RAM ir net 128 GB vidinės atminties, didžiulė baterija veikia labai gerai ir galiausiai ganėtinai nesunkus telefonas. Apvalūs kraštai ir telefoną yra malonu laikyti rankoje. Na taip, jaučiamas plastikinis korpusas, bet medžiagų kokybė yra aukštame lygyje. Iš tiesų maloniai nustebino nuotraukų kokybė, tad už tokią kainą nieko geriau nerasite.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: