„Nidoje tokių eismo siaubų pilna“: elektriniai paspirtukai tapo Lietuvos kurortų siaubu - reikalo imasi Vidaus reikalų ministerija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2018-08-21 11:23
Na sustabdyti bardaką labai lengva: išrašyti 10 baudų už neregistruotą TP + vairavimą be teisių + draudimo neturėjimą + važiavimą šaligatviu ir paskelbti tai viešai.
Pasalietis 2018-08-21 13:06
1. 25 km yra smarkiai perdaug ir turetu bis maks 20km dviraciu takuose. Ir 10km/h minimumas. 2. Ant pesciu taku maks 15km/h turetu buti. 3. Kas nors bent tikrinti tuos paspirtukinikus turetu. Nes dabar priesais policija pries eisma per perjas laksto o nereguoja.
FtBall 2018-08-21 13:29
1,2. Žmogus greitai bėgdamas viršyja 25km/h. Dviračiu nesunkiai pasiekiama 40-50km/h. 3. Tikrina tada tegu ir dviračius. Aš už griežtesnį kontroliavimą, bet tai neturi būti paremta emocijomis ar skubotais sprendimais. Reiktų aiškintis, kodėl įvyksta įvykiai. Pirmiausia - ar įvykiai įvyksta kai pėstieji patenka į dviračių taką, ar kai paspirtukai patenka į dviračių taką? Kas padaro įvykius su paspirtukais? Vaikai ar suaugusieji? Apribojus greitį ir/ar galią, realiai nieko nepakeisi. Mamos vistiek neprižiūrės savo vaikų. Vaikai vistiek lakstys skersai dviračių tako. Paspirtukai vistiek važiuos pėsčiųjų takais. O kentės tie patys normalūs žmonės, kurie tvarkingai važiuoja į darbą dviračiu taku.
Atk 2018-08-21 14:34
o kiek zhuna zhmoniu ar yra suzhalojami nuo automobiliu? ar ne dar daugiau? nuo pasirtuko as supratau dar nei vienas zhmogus nezhuvo.
HardAxe 2018-08-21 17:30
50km/h važiuojant lietuvos pėščiųjų takais nėra lengvai pasiekiama O ir tie, kurie gali tiek pasiekti turi šiek tiek smegenų po šalmu. Pas mus kažkaip visada viskas iškreiptai. Žmonės daro bele ką, o valdžia belekaip riboja.
lizunas 2018-08-21 17:47
Daug matei žmonių, kurie ant takų bėga sprintus? Aš tai labai daug laisvo laiko praleidžiu eidamas per tuos takus, Vilniuje. Tai dar nei karto nemačiau bėgančio žmogaus, kuris lėktų 25km/h. Kiek sutikau, visi bėga palengva, ilgus atstumus. Greitai važiuojantys dviratininkai tai...jei žmonės priekyje matosi, tu lėtink, o dauguma kai lekia ir lekia. Vingio parke išvis aiškiai nurodyta kur dviračiais važiuoti, bet yra tokių "man viskas px" ir važiuoja pėstiesiems skirtu taku, dar ant greičio. Ką kalbėti apie paspirtukus... Kartą ėjau Neries pakrante ir priešais elektrinis dviratis lėkė tikrai greičiau nei 50km/h, tai kas per velniava?? Kai užstabdė, tai net iš po padangų dumelio buvo. Tokius būtinai reikia be įspėjimų bausti.
apvalus 2018-08-21 18:26
Mhm... Kur man jau visa tai matyta? Kaip visuomet - automobili vairuojantys piktinasi dviratininkais, dviratininkai vairuotojais, pestieji apskritai gyvenimu nepatenkinti - kliuna ir vairuotojams, ir dviratininkams, ir paspirtukininkams. Kai atsitrauki ir pazvelgi - tikrai juokinga... O problemos dvi - netolerancija ir atsakomybes jausmo nebuvimas, taikoma visiems eisme dalyvaujantiems.
kestutisz 2018-08-21 20:36
Lakstytų visi, bet ne visi gali tam žaislui kelis šimtus eurų išmest. Tai belieka piktintis. Kuom čia jau ypatingi tie paspirtukai? Akmeniu galima žmogų sužeist, bet įstatymo/reguliavimo akmenims gi nėra? Ar visi po avarijų taip greitai nulekia, kad nepavyksta pagauti?
moo 2018-08-21 20:46
Teoriškai. Praktiškai tai daroma su reidais, bet girtų vis pagauna ir pagauna.
sub 2018-08-22 08:46
Prie ko čia automobiliai. Kai žus nuo paspirtuko tik tada bus laikas kelti šiuos klausimus ar visgi reiktų priimti spęndimus kol dar nieko baisiau nenutiko? Neatsakingi žmonės turi būt baudžiami, jiems negalima duot tokios TP, jie nesupranta kaip, kada ir kur galima jais važiuot. O tokie dažniausiai būna vaikai, arba dar neišaugę iš to amžiaus.