Kolekcionierių svajonė, turtingų namų puošmena ir ateities antikvariatų sapnas - kiek kainuoja išskirtinė knyga apie „Ferrari“?  ()

Automobilių mėgėjams „Ferrari“ vardas toks pat svarbus ir gerbiamas, kaip knygų entuziastams Williamo Shakespeare`o poemos. O jei yra tokių, kurie ir dievina knygas, ir yra neabejingi „Ferrari“ markei, Vokietijos knygų leidėjas „Taschen“ turi gerą naujieną – specialaus leidimo istorinę knygą apie superautomobilių gamintoją iš Modenos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia „Taschen“, šioje knygoje yra 514 puslapių, kuriuose anglų kalba pateikiama visa „Ferrari“ istorija, prasidėjusi 1947-aisiais. Beje, būtent tokiu, 1947 vienetų tiražu, ši knyga ir bus išleista. 

Pirmieji 250 knygos egzempliorių bus pasiūlyti kaip „Art Edition“ leidimas. Tai reiškia, kad kiekvieną knygos egzempliorių puoš Sergio Marchionneso, Johno  Elkanno ir Piero Ferrari parašai. Be to, „Art Edition“ egzemplioriai turės ir specialų šiai knygai skirtą stovą, pagamintą iš aliuminio. Jis atkartoja išmetimo vamzdžių ir 12 cilindrų variklio motyvus.

Likę knygos egzemplioriai (tie, kurių serijos numeris bus nuo 251 iki 1947) tokio stovo neturės ir, galima sakyti, galės ramiai dūlėti lentynoje tarp kitų knygų.

Skelbiama, kad šioje knygoje bus pateikiama istorija ir dokumentai apie „Ferrari“ pergales lenktynių trasoje, pagrindinius kompanijoje dirbusius asmenis ir, žinoma, tai, kaip „Ferrari“ tapo tuo, kuo yra dabar. Be visa to, vartant puslapius bus galima išvysti ir istorines niekur nematytas nuotraukas, kurios surinktos ne tik iš gamintojo, bet ir privačių asmenų archyvų.

O dabar – apie kainą. Didesnio tiražo, „ne tokia ypatinga“ knyga, kurią pasirašys tik Pieras Ferari, kainuos 5000 eurų. Norintys įsigyti „Art Edition“, kišenes turės pakratyti taip, kad iš jų išbyrėtų 25 tūkst. eurų. Būtent tokia kaina skelbiama „Taschen“ interneto svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Vytenis Kudarauskas
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()