Skandalas davė rezultatų: šimtai tūkstančių programėlių neteko prieigos prie „Facebook“ vartotojų duomenų  ()

Socialinio tinklo „Facebook“ atstovai paskelbė, kad šimtams tūkstančių interaktyvių programėlių nutraukiama prieiga prie programėlių kūrimo sąsajos (API), leidžiančios rinkti socialinio tinklo naudotojų duomenis, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Facebook“ jau gegužės mėnesį skelbė, kad programėlių kūrėjams ir įmonėms nurodyta paskutinė galima data – rugpjūčio 1 diena – iki kurios galima pateikti savo produktus pakartotiniam vidiniam patikrinimui. Viena iš šio proceso dalių yra naujų sutarčių, susijusių su tinklo naudotojų duomenų rinkimu bei asmenų autentiškumo patikrinimu, pasirašymas.

Šio proceso tikslas buvo užtikrinti, kad „Facebook“ tinkle veikianti trečiųjų šalių programinė įranga nesikerta su socialinio tinklo duomenų privatumo taisyklėmis. Tokią pakartotinę atranką atlikti paskatino „Cambridge Analytica“ skandalas, kurio metu tokios „Facebook“ programėlės kūrėjai didžiuliais kiekiais rinko vartotojų duomenis ir vėliau pardavė juos kitai įmonei, taip pažeidžiant „Facebook“ duomenų privatumo taisykles. Dabar prieigos prie API neteks tos programėlės, kurios nebėra aktyviai vystomos ir prižiūrimos arba tos, kurių kūrėjai nepateikė savo produkcijos patikrinimui.

„Programėlių, kurios vis dar yra naudojamos, bet nepateiktos patikrinimui, autorius raginame tai padaryti dabar. Tačiau norint užtikrinti, kad visos dabar naudojamos programėlės būtų patikrintos, proaktyviai sudarinėsime tikrinamų programėlių sąrašus. Jeigu reikės papildomos informacijos, programėlių kūrėjams bus suteiktas ribotas laikas atsakyti į mūsų užklausas. Jeigu per nurodytą laiką neišgirsime atsakymo, bus nutraukta programėlės prieiga prie API“, – proceso pagrindus išaiškino „Facebook“ viceprezidentas produktų partnerystei Ime Archibongas.

Programėlės tikrinimo laikotarpiu prieiga prie API nebus šalinama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()