Naujasis JAV Nacionalinės gynybos įstatymas Rusijai gali skambėti kaip įspėjimas, grasinimas ar net ultimatumas: yra tokių punktų, kurie paskutinį sykį Kremliuje sukėlė tikrą isteriją, o dabar situacija dar blogesnė (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vitalijus.lapėnas 2018-08-16 12:54
HardAxe 2018-08-16 13:39
na šitoj skrity geriausiai skambėtų prioriteto tvarka: 1. Rusija pereina prie tikros demokratijos. 2. Rusija nusiginkluoja, JAV ir kitos šalys daro tą patį. 3. Rusija nusiginkluoja. 4. Mūsų draugai ginkluote lenkia mūsų nedraugus. T.y. geriausia, kai neturi priešų. Tada kai tavo priežai neturi ginklų arba yra gerokai silpnesni už tave. Ir utopiniu atveju, kai visi neturi ginklų. Bet paskutiniu atveju prasidetų daug low level karų, nes niekas nebijotų masinio sunaikinimo.
manciukaz 2018-08-16 19:25
Jei ir rusai nusiginkluotu abejoju ar kas pasikestu Jav, nes jų siekis yra dominuoti ir nurodinėti, neveltui jie turi apie 600 kariniu baziu už jav ribų..kai tuo tarpu rusai turi vos keleta, ir nusiginkluoti prieš jav būtu pražutis tai jau parodė Libijos ir Irako scenarijai..Čia ir durnui aišku, kad Jav tarnauja izraelio interesams, o rusai tarnauja putino klanui.. EU turėtu sukurti savo kariuomene ir atsiriboti nuo jav kuriamu konfliktu ir siusti visus pabėgelius tiems kas del to kalti jav - izraelis..
SaMaras 2018-08-16 19:41
Kaip čia pasakius, kad neidealizuoti nei vienų.. Imkim laukinį dešimtą dešimtmetį, kur buvo „mentai“ ir „berniukai“ vieni buvo korumpuoti, dažnai veikė ne visai teisėtais būdais, dažnai net talkindavo kitai pusei, bet iš esmės atstovavo bendriems visuomenės interesams, kiti palaikė tvarką (na pagal savo paniatkes) neįsileido čečėnų ir panašių, kurie būtų padarę daugiau betvarkės ir tt, bet iš esmės žiūri tik savo interesų.. kažin kurie geresni buvo...
vanduo4 2018-08-16 20:02
: 1. JAV nori dominuoti pasaulyje, tačiau bijo jog neužteks resursų, lygiai kaip Napoleonui, Hitleriui ir pan. - tad naudoja lėto smaugimo politiką (lokalizuoja ir neutralizjuoa); 2. Rusija nori daryti įtaką pasauliui, tačiau dėl technologinio atsilikimo, nosį kiša tik ten kur yra tikra jog nepasipriešins (Ukraina), o jeigu pasipriešins (Gruzija), greitai teps slides. 3. Rusija pirma nepanaudos atominio ginklo tik tokiu atveju, jeigu AIŠKIAI žinos jog tas pats bus panaudota prieš ją. O tokie pacifistai, kurie kalba apie bandymą išvengti grandininės branduolinio karo reakcijos, tokį karą daro visiškai įmanomu, su nauda Rusijai. Jeigu Rusijai pasiseks, pasiseks ir kitoms šalims - va čia yra grandininė reakcija; 4. JAV nori valdyti (naujoji Pasaulio taika su Didžiojo Broliuko priežiūra - Kapitalistinė Komunizmo forma), Rusija - nori būti nekontroliuojami. Įmonės perspekyvoje, JAV yra vadovas, duodantis nurodymus darbuotojams (kitoms tautoms), Rusija - blatą turintys individai, dirbantys už vadovo nugaros, bei perskirstydami vadovo nurodymus darbuotojams (kitoms tautoms). Žodžiu Rusija neturi ambicijų būti vadovu, ji juo būti tiesiog nesugeba. 5. JAV mentalitetas yra diktatūrinis, Rusijos - kriminalinis.
Pjovėjas 2018-08-17 09:49
Man tai truputį keista skaityt pasisakymus tų, kurie keikia JAV ir sako, kokia gera rusija... Kaip bežiūrėsi, reali situacija tokia, kad Lietuva gali išlikt, tik šliedamasi prie kažkokių galingesnių sąjungininkų/blokų. Ir jei jau rinktis prie ko pritapti ir kuo tapti, tai aš visom keturiom balsuoju už JAV. Nes nu tikrai geriau būt vakarų pasaulio dalimi, nei tos neaiškios Rusijos, kur tik Maskva ir St. Piteris gyvena geriau (ir tai dar klausimas), o visa kita gluš neišpasakyta... Toks vat elementarus geopolitinis ir ekonominis pasirinkimas, mano nuomone.
HardAxe 2018-08-17 10:15
Jei rusai nusiginkluotų tai Lietuvai dingtų vienintelė akivaizdi išorinė grėsmė, liktų susitvarkyti su kopupcija ir nusikalstamu pasauliu. Kai kuriom šalim tai nebūtų gerai, klimato tarša ženkliai nesumažės kol JAV bus lyderiaujanti, bet mum šiai dienai tai geriausias pasirinkimas. Šiuo atveju mano pasirinkimas yra kas geriausia lietuvai ir mano šeimai, ne kas geriausia pasauliui/arabų vaikams. Aš savo požiūrį jau kelis kartus rašiau, galiu pasikartoti: Mes maži, turim prie kažko šlietis. Kieno vasalais būti galim rinktis: 1. Rusijos 2. Kinijos? nežinau ar jie mus imtų, jie toli. 3. JAV Kad būtų lengviau pasirinkti galima pažiūrėti kaip gyvena šitų šalių vasalai: 1. *kistanai, baltarusija; 2. nepalas; 3. v europa, kanada Dar galima pažiūrėti kas būna, kai nori išprašyti vasalo karinę bazę: 1. Ukraina 3. Filipinai. dabar būdamas sveiko proto žmogus pasakyk kuris atsakymas teisingas
lindemann 2018-08-17 11:17
NATO priartėjo prie Rossiyos sienų ir jau baigia ją apjuosti, o Rossiyja niekada pati karo nepradėjo! Ar ne taip vatos?
kazkas 2018-08-17 13:22
Kas yra, vatinuk, prakaitas muša?
TomasBalčiūnas 2018-08-18 23:17
Hmz 2018-08-19 01:08
Apie tą "geopolitiką" tau Kiseliovas papasakojo?
Hmz 2018-08-19 01:10
Ukraina ne visai tinkamas pavyzdys - iki pat Krymo okupavimo niekas ten neplanavo nei išvaryti Rusijos bazę iš Sevastopolio, nei stoti į NATO.
TomasBalčiūnas 2018-08-19 15:05
O tu visą gyvenima žadi ir būti troliu? Prašom, šviežias "Kiseliovo" straipsnis: https://www.15min.lt/verslas/naujiena/f ... 62-1016382 P.S. Moderatoriui, kuris trina komentarus: jei už tokius žodžius verta ištrinti visą komentarą, tai dar bent pora ištrink... Pradėk nuo pačio pirmo.
kionig 2018-08-19 17:58
Reikia pranešti. Ne visada skaitau pirmus komentarus, tad būna praleidžiu. Be kita ko, konstruktyvios diskusijos nėra jei pradedama argumentuoti durniais ir visai kitaip. O visas komentaras trinamas dėl to, kad dėl kiekvieno žodžio neradaguosiu ir nežaisiu. Tad prašom elgtis prideramai.
HardAxe 2018-08-19 23:59
Liaudis norėjo bendradarbiavimo su EU, prorisiškas prezidentas atsisakė pasirašyti sutartį, prasidėjo visa suirutė, maidanas ir rusijos intervencija ginant savo interesus. Kalbos apie bazių iškėlimą nebuvo, bet tai būtų tikėtina versija tolimoj ateityje. Filipinai paprašė JAV išsikraustyti, jie vienaip ar kitaip išsikėlė. Jeigu mes sugalvotume išeit iš nato ir EU ir jungtis prie Rusijos spėkit, ar mus kažkas okupuotų?* O kas būtų jei batka norėtų stoti į NATO? *jeigu atsakymas taip, tai reikia tiap ir daryt. Būti dalimi JAV ar DE turbūt būtų kiek geriau, pakiltų ekonomika ir smuktų korukcija
sub 2018-08-20 11:31
Iki Krymo, ne okupavimo, o nusavinimo greičiau, įvyko keli svarbūs įvykiai. Ar jau pamiršot prezindento nuvertimą ir Maidaną?
Niemand 2018-08-20 12:56
Kuo skiriasi nusavinimas nuo okupacijos?